Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu
Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:
Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)
Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!
Ekskluzivna ponuda
Iskoristi priliku za 50% popusta na Fitness kuharicu s 50 zdravih recepata za sve obroke u danu. Ograničena količina i broj dana!
Ručak je središnji obrok u danu i mnogima često nedostaje ideja kako ga pripremiti! Donosimo 3 jednostavne ideje kako napraviti zdrav ručak i uživati u svakom zalogaju.
Popečci od amaranta i kukuruza
Kada se zaželite bezmesnog ručka, ali zasitnog i bogatog okusima i zdravim namirnicama - sjetite se ovog recepta za popečke ili polpete od amarant i kukuruza.
Amarant je još relativno slabo poznata i još slabije korištena namirnica na našim područjima, ali uz ovaj naš recept, vrijeme je da to promijenimo! Isprobajte ovaj naš recept i javite kako vam se svidio.
Pogledajte video:
Sastojci (za 3-4 osobe):
- 140 g dmBio amaranta
- 1 luk
- 1 + 1 žličica dmBio ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 150 g ocijeđenog kukuruza
- 85 g dmBio integralnog brašna od pira
- 1 žličica soli, papar
- 1 žličica sušenog vlasca
- 2 žličice dmBio praška za pecivo
- 1/4 šalice dmBio napitka od soje natur
- 2 razmućena jaja
- Lisnata salata po želji
Priprema:
- Skuhati amarant u oko 300ml posoljene vode u pokrivenom loncu. Nakon što voda zakipi, smanjiti vatru i kuhati oko 25 minuta. Amarant mora upiti svu tekućinu i omekšati. Ostaviti još 10-tak minuta pokriveno, pa pustiti da se prohladi.
- Na tavi propirjati sjecakni luk na malo maslinovog ulja, zatim dodati ocijeđeni kukuruz i prepržiti par minuta. Maknuti s vatre, pa staviti u veću zdjelu i pustiti da se ohladi.
- U zdjelu dodati i prohlađeni amarant te brašno, sol, papar, sušeni vlasac i prašak za pecivo pa izmiješati sve.
- Dodati “mokre sastojke” , napitak od soje i razmućena jaja. Sve dobro povezati.
U ugrijanoj teflonskoj tavi na malo masnoće popržiti popečke koje smo oblikovali od pripremljene smjese. Peći sa svake strane oko 3 minute.
Poslužiti sa salatom po želji.
Piletina s mašnicama i tofuom
Ideja za ručak koja će vas oduševiti! Brzo, jednostavno i hranjivo - obilježja su ove kombinacije s integralnom tjesteninom, piletinom, povrćem i tofuom. Još jedna super stvar je ta što čini idealan obrok za pripremiti ranije i ponijeti kao ručak na posao ili fakulete.
Pogledajte video:
Sastojci (za 2 osobe):
- 100 g dmBio integralne tjestenine mašne
- 1 žličica dmBio ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 250 g pilećih prsa
- 1 (ljubičasti) luk
- 2 češnja češnjaka
- 1-2 mrkve
- 200 g tikvica
- 1-2 šake špinata
- Sol, papar, sušeni bosiljak
- 100 g dmBio tofua lješnjak/badem
Priprema:
- Povrće oprati i očistiti. Luk i češnjak nasjeckati na sitne kockice, a mrkvu i tikvice narezati na tanje kolutiće. Piletinu oprati i narezati na kockice.
- Tjesteninu skuhati prema uputi s pakiranja u dovoljnoj količini posoljene kipuće vode (oko 9 -10 minuta).
- U teflonskoj tavi na vrlo malo ulja popržiti piletinu. Posolite ju i popaprite te izvadite i stavite na toplo.
- Na istoj tavici na kojoj se pekla piletina, popržiti luk i češnjak, oko 5-10 minuta uz podlijevanje vodom po potrebi da omekšaju. Dodati mrkvu i pirjati 5 minuta (po potrebi uz podlijevanje vodom).
- Dodati tikvice pa pržiti još par minuta. Na kraju dodati špinat i još kratko propirjati da špinat povene. Začiniti solju, paprom i origanom, pa dodati kuhanu i ocijeđenu tjesteninu, pečenu piletinu i tofu sjeckan na kockice, te sve pomiješati i poslužiti.
Zalogajčići od batata s lećom i rajčicom
Ne znamo hoćete li nam vjerovati na riječ, ali ovo je nešto najfinije što je u posljednje vrijeme proizašlo iz naše kuhinjice. Slatkoća pečenog batata oduševljava, nadjev od leće je toliko jednostavan za pripremiti, a okusom podsjeća na bolognese umak - samo što je još i bolji od istog! Zaista najtoplije preporučamo pripremanje ovog jela - oduševit će čak i one koji nisu ljubitelji zdrave hrane.
Pogledajte video:
Sastojci (za 2 osobe):
- 1 veći narančasti batat
- Par žlica dmBio ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- Sol, papar
- 1 kom dmBio rajčice u limenci
- 1/2 šalice vode
- 50 g dmBio crvene leće
- 1 žličica provansalske mješavine začina (kombinacija origano, timijan, ružmarin)
- 2 žlica dmBio namaza Toskana
- 100 g light mozzarelle
Priprema:
- Batat oprati i narezati na ploške debele oko 1 cm. Rasporediti ploškice u veći lim obložen papirom i poškropiti s malo maslinovog ulja. Začiniti solju i paprom te peći oko 30 minuta u prethodno ugrijanoj pećnici na 200°C.
- Dok se batat peče, napraviti nadjev. U manji lonac staviti limenku rajčice, crvenu leću, oko 1/2 šalice vode, provansalske začine te sol i papar. Kuhajte oko 20 minuta, dok leća ne omekša i sve se ne ugusti. Na kraju dodati namaz Toskana i sve pomiješati. Trebate dobiti gusti nadjev, kako vam se batat tijekom daljnjeg pečenja ne bi “razmočio”.
- Na pečeni batat stavite po žličicu - dvije pripremljenog nadjeva, te pospite naribanom mozzarellom. Sve vratite kratko u pećnicu da se sir rastopi i poslužite odmah.
Sve dmBio namirnice iz recepata kupite u DM trgovinama.
Objavljeno 18.03.2018.