Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Kinesis - vježbe za ruke i rameni pojas

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

U nastavku priče o inovativnom načinu vježbanja na Kinesisu, spravi koja omogućuje neograničene mogućnosti pokreta, prikazati ćemo vam manji dio vježbi koje se mogu izvesti na Kinesisu za ruke i rameni pojas. Na Kinesisu se mogu izvoditi lako izvedive bazične vježbe i vježbe rehabilitacije, pokreti i vježbe koji su specifični za pojedini sport ili za poticanje koncentracije, pokreti koji objedinjuju duh i tijelo. U sljedećih nekoliko prikaza vježbi pokazati ćemo vam bazične vježbe za ruke i rameni pojas koje se mogu izvesti na Kinesisu.

Vježba br. 1

Iz početnog stojećeg stava izvodimo jednoručni pregib podlaktice. Pri tome se preporuča disanje na način da tijekom popuštajuće faze vršimo udisaj, a tijekom svladavajuće faze izdisaj. Ista vježba se može izvesti na način da izvodimo pregib podlaktice sa obje ruke istovremeno.

Vježba br. 2

U ovoj vježbi se također nalazimo u početnom stavu stojećem, ruke su savijene u laktovima (dvoručni pregib podlaktica) i zatim iz tog položaja vršimo potisak rukama gore. Prilikom izvedbe vježbe preporuča se disanje na način da tijekom popuštajuće faze udišemo, a tijekom svladavajuće faze izdišemo. Ovo je jedna od bazičnih vježbi za ramena koja se može izvesti na više načina uključivanjem dodatnih mišićnih skupina. Tako npr. iz početnog stava prilikom kojeg su ruke pružene možemo prvo napraviti dvoručni pregib podlakticama, a zatim izvesti potisak ruku gore.

Vježba br. 3

U ovoj vježbi sjedimo na lopti pri čemu moramo paziti da lopta prilikom izvedbe vježbe ostane mirna te da su nam leđa ravna. Rukama nathvatom primimo ručke tzv. beta pozicije, vršimo pruženim rukama pokret prema gore sve dok nam ruke ne dođu u razinu ramena. Prilikom izvedbe vježbe preporuča se disanje na način da tijekom popuštajuće faze izdišemo, a tijekom svladavajuće faze udišemo.

Vježba br. 4

Ova vježba je slična drugoj vježbi koju smo prikazali samo što sada nismo u stojećem stavu već sjedimo na lopti. Dakle, jako je bitno održavati balans na lopti, leđa su ravna, ručke (beta pozicije) primimo pothvatom i dvoručnim pregibom dovodimo do visine ramena, zatim iz te pozicije vršimo potisak ruku gore. Disanje kao i u prethodnim vježbama tijekom popuštajuće faze udišemo, a tijekom svladavajuće faze izdišemo.

Vježba br. 5

Zauzimamo početni stav stojeći pri čemu gornji dio tijela nagnemo prema naprijed (napravimo tzv.pretklon), noge su u širini kukova i u laganom počučnju. Ruke su savijene u laktovima, a šake u razini ramena vršimo pokret potisak rukama naprijed. Tijekom izvedbe vježbe bitno je paziti da su leđa ravna te da uskladimo disanje. Tijekom popuštajuće faze udišemo, a tijekom svladavajuće faze izdišemo.

Vježba br. 6

Vježbu izvodimo na način kao i prethodnu samo što smo sada u ležećem položaju na trbuhu na lopti. Vježba odlično utječe na balans cijelog tijela te se njom osim ramena jačaju i leđa. Disanje kao i u prethodnim vježbama.

Vježba br. 7

Ova vježba spada u složenije vježbe na Kinesisu, a osim ruku i ramenog pojasa jačamo i cijeli trup. U položaju sjedećem na lopti, primamo pothvatom ručke (beta pozicije), leđa su tijekom izvođenja vježbe ravna. Prvo izvodimo jednoručni pregib, nakon toga potisak ruke gore (tzv.uzručenje) i u završnoj fazi tijelom se naginjemo u stranu (tzv.otklon). Prilikom naginjanja gornjeg dijela tijela u stranu bitno je da leđa ostanu ravna, a lopta mirno. Disanje usklađujemo s pokretom, kroz popuštajuću fazu udišemo, a tijekom svladavajuće faze izdišemo.

Kinesis nam pruža zaista neograničeni broj pokreta i vježbi, ovo je samo jedan manji dio vježbi za ruke i rameni pojas. Vježbati na Kinesisu možete u prvom Kinesis studiu Linea Alba pod stalnim stručnim vodstvom. Treninzi su individualni te planirani i programirani prema vašem stupnju treniranosti.

Objavljeno 29.06.2009.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!