Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Kako razlikovati simptome koronavirusa (COVID-19) od gripe, alergije ili prehlade?

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Broj zaraženih koronavirusom (COVID-19) raste iz dana u dan, a i dalje je puno pitanja vezanih uz ovaj dosad nepoznati virus na koje odgovore nerijetko nemaju ni stručnjaci. Ipak, simptomi koronavirusa su popisani i razlikuju se od simptoma gripe, alergija, ali i obične prehlade, s čime ga mnogi uspoređuju.

Istina, zaraza koronavirusom se po nekim simptomima podudara s navedenim bolestima, a to su grlobolja, umor i suhi kašalj. No, zaraženi COVID-19 ne bilježe curenje iz nosa ili kihanje.

Stoga, kako bismo vam olakšali distinkciju simptoma, ali i smanjili paniku, donosimo vam tabličnu usporedbu simptoma zaraze koronavirusom sa simptomima gripe, alergije i prehlade.  

simptomi

covid-19

Ako vam curi nos, vjerojatno nemate COVID-19

COVID-19 se najlakše može razlikovati od prehlade, alergija i gripe na temelju 3 simptoma: vrućice, suhog kašlja i nedostatka daha. Taj posljednji simptom nije povezan s prehladom ili gripom, iako je čest za alergije.

Ako kišete i curi vam iz nosa, malo je vjerojatno da imate COVID-19. Gripa češće bilježi bolove od zaraze koronavirusom.

Gastrointestinalni simptomi poput mučnine i proljeva mogu biti rani tragovi infekcije, otkrivaju preliminarna istraživanja. To su također simptomi koji su uglavnom jedinstveni za osobe zarađene COVID-19 i ponekad djecu s gripom.

Objavljeno 16.03.2020.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!