Step by step do vitkosti
Vježbe

Step by step do vitkosti

Osnovne korake sve popularnijeg step aerobika demonstrira nam pjevačica Vesna Pisarović uz stručnu pomoć ovlaštene Reebok instruktorice.

Okušajte se i vi jer aerobik je primjeren svima bez obzira na dob, spol i prethodno znanje, a vježbanje u grupi uz popularnu glazbu motivira i zbližava.

Prednosti

Penjanjem, spuštanjem i hodanjem oko step klupice u aerobik stepu stječe se kondicija i oblikuju noge i stražnjica, a ima brojne prednosti:

1. Izvodeći vježbe na klupici poboljšavate kondiciju i rad krvožilnog i dišnog sustava, a možete slagati zanimljivu koreografiju.

2. Uz dodatne rekvizite, na step klupici možete izvoditi vježbe snage kojima ćete oblikovati i učvrstiti tijelo, smanjiti masno tkivo, te povećati izdržljivost.

3. Vježbe istezanja i opuštanja te popularne vježbe pilatesa i body & mind programa na step klupici imaju još veći učinak.

Za noge, stražnjicu, grudi i lijepo držanje :

1a. Stanite na rub step klupice desnom nogom, punim stopalom. Podignite desno koljeno, a tijelo nagnite prema naprijed. Laktove povucite usko uz tijelo i stisnite šaku.

1b. Desnom nogom zakoračite daleko iza sebe pazeći da pritom koljeno prednje noge ne prelazi stopalo. Spustite se u iskorak, a ruke potisnite ispred sebe križajući šake.

Za ramena i vanjski dio nogu :

2a. Desnom nogom stanite na rub stepa, a lijevom zakoračite iza sebe. Ruke postavite dijagonalno kao na slici.

2b. Lijevu nogu spustite na pod pored tijela u širini ramena. Spustite se u čučanj na desnoj nozi. Pazite da koljena ne prelaze vrh stopala. Koristeći mišiće stražnjice i ramena vratite se u početni položaj.

Za bolju kondiciju :

3a. Stanite pored step klupice i pokušajte ju preskočiti po dužini. Uzmite zamah pa desnu nogu stavite iza tijela.

3b. Preskočite step klupicu sunožno po dužini pružajući ruke u stranu.

Upor bočni :

4. Riječ je o kombinaciji stepa i pilatesa. Bočno sjednite uz step klupicu te se oslanjajući samo jednom rukom o steper podignite dok ne izravnate ruku. Pazite da su vam noge pritom izravnane.

Upor stražnji + koljeno

5. Sjednite sa strane stepera. Zatim se oslanjajući na ruke podignite dok vam se ruke ne izravnaju. Vodite računa da su vam kukovi podignuti, a mišići donjih leđa i trbuha čvrsto stisnuti tako da tijelo oblikuje jednu liniju od glave do prstiju stopala.

Kakav vam je članak?
Pročitaj i ovo:
  • Što je bolje za oblikovanje tijela: aerobika ili teretana ? x 13
    Oko ovog pitanja se uvijek "lome koplja" i dolazi do zabuna. Najčešća je zabluda da je aerobika za žene, a teretana za muškarce. Odabir načina vježbanja trebao bi se prvenstveno zasnivati na afiniteti...
  • Mali vodič - što raditi, a što ne x 51
    Da biste imali ravan trbuh trebate mnogo vježbati trbušnjake - Pogrešno Bolje je vježbati manje, a kvalitetno, jer ako se pretjera riskirate preopterećenje vrata i kralježnice, a rezultati će biti s...
  • Nikako da se riješimo tog celulita x 3
    Prekomjerna tjelesna težina jedan je od vodećih problema modernog doba. Poput epidemije poprima sve veće veće razmjere. Prema broju stanovnika koji boluju od pretilosti, upravo su najrazvijenije zemlj...
Na forumu ima 0 komentara na ovu temu
Forum
Opcije
Isprintaj
Veličina slova

Objavljeno: 10.10.2006
Piše:
Vip