Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

5 vrsta sklekova za napredne vježbače (video)

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Ako ste pročitali moj prijašnji tekst o tome kako doći do 200 sklekova u komadu, onda sigurno želite znati i koje su neke od najtežih varijacija sklekova. Dug niz godina vježbam s težinom vlastitog tijela i još uvijek me uspije iznenaditi kako neke od ovih vježbi mogu biti naporne, iscrpne i dobre za razvoj eksplozivnosti i snage. Pa krenimo redom...

Napomena: video materijali pojedinih vrsta sklekova su usporeni da se svaka vrsta bolje prouči, a na kraju teksta su svi u normalnoj brzini u jednom videu.

Sklekovi s pljeskom iza leđa

Nije dovoljno samo jako se izbaciti rukama već i stisnuti trbuh koji će vas podići još više i dati vam dovoljno vremena da stignete napraviti pljesak iza leđa i vratiti ruke u početnu poziciju.

P.S. ne preporučujem vježbu na kraju treninga dok ste umorni jer riskirate da ne stignete vratiti ruke u početnu poziciju.

Superman sklekovi

Imenom, možda čak i najpoznatiji sklekovi za napredne vježbače, zahtjevaju koncentraciju da pri skleku eksplozivno „odletimo“ u zrak i ispružimo ruke ispred glave.

Sklekovi na jednoj ruci

Mogu puno razviti snage i eksplozivnosti, a i neki od ne tako naprednih vježbača ih mogu savladati pomoću prave tehnike. Raširite noge što više možete, ruke koje su vam inače u uporu negdje oko širine ramena, sada stavite u sredinu.

Jednu ruku ostavite u sredini i okrenute tijelo prema suprotnoj strani, znači ako vam je lijeva ruka na podu, glava gleda u desno, a drugu ruku stavite iza leđa ili na nogu. Spustite se što niže možete i izgurajte tijelo što brže natrag do pozicije upora.

Aztec sklekovi

Vrlo teški sklekovi, ali i vrlo zabavni za izvođenje. Cilj je iz pozicije skleka skočiti visoko tako da dlanovima dotaknemo vrhove prstiju na nogama i vratimo se u upor, a pri tome da se sve to dogodi u zraku.

Sklekovi na ravnoj šipci

Ne toliko teški koliko zahtijevaju ravnotežu tijela koju postižemo jako stisnutim trbuhom, jakim pritiskom šipke i sporim izvođenjem ove vrste sklekova.

A sada pogledajte svih 5 navedenih vrsta sklekova, u normalnoj brzini:

Objavljeno 09.10.2016.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!