Vježbaj kod kuće - pogledaj fitness opremu za kućni trening!

Ana's sensual fitness – senzualna kombinacija fitnessa, plesa I dobrog osjećaja

Image

Ana's sensual fitness moderan je oblik fitnessa koji kombinira jogu, pilates i ples te u žena razvija pozitivan stav spram vlastitog tijela čak i kada nije idealnih proporcija. Polazi od pretpostavke kako je senzualnost osjećaj ljepote koji dolazi iznutra i zahvaljujući tome povoljno utječe na samopouzdanje, a polaznice se nakon početne treme zbog susreta sa šipkom i svladavanja nelagode zbog erotičnosti kojom zrače kretnje, oslobađaju i iz nesigurnih, povučenih osoba transformiraju u samosvjesne žene.

Ana's sensual fitness

Današnji život nameće stereotipe kako bi žena trebala i morala izgledati. Opterećena time žena gubi svoju pravu sliku, svoj unutarnji odraz. Ana's Sensual Fitness otvara um i oslobađa predrasuda da su žene koje uživaju u svom tijelu i svojoj senzualnosti loše. Vježbajući žena otkriva svoju senzualnost i uživa u sebi. Kružnim, senzualnim kretnjama oblikuje tijelo koristeći mišiće koje možda nikada nije koristila, a pritom sjedinjuje fizičko i emocionalno biće. Vježba uz neopisiv osjećaj zadovoljstva, zapravo plešući.

Emocionalni doživljaj vježbanja

Ovaj potpuno drugačiji oblik fitnessa osmislila je Ana Kuhanec, apsolventica na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu i dugogodišnja instruktorica aerobike i fitnessa te jedini licencirani S faktor instruktor u Hrvatskoj. Ana je u ovaj fitness utkala ideologiju emocionalnog doživljavanja vježbi koje se izvode na treningu. Upravo ples i djelovanje treninga ne samo na fizičko, već i emocionalno biće žene i temeljna je razlika između ovog fitnessa i drugih načina tjelovježbe koje uključuju ples oko šipke.

Devet stupnjeva samo su početak

Ana's sensual fitnessAna's sensual fitness vježba se u ciklusima, po principu jedan ciklus – jedan stupanj. Devet je stupnjeva, a po završetku devetog stupnja nastavlja se uživanje u skladu duha i tijela kroz ovaj senzualni pokret, a treninzi postaju zahtjevniji.

Naglasak je stavljen na oblikovanje nogu i stražnjice, ali podjednako je zastupljena čitava muskulatura: vježba i ples oko šipke daje tijelu besprijekoran, senzualan izgled, a sve tjelesne kretnje postaju lepršavije.

Kako izgleda trening Ana's Sensual fitnessa?

Senzualni fitness vježba se jednom tjedno u trajanju od dva sata (120 minuta). Prvi dio sata vježba se uz laganu i opuštajuću glazbu ogledala s fokusom na vježbe istezanja kao i vježbe oblikovanja, pilates tehnikom, a joga metodama na način da se vježbe zapravo plešu. Vježba se u dvorani bez ogledala, a polaznice nakon samo nekoliko treninga u vježbama zatvaraju oči, i počinju uživati u osjećajima koje svaka od vježbi pruža.

Drugi dio sata rezerviran je za svladavanje elemenata na šipci koji se, nakon potpunog usvajanja tehnike također izvode kroz ples. I konačno, u zadnjem dijelu treninga naučeni elementi i pokreti, povezuju se u individualni ples uz glazbenu podlogu prema odabiru polaznica.

Upravo činjenica da trenirajući Ana's Sensual, čitav trening plešu, velik broj žena privukao je ovaj pokret, a vježbanje je za njih postalo zadovoljstvo, a ne samo potreba ili obveza. Dva sata prolazi u trenutku i žene iz dvorane izlaze s osmijehom na licu.

Tko može vježbati Ana's Sensual fitness?

Ana's Sensual fitness može vježbati svaka žena, bez obzira na godine, prethodno plesno iskustvo ili fizičku spremnost. Stupnjevanost ovog programa omogućuje vam da se osjećate ugodno među ostalim polaznicima koje, kao i vi, tek počinju prilagođavati tijelo novom načinu vježbanja.

Donja dobna granica za pohađanje Ana's Sensual Fitnessa je 18 godina, a gornje dobne granice nema. Većina polaznica ovog programa vježbanja su žene u 30-tim godinama.

Gdje se može vježbati Ana's Sensual fitness?

Ana's Sensual fitness možete vježbati u Aerobic i Fitness centru by Goky (Karting centar Špansko), Zagreb, Pilates studiju u Samoboru i Aerobic i pilates studiju „Energy“ u Rijeci, a odnedavno je otvorena još jedna zagrebačka lokacija te je tako ovaj fitness dostupan i u plesnoj školi La' Studio Lane Jurčević.

Ana's Sensual fitness možete vježbati i kod kuće uz serijal DVD-ova SENZUALNA I U FORMI. Serijal se sastoji od tri DVD-a. „SENZUALNA I U FORMI 1“ koji će vas upoznati s osnovnim tehnikama vježbi Ana's Sensual fitnesa na podu i na šipci, „SENZUALNA I U FORMI 2“ koji sadrži kompleksnije vježbe te na kojem možete vježbati s poznatom hrvatskom glumicom Marijanom Mikulić i „SENZUALNA I U FORMI 3“ koji sadrži napredne tehnike vježbanja.

S početkom 2011. godine otvara se i Ana's Sensual fitness Studio koji će u ekskluzivnom prostoru rezerviranom samo za žene, osim Ana's Sensuala, ponuditi i druge programe vježbanja te radionice, life coaching i humanitarne akcije, a sve s ciljem podizanja razine kvalitete života žena.

Foto: Igor Cvetković, fotograf

Objavljeno 25.11.2010.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!