Vježbaj kod kuće - pogledaj top 50 najpopularnijih rekvizita za kućni trening!

Gymstick – vrlo koristan rekvizit za vježbanje

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Najveća ponuda fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Gymstick je finski izum proistekao od pionira nordijskog hodanja Rista Kasurinena. Kombinirajući štap i tera band gume za rastezanje, stvorio je rekvizit za fitness golemih mogućnosti.

Gymstick teži 400 grama i dugačak je je 130 centimetara. Središnji dio štapa obložen je specijalnom pjenastom gumom kako bi se minimalizirao pritisak na vrat i smanjilo klizanje štapa iz ruku. Elastične gume duge 75 cm sa jedne strane su pričvršćene na štap, a s druge na stopala vježbača. Jačinu otpora možemo povećati prije vježbanja ili u toku same vježbe jednostavnim namatanjem gume oko štapa.

Različite boje tera band guma označavaju jakost:

  • zelena 1-10 kg
  • plava 1-15 kg
  • crna 1-20 kg
  • srebrna 1-15 kg
  • zlatna 1-30 kg

PREDNOSTI TRENINGA S GYMSTICKOM

Sa Gymstickom istovremeno radite na svojoj kondiciji, mišićnoj snazi, gipkosti, osjećaju za ravnotežu te razvijanje cjelokupne koordinacije. Prvotno je bio namijenjen kao sredstvo za rehabilitaciju sportaša. Zahvaljujući različitim stupnjevima jakosti guma koriste ga i rekreativci, djeca, starije osobe, te se koristi i u rehabilitacijske svrhe.

Gymstick jača, tonizira i definira svaki mišić u tijelu. Kroz preko 200 raznih pokreta, Gymstick oponaša gotovo sve vježbe sa utezima i spravama koje možete zamisliti – čučnjevi, potisci, povlačenja, razvlačenja, nabačaji, izbačaji, itd. Gymstick poboljšava kardio-vaskularni sustav, mišićnu izdržljivost i snagu, balans mišića i fleksibilnost, mišićnu koordinaciju, te pospješuje gubitak masnog tkiva i tonizira muskulaturu.

VRSTE TRENINGA SA GYMSTICKOM

Postoje različite vrste treninga:

1. basic – osnovni pokreti sa Gymstickom, mala opterećenja, puno kretanja i istezanja te vježbi balansa

2. cardio – intenzivnije kretanje sa dubokim disanjem, puno ponavljanja, srednje opterećenje, vježbe snage i balansa

3. muscle – vrlo intenzivno u smislu povećanja mišićne snage, veliko opterećenje

Gymstick je jednostavan rekvizit, lak za uporabu i prenošenje, beskonačnih mogućnosti za vježbu. Idealan je za trening kod kuće, fitness klubove, rehabilitaciju, trening na otvorenom, vježbanje u uredu i na putovanjima.

PRIMJERI VJEŽBI S GYMSTICKOM

Vježba br. 1.

Čučanj

Noge su paralelne, gume prikvačene za stopala a štap iza glave. Polako se spuštamo u polučučanj. Paziti da je trup čvrst i ramena gurati prema dolje.

Vježba br. 2.

Rotacija

Noge su paralelne sa ispruženim ili lagano pogrčenim koljenima, gume pričvršćene za stopala a štap iza glave. Trup je čvrst i uspravan ili u laganom pretklonu (ovisno o odabiru), te raditi rotaciju ramenima u obje strane, polako i bez trzajeva.

Vježba br. 3.

Pretklon

Noge su paralelne i ispružene u koljenima. Štap je iza glave i radimo pretklon trupom. Leđa nam moraju biti ravna, a glava u produžetku kralježnice.

Vježba br. 4.

Potisak iza glave

Noge su paralelne i ispružene. Štap koji je iza glave povlačimo u vis rukama dok se ne ispruže do kraja. Cijelo vrijeme trebamo ostati čvrsti i stabilni.

Vježba br. 5.

Pregib za biceps

Noge su paralelne i ispružene. Gume su prikvačene za stopala a štap je ispred nas koji moramo zarolati kako bi povećali opterećenje. Laktovi su uz tijelo i savijamo samo podlaktice – radimo pregib za biceps. Trup je čvrst, nema pomicanja u tijelu, te se izolira samo rad ruku.

Vježba br. 6.

Jednoručno veslanje

U raskoračnom stavu smo sa gumama pričvršćenim samo za jedno stopalo. Lijevom rukom se opiremo o lijevo koljeno, dok desnom povlačimo štap uz tijelo.

Vježba br. 7.

Mačka

U klečećem položaju smo. Gume su pričvršćene za stopala a rukama pridržavamo štap. Ispružimo prvo jednu pa drugu nogu.

Vježba br. 8.

Potisak sa prsa u klečećem položaju

U klečećem položaju smo. Gume su pričvršćene za nogu koja je na podu i koja mora ostat mirna tokom cijele vježbe. Štap nam je na prsima, i s obje ruke radimo potisak. Nakon par ponavljanja gume premjestimo na drugu nogu.

Vježba br. 9.

Trbušnjaci s povlačenjem na prsa

Ležimo na leđima sa lagano savijenim nogama, tako da su nam pete položene na tlo. Gume su pričvršćene oko stopala a štap nam se nalazi na bedrima (prvotno smo ga smotali kako bi povećali opterećenje). Kako se dižemo prema gore, tako istovremeno povlačimo štap na prsa (šake su blizu postavljene).

Vježba br. 10.

Rotacija u sjedu

U sjedećem položaju smo, savijenih nogu i stopala oslonjenih o tlo. Lagano radimo rotaciju trupa u obje strane.

Objavljeno 15.10.2007.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!