Akcija: do 40% popusta na odabrane kardio sprave

Stir fry s lungićem i brokulom

Stir fry Jela iz woka su idealna za okvire fit prehrane - sadrže obilje zdravih i nutritivno vrijednih namirnica, a upravo kraćom termičkom obradom koja je karakteristična za wok, u jelu ostaje obilje vitamina i minerala. Probajte ovaj stir fry od svinjetine i brokule i uvjerite se da i lagana prehrana možete biti preukusna i puna finih aroma.

Sastojci za 2 osobe:

  • 2 žličice sezamovog ili kikirikijevog ulja 
  • 1 mala glavica luka 
  • 1 žuta paprika 
  • 1 žličica sjeckanog đumbira 
  • 1.5 šalica povrtnog temeljca (može iz kocke)
  • 2 mlada luka 
  • 1 češnja češnjaka
  • 225 g nemasnog svinjskog lungića (ukloniti masnoću i tetive) 
  • 1 žlica sojinog umaka 
  • 200 g brokule 
  • 1/2 žličice sezama

Priprema:

  1. Na 1 žličicu zagrijanog maslinovog ulje u woku ubacite sjeckani luk i kratko ga propržite.
    Dodajte komade sjeckane paprike i nakon što malo omekšaju sve zajedno prebacite u posudu i prekrijte folijom kako bi zadržali toplinu.
  2. Na istoj tavi zagrijte još žličicu maslinovog ulja, ubacite mješavinu (izmiksanu u blenderu) od đumbira, goveđeg temeljca, mladog luka i češnjaka te sve zajedno kratko popržite. Dodajte teletinu narezanu na trakice, soja umak i pržite 4 - 5 minuta.
    Ulijte goveđi temeljac i pustite da zakipi.
  3. Ubacite brokule koje ste prethodno 2 minute kuhali u kipućoj vodi te sve zajedno promiješajte.
  4. Dodajte luk i papriku iz posude, sve promiješajte, kratko propirjajte te servirajte i posipajte kratko preprženim sezamom. Dobar tek!

Izvor: The Slice of FIT Life

Objavljeno 19.02.2018.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija