Božićna akcija: iskoristi do 30% popusta na kettlebelle, bučice i pločaste utege!

Bakalar sa špinatom i slanutkom

Bakalar sa špinatom i slanutkom

Lagana, brzo gotova večerica idealna za nadolazeće ljetne večeri. Ja sam koristila bakalar, ali vi možete koristiti i neku drugu bijelu ribu po želji!

Sastojci (za 4 osobe):

  • sok i korica 1 limuna
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 4 odreska bakalara ili druge bijele ribe (po oko 140 g)
  • 1 luk
  • 300 g svježeg špinata
  • 1 žličica ljuskica čilija ili mljeveni čili, po želji
  • 1 limenka slanutka (od oko 420 g)

Priprema:

  1. Luk nasjeckajte na tanke ploškice. Špinat operite i ocijedite, slanutak iz limenke također.
  2. Ugrijati pećnicu na 200°C (opcija grill ako imate). Lim za pečenje obložite papirom za pečenje te poškropite s malo maslinovog ulja. Na lim zatim posložite oprane i osušene filete ribe. 
  3. U manjoj zdjelici pomiješajte limunovu koricu sa žlicom maslinovog ulja pa time premažite ribu. Začinite je solju i svježe mljevenim paprom, pa stavite u pećnicu na oko 10-tak minuta.
  4. Za to vrijeme pripremite prilog - u dubljoj tavi ili loncu ugrijte ostatak maslinovog ulja pa popržite luk dok ne postan zlaćan. Dodajte špinat, smanjite vatru i poklopite, pa kuhajte par minuta dok "ne povene". Zatim dodajte ljuskice čilija, ocijeđeni slanutak i žlicu limunovog sok pa sve promiješajte i kratko zagrijte. Začinite solju i paprom.
  5. Prilog od špinata i slanutka poslužite u tanjure, a preko njih stavite pečene filete ribe. Nakapajte s malo maslinovog ulja i poprskajte s malo limunovog soka te poslužite. 

Izvor: The Slice of FIT Life

Objavljeno 06.06.2018.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija