Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

6 razloga zašto kupiti orbitrek

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Sprave za kućni fitness svakim danom postaju sve popularnije i sve se češće mogu vidjeti kako upotpunjavanju neiskorištene kuteve dnevnih boravaka. U cijeloj toj kolekciji sprava koje su danas dostupne po relativno povoljnim cijenama, orbitrek uvjerljivo zauzima prvo mjesto, što ni ne čudi s obzirom na sve pogodnosti koje vježbanje na ovoj spravi donosi.

Ne samo da će vaše tijelo dovesti do savršenog izgleda nego vam pomaže povećati entuzijazam za vježbanjem toliko da ćete poželjeti i druge sprave. U nastavku donosimo pregled glavnih razloga zašto se od različitih sprava koje su danas dostupne na tržištu ljudi ipak najviše odlučuju upravo za orbitrek.

orbitrek

1. Minimalno opterećenje na zglobove

Vježbanjem na orbitreku simuliraju se kretnje poput trčanja, a ukoliko se u vježbu uključe i ruke simulira se kretanje poput trčanja na skijama. To omogućuje udobnost vježbanja i zatezanje mišića kako gornjeg tako i donjeg dijela tijela. Pritom se stvara minimalno opterećenje na zglobove, posebno koljena i kralježnicu, što ovu spravu čini pogodnom za sve dobne uzraste te za osobe koje imaju bilo kakvih problema sa mišićno zglobnim sustavom.

Eliptično zaobljene ručke omogućavaju prirodan položaj tijela, naročito kralježnice, te postoje male ili nikakve šanse da ćete se ozljediti. Osobama koje inače nisu naviknute na vježbanje i tek rade svoje prve korake u svijetu sporta to puno znači jer sprava omogućava postepeno privikavanje na vježbanje bez mogućnosti ozljeda.

2. Jedna vježba za cijelo tijelo

Orbitrek je jedna od rijetkih sprava koja simulira prirodno kretanje ljudskog tijela te u samo jednoj vježbi aktivira sve veće mišićne skupine, što je idealno u vrijeme kada dnevne obaveze oduzimaju sve više vremena.

Sinkronizirani pokreti koji uključuju rad i nogu i ruku, pomoći će vam da u najkraćem roku utegnete cijelo tijelo - noge, ruke, trup i stražnjicu. A uz to istopit ćete i višak masnih naslaga.

Rezultat: zategnuto, mršavije tijelo sa jačim mišićima koji troše više kalorija.

orbitrek

3. Idealan za aerobni trening

Vožnja orbitreka uglavnom je aerobna vježba pa je samim time dobra za poboljšanje funkcija kardiovaskularnog i respiratornog sustava što je vrlo važno za održavanje tjelesne forme. A sa poboljšanjem tjelesne forme ubrzava se bazalni metabolizam, troši se više kalorija, topi se masno tkivo, a vi se osjećate ljepše, zdravije i veselije.

Također veliki broj istraživanja dokazao je da redovito bavljenje tjelovježbom značajno smanjuje rizik nastanka nekih od najučestalijih bolesti današnjice, kao što su bolesti srčano žilnog sustava, dijabetesa, arterijske hipertenzije, pretilosti, depresije i osteoporoze.

4. Mogućnost korištenja različitih programa

Svaki eliptični trenažer odnosno orbitrek ima mogućnost podešavanja otpora te odabira različitih programa koji će vam omogućiti da vježbanje prilagodite vlastitim ambicijama. Bez obzira želite li istopiti masne naslage s trbuha, učvrstiti noge i stražnjicu ili samo poboljšati aerobni kapacitet - orbitrek je prava stvar.

U isto vrijeme na ekranu možete pratiti koliko dugo vježbate, kojom brzinom, koju ste udaljenost prošli, kolika vam je potrošnja kalorija te kako vam se kreće puls za vrijeme vježbanja. Skuplji modeli mjerit će vam i postotak tjelesne masnoće te svirati po želji.

5. Štedi vaše vrijeme i novac

Uz sve obaveze kojima smo u današnje vrijeme zatrpani sve je teže naći vremena i novaca za vježbanje te je vježbanje kod kuće postalo pravi hit. Osim vremena i novaca, vježbanje kod kuće ima i mnoge druge prednosti.

Prije svega omogućava vam da vježbate kada i koliko vam najbolje odgovara uz omiljeni film ili seriju. Uz to bez obzira na troškove kupovine vaše omiljene opreme još uvijek je jeftinije nego plaćanje članarine u obližnjem fitness centru.

orbitrek

6. Zauzima vrlo malo mjesta

Također jedna od značajnijih prednosti orbitreka je i ta što zauzima vrlo malo prostora te ga možete bez problema premještati po stanu. Za vrijeme vježbanja privucite ga televizoru, stavite vašu omljenu seriju i spojite ugodno s korisnim. S druge strane, dok ne vježbate, orbitrek je vrlo lako premjestiti i pospremiti ga u kut gdje vam neće smetati, a opet će vas svakodnevno podsjećati da morate vježbati.

Prilikom odabira orbitreka, osim dimenzija, poželjno je da obratite pažnju i na amplitudu okretaja (što su dimenzije sprave veće, amplituda je bolja), maksimalnu nosivost sprave i stupnjeve podešavanja otpora.

Fitness.com.hr preporuča

Orbitrek Zipro Shox RS

Orbitrek Zipro Shox RS je orbitrek s 8 stupnjeva otpora prikladan za vježbanje kod kuće. Svakodnevni...

  • 305,00 €
  • 240,00 €

Najveću ponudu orbitreka u Hrvatskoj pogledajte u fitness.com.hr web shopu.

Posjetite fitness.com.hr trgovinu u Zagrebu i isprobajte best-buy orbitreke na hrvatskom tržištu.

Objavljeno 21.09.2023.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!