5 vrsta sklekova za napredne vježbače (video)
Vježbe

5 vrsta sklekova za napredne vježbače (video)

Ako ste pročitali moj prijašnji tekst o tome kako doći do 200 sklekova u komadu, onda sigurno želite znati i koje su neke od najtežih varijacija sklekova. Dug niz godina vježbam s težinom vlastitog tijela i još uvijek me uspije iznenaditi kako neke od ovih vježbi mogu biti naporne, iscrpne i dobre za razvoj eksplozivnosti i snage. Pa krenimo redom...

Napomena: video materijali pojedinih vrsta sklekova su usporeni da se svaka vrsta bolje prouči, a na kraju teksta su svi u normalnoj brzini u jednom videu.

Sklekovi s pljeskom iza leđa

Nije dovoljno samo jako se izbaciti rukama već i stisnuti trbuh koji će vas podići još više i dati vam dovoljno vremena da stignete napraviti pljesak iza leđa i vratiti ruke u početnu poziciju.

P.S. ne preporučujem vježbu na kraju treninga dok ste umorni jer riskirate da ne stignete vratiti ruke u početnu poziciju.

Superman sklekovi

Imenom, možda čak i najpoznatiji sklekovi za napredne vježbače, zahtjevaju koncentraciju da pri skleku eksplozivno „odletimo“ u zrak i ispružimo ruke ispred glave.

Sklekovi na jednoj ruci

Mogu puno razviti snage i eksplozivnosti, a i neki od ne tako naprednih vježbača ih mogu savladati pomoću prave tehnike. Raširite noge što više možete, ruke koje su vam inače u uporu negdje oko širine ramena, sada stavite u sredinu.

Jednu ruku ostavite u sredini i okrenute tijelo prema suprotnoj strani, znači ako vam je lijeva ruka na podu, glava gleda u desno, a drugu ruku stavite iza leđa ili na nogu. Spustite se što niže možete i izgurajte tijelo što brže natrag do pozicije upora.

Aztec sklekovi

Vrlo teški sklekovi, ali i vrlo zabavni za izvođenje. Cilj je iz pozicije skleka skočiti visoko tako da dlanovima dotaknemo vrhove prstiju na nogama i vratimo se u upor, a pri tome da se sve to dogodi u zraku.

Sklekovi na ravnoj šipci

Ne toliko teški koliko zahtijevaju ravnotežu tijela koju postižemo jako stisnutim trbuhom, jakim pritiskom šipke i sporim izvođenjem ove vrste sklekova.

A sada pogledajte svih 5 navedenih vrsta sklekova, u normalnoj brzini:

Kakav vam je članak?
Pročitaj i ovo:
  • 6 načina da unaprijedite vaše sklekove x 79
    Skromni sklek je najbolji prijatelj za nakupljanje mišića i trebao bi biti osnova rutine za održavanje tjelesne težine svakog čovjeka. Bez kontinuirane izmjene, međutim, čak i najpouzdaniji od pokreta...
  • Vježbe za cirkulaciju x 20
    Naporno radite, po cijele dane tijelo vam je u istim položajima, a o tjelovježbi u teretani sanjate već mjesecima? Probleme možete smanjiti laganim vježbama istezanja kojima ćete potaknuti cirkulaciju...
  • Od glave do pete - vježbe na otvorenom x 5
    Priroda se pobrinula da nam olakša i učini efikasnijim mnoge pokrete, naročito one koje spadaju u rekreativne vježbe. Zato, ukoliko budete radili ove kardio i vježbe oblikovanja na mekoj površini (pij...
Na forumu ima 0 komentara na ovu temu
Forum
Opcije
Isprintaj
Veličina slova

Objavljeno: 09.10.2016
Piše:
Petar Bruno Basić