Akcija: do 40% popusta na odabrane trake za trčanje

Trening za majke s bebom (video)

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Mnogi roditelji male djece ne stižu vježbati jer uz svakodnevne aktivnosti na poslu, ono malo slobodnog vremena što im ostane žele provesti sa svojom bebom. Istovremeno, majke koje ostaju kod kuće uz svoje malene, uz niz drugih obiteljskih i kućanskih poslova, nemaju dovoljno vremena za odlazak u teretanu ili na grupne programe kako bi se vratile u formu u kojoj su bile prije trudnoće.

No, postoji rješenje: trening možete odraditi s djetetom. Dijete ćete iskoristiti kao rekvizit, a djetetu će i ovo bavljenje njime biti zabavno pa ćete oboje uživati. Pazite samo da dijete čvrsto držite tijekom izvođenja vježbi.

Trening s djetetom mogu odraditi i majka i otac, pa vam predlažemo trening za mišiće corea:

Trening se radi u intervalima po 30 sekundi od svake vježbe, a sve vježbe se rade u 2-5 krugova (ovisno koliko će vašem djetetu biti zabavno). Trening se sastoji od 5 vježbi koje se rade naizmjence, bez pauze između. Nakon svakog kruga možete uzeti 30 sekundi pauze.

mama beba trening

Vježbe:

Trbušnjaci s potiskom iznad glave

Dijete uhvatite čvrsto oko struka. Lezite na leđa na podlogu za vježbanje, noge savijte u koljenima i čvrsto se stopalima oslonite o pod. Podižite se u trbušnjak, a kad ste se podigli do gornje pozicije, dijete čvrsto podignite iznad glave.

Rusko zakretanje za bočne trbušnjake

Sjednite na podlogu, koljena savijte a stopala čvrsto držite na tlu. Gornji dio tijela lagano pognite prema nazad. Dijete i dalje, kao i u prethodnoj vježbi, držite čvrsto oko struka. Zakrećite gornji dio tijela ulijevo i udesno, što više možete.

Podizanje nogu za donji dio trbuha

Lezite na leđa, noge podignite u zrak te zavijte u koljenima, a koljena priljubite jedno uz drugo. Dijete polegnite trbuščićem na vaše potkoljenice, držeći ga i dalje oko struka. Iz ove pozicije podižite natkoljenice, a koljena privlačite prema prsima, uz lagano podizanje stražnjice i kontrakciju trbušnih mišića.

Izdržaj (plank)

Dijete postavite na podlogu, a vi stanite iznad njega u položaj izdržaja, držeći podlaktice tik uz dijete.

Naizmjenično povlačenje koljena u izdržaju

Dijete ostaje u istom položaju kao i kod prethodne vježbe. Stanite u plank na dlanovima, te naizmjenično povlačite koljeno prema prsima uz naginjanje u stranu suprotnu od povučenog koljena.

Video demonstracija:

Objavljeno 27.11.2015.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!