Uništite salo vježbanjem na pokretnoj traci!
Vježbe

Uništite salo vježbanjem na pokretnoj traci!

Istjerajte svoje blagdanske nakupine ovim brzim, zabavnim i učinkovitim vježbama na traci za trčanje.

Započnite novu godinu uporno se i brzo prihvaćajući trake za trčanje. Nudimo vam 2 programa koja će zasigurno uništiti vašu blagdansku trbušinu.

Vježbanje na pokretnoj traci

Vježbe uspinjanja

1. Hodajte dvije minute pri 5km/h za zagrijavanje.
2. Sada namjestite traku za trčanje na brzinu u kojoj možete lagodno džogirati 20 minuta, ali džogirajte samo dvije minute.
3. Kada isteknu dvije minute, držite istu brzinu, ali svakih 30 sekundi povećavajte uspon za 1%.
4. Nastavite tako sve dok više ne budete mogli završiti period od 30 sekundi u vašoj trenutnoj brzini.
5. Kada ste dosegli svoj maksimalni uspon, smanjite uspon na nulu i džogirajte u vašem 20-minutnom tempu dvije minute, iza kojega će uslijediti daljnje dvije minute hoda pri 5km/h da se ohladite.

Savjet: Ako možete dosegnuti maksimalni uspon na traci za trčanje, vaša osnovna brzina je premala pa je sljedeći put povećajte. Inače, ako ne uspijete doći do oznake za 10%, sljedeći put malo smanjite brzinu.

Test forme

Ova vježba simulira zastrašujući višestupanjski test forme – poznatiji pod nazivom "bleep test". Za početak, zagrijte se dvominutnim hodom pri 5km/h.

Vježbanje na pokretnoj traci

1. Još jednom, namjestite traku za trčanje na brzinu u kojoj možete lagodno džogirati 20 minuta, ali džogirajte samo dvije minute.
2. Povećajte brzinu za 1km/h svakih trideset sekundi sve dok više ne budete mogli držati tempo.
3. Kada se više ne možete prilagoditi povećanju brzine, smanjite je na 5km/h na 1-3 minutni oporavak.
4. Kada istekne vrijeme oporavka, počnite sljedeći set. Završite između dva i pet setova, ovisno o formi, vremenu i intenzitetu.
5. Kada završite sve vaše setove, započnite hlađenje smanjivanjem brzine na vaš početni tempo i džogirajte u vašem 20-minutnom tempu dvije minute, a nakon toga hodajte pri 5km/h dvije minute.

Savjet: Mijenjajte vrijeme oporavka svaki tjedan da biste još više pojačali rad tijela. Uvijek težite k tome da idete sve brže i brže.

Kakav vam je članak?
Pročitaj i ovo:
  • Pokretni sag ili trčanje vani - koje su bitne razlike? x 20
    Iako sam jedan od onih trenera koji ne voli pisati o nečemu na osnovi natuknica i u kratkim crtama, iskustvo je pokazalo da je potrebno objasniti koje su razlike između trčanja vani i trčanja na pokre...
  • Fitness plan: prebacite u drugu brzinu x 11
    Jeste li spremni svoj fitness ritam prebaciti u višu brzinu ? Naše upute pokazat će vam kako u manje vremena postići bolje rezultate. Da biste poboljšali svoj program i potrošili dovoljno kalorija pri...
  • Hajde trgnite se - idemo na trčanje ! x 32
    Mjesecima sjedite u fotelji i razmišljate o tome kako je krajnje vrijeme da počnete trčati ili se baviti nekom redovitom i jeftinom rekreacijom ? Većina ostane na razmišljanju, no oni koji krenu, suoč...
Na forumu ima 0 komentara na ovu temu
Forum
Opcije
Isprintaj
Veličina slova

Objavljeno: 11.02.2010
Piše:
Ivana Ajduković