Trening za cijelo tijelo za veliku potrošnju kalorija

Image

Za danas sam vam pripremila trening za cijelo tijelo koji će aktivirati skoro sve mišićne skupine u vašem tijelu i potaknuti veliku kalorijsku potrošnju.

Također, radi se s dodatnim opterećenjem (Body Bar težine 6 kilograma) tako da je trening definitivno izazovan, a točno vam to treba kad je ljeto pred vratima.

Trening je stanični tip treninga što znači da se prvo završavaju sve serije i ponavljanja iz jedne vježbe pa se tek onda prelazi na drugu, itd.

Trening pogledajte u videu: 

Popis vježbi u treningu:

  1. Stražnji čučanj 4 x 10
  2. Potisak 3 x 12
  3. Pulsirajući iskorak 3 x 15/15
  4. Floor press 4 x 10
  5. Sit up 3 x 12

Pojašnjenje svake vježbe iz treninga pročitajte u nastavku:

Izdvojeni proizvodi iz webshopa

1. Stražnji čučanj

Body Bar se nalazi na trapeziusima i stražnjem dijelu ramena, stav je nešto širi od širine kukova, prsti su lagano usmjereni prema van. Kukovi se spuštaju prema natrag i dolje i kralježnica cijelo vrijeme zadržava neutralnu poziciju. Pripaziti na urušavanje koljena prema unutra (medijalno).

2. Potisak

body bar

Vježba se izvodi u stojećoj poziciji, a Body Bar se nalazi ispred ramena u nadhvatu (ruke pogrčene). Potisnuti šipku iznad glave bez narušavanja neutralne kralježnice i pretjerane lumbarne lordoze (snažno stisnuti mišiće prednje strane trupa).

3. Pulsirajući iskorak

U položaju iskoraka (jedna noga naprijed, druga nazad i blago pomaknuta prema van - radi bolje stabilnosti) s Body Barom na ramenima se rade pulsirajuća ponavljanja. Ne podizati se u gornju poziciju već ostati nisko i raditi 2/3 potpunog pokreta koji bi se inače radio u iskoraku. Prvo napraviti sva ponavljanja na jednu, zatim na drugu nogu.

4. Floor press

body bar

U ležećoj poziciji s nogama pogrčenim pod 90 stupnjeva i na podu, Body Bar se nalazi u nadhvatu ispred prsiju (ruke pogrčene). Laktovi diraju pod svako ponavljanje, ali se težina ne prenosi na pod (jedva dotaknuti) i potisnuti šipku iznad prsa.

5. Sit up

Iz ležeće pozicije sa Body Barom ispred ramena (ruke opružene) se trup podiže prema gore do sjedeće pozicije, a ruke odlaze sa šipkom u uzručenje (gornja pozicija potiska). Pri spuštanju i podizanju je bitno da cijela kralježnica dira pod.

Objavljeno 25.11.2021.

Fitness.com.hr trgovine i webshop

Sve proizvode za ostvarenje svojih fitness ciljeva potražite u Fitness.com.hr trgovinama u Zagrebu i u Fitness.com.hr webshopu. Najveća ponuda rekvizita, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!