Vježbaj kod kuće - pogledaj top 50 najpopularnijih rekvizita za kućni trening!

4-tjedni plan hodanja za gubljenje kilograma

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Najveća ponuda fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Velika prednost hodanja je da ne morate učiti pokret, trebate samo obući kvalitetnu obuću, odjenuti se primjereno vremenskim prilikama i krenuti. Prednosti hodanja su mnoge: od poboljšanja raspoloženja, do smanjenja rizika od povišenog kolesterola, visokog krvnog tlaka, srčanih bolesti i dijabetesa, čak i u usporedbi s intenzivnim trčanjem, a pogotovo u usporedbi sa pretežno sjedilačkim načinom života.

Iako hodanje mnogi ne doživljavaju kao tjelesnu aktivnost ona to itekako jest. Kako biste se pokrenuli i hodanje učinili svojom redovnom fizičkom aktivnošću donosimo vam 4-tjedni plan hodanja koji će, uz primjerenu prehranu i kalorijski deficit, doprinijeti regulaciji tjelesne težine, uz sve ostale gore navedene benefite hodanja.

hodanje

Plan koji donosimo se radi u periodu od 7 dana koji se potom ponavljaju kroz prvi mjesec nakon čega se trening za nivo otežava kako bi se kontinuirano poticao napredak.

Uz treninge hodanja, ovaj plan podrazumijeva i 2 treninga snage koje ćete odraditi uz trening hodanja. Trening snage možete odraditi u vlastitom domu i može se sastojati od osnovnih vježbi kao što su čučnjevi, iskoraci, sklekovi, različite varijante planka, a ako imate rekvizite poput elastičnih traka ili bučica, u trening uključite i vježbe s njima.

7-dnevni plan pogledajte u sljedećoj tablici:

trening

Cilj ovog mjesečnog plana

Svaki od ovih treninga trebao bi vam potaknuti potrošnju prosječno 200-300 kalorija, ovisno o vašem stanju, ali i brzini i intenzitetu aktivnosti. Nakon odrađenog prvog mjeseca povećajte trajanje treninga i brzinu kako biste potakli dodatni napredan.

Istezanje

Na početku i na kraju svakog treninga odradite kratko zagrijavanje i hlađenje u trajanju od 5-10 minuta.

Savjet za kraj

Trening koji radite mora vam biti izazovan, ali ne pretjerano težak da ga u započetom tempu ne možete završiti.

Ako ste početnik, krenite polako, bez pretjerivanja i pratite svoje sposobnosti kako biste što prije naučili pronaći optimalan tempo koji je ostvariv u zadanom vremenu, a opet dovoljno težak da vas potakne da se malo pomučite.

Objavljeno 11.01.2021.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!