#Ostanidoma - fitness.com.hr webshop je tu za vas!

Step by step do vitkosti

Image

Osnovne korake sve popularnijeg step aerobika demonstrira nam pjevačica Vesna Pisarović uz stručnu pomoć ovlaštene Reebok instruktorice.

Okušajte se i vi jer aerobik je primjeren svima bez obzira na dob, spol i prethodno znanje, a vježbanje u grupi uz popularnu glazbu motivira i zbližava.

Prednosti

Penjanjem, spuštanjem i hodanjem oko step klupice u aerobik stepu stječe se kondicija i oblikuju noge i stražnjica, a ima brojne prednosti:

1. Izvodeći vježbe na klupici poboljšavate kondiciju i rad krvožilnog i dišnog sustava, a možete slagati zanimljivu koreografiju.

2. Uz dodatne rekvizite, na step klupici možete izvoditi vježbe snage kojima ćete oblikovati i učvrstiti tijelo, smanjiti masno tkivo, te povećati izdržljivost.

3. Vježbe istezanja i opuštanja te popularne vježbe pilatesa i body & mind programa na step klupici imaju još veći učinak.

Za noge, stražnjicu, grudi i lijepo držanje :

1a. Stanite na rub step klupice desnom nogom, punim stopalom. Podignite desno koljeno, a tijelo nagnite prema naprijed. Laktove povucite usko uz tijelo i stisnite šaku.

1b. Desnom nogom zakoračite daleko iza sebe pazeći da pritom koljeno prednje noge ne prelazi stopalo. Spustite se u iskorak, a ruke potisnite ispred sebe križajući šake.

Za ramena i vanjski dio nogu :

2a. Desnom nogom stanite na rub stepa, a lijevom zakoračite iza sebe. Ruke postavite dijagonalno kao na slici.

2b. Lijevu nogu spustite na pod pored tijela u širini ramena. Spustite se u čučanj na desnoj nozi. Pazite da koljena ne prelaze vrh stopala. Koristeći mišiće stražnjice i ramena vratite se u početni položaj.

Za bolju kondiciju :

3a. Stanite pored step klupice i pokušajte ju preskočiti po dužini. Uzmite zamah pa desnu nogu stavite iza tijela.

3b. Preskočite step klupicu sunožno po dužini pružajući ruke u stranu.

Upor bočni :

4. Riječ je o kombinaciji stepa i pilatesa. Bočno sjednite uz step klupicu te se oslanjajući samo jednom rukom o steper podignite dok ne izravnate ruku. Pazite da su vam noge pritom izravnane.

Upor stražnji + koljeno

5. Sjednite sa strane stepera. Zatim se oslanjajući na ruke podignite dok vam se ruke ne izravnaju. Vodite računa da su vam kukovi podignuti, a mišići donjih leđa i trbuha čvrsto stisnuti tako da tijelo oblikuje jednu liniju od glave do prstiju stopala.

Objavljeno 10.10.2006.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!