Tjedna akcija: do 30% popusta na sve Bulk Powders proizvode!

Trening za snažan core na Bosu lopti

Image

Balans polulopta ili Bosu lopta je proprioceptivan rekvizit i traži od vježbača stalno uspostavljanje ravnoteže, a time i aktivaciju mišića stabilizatora trupa. Vježbanjem na bosu lopti razvijamo statičku i dinamičku ravnotežu, ali i motoriku, propriocepciju i koordinaciju.

bosu lopta

Bosu lopta ima mnogo načina primjene i na njoj se mogu izvoditi razni treninzi. U ovom slučaju poslužila je kao rekvizit u treningu gdje se izmjenjuju dinamične vježbe i vježbe u kojima se aktiviraju mišići corea s naglaskom na mišiće trbuha.

Trening na Bosu lopti pogledajte u videu:

Trening je intenziviran s dvije uzastopne vježbe koje sadržavanju skokove ili poskoke s vježbama koje aktiviraju mišiće corea s naglaskom na mišiće trbuha. Svako izvođenje vježbi na balans polulopti aktivira mišiće stabilizatore što je pojačano ciljanim vježbama.

Izdvojeni proizvodi iz webshopa

Trajanje svake vježbe je 40 sekundi s kratkom najavom sljedeće vježbe u trajanju od  sekundi. Ukupno imamo 14 vježbi, što nakon pauzu od 1 minute preporučujem ponoviti.

Kratko se cikličko zagrijete prije izvođenja ovih vježbi. Iako vježbe nisu teške, zahtijevaju stalno održavanje stabilnosti za što je potrebna priprema organizma i koncentracija.

bosu

Počinjemo vježbom kojom se lagano odbijamo od lopte i prebacujemo težinu s jedne noge na drugu. I podsjeća na lagani step. Nakon toga slijedi funkcionalna i situacijska vježba za aktivaciju mišića trbuha.

Izvodi se podizanje iz poluležećeg položaja na bosu lopti što podsjeća na najčešće korištenje mišića trbuha u svakodnevnom životu. Ove dvije vježbe će dodatno pripremiti tijelo na trening.

U treningu se cijelo vrijeme izmjenjuju vježbe višeg intenziteta. Radi se o skokovima i poskocima, kao što su modifikacije Jumping Jackova i Burpeeja.

Između dvije cardio vježbe su ciljane vježbe za mišiće trbuha i gluteusa iako su te iste mišićne skupine obuhvaćne i u intenzivnim vježbama.

Balans poluloptu (Bosu loptu) možete kupiti u Fitness.com.hr Webshopu i Shopu (Horvaćanska cesta 178, Zagreb).

Objavljeno 25.06.2020.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!