Šarena divota: Topla salata od quinoe i puretine

Image

Ljetni period savršeno je vrijeme za uživanje u različitim salatama. One su jednostavne za pripremu, a raznovrsni sastojci i nepregledna mogućnost kombiniranja, ovakvim obrocima daju prednost pred mnogim drugima.

U video receptu donosimo vam kako pripremiti toplu salatu od quinoe i puretine.

Pogledajte video:

Sastojci za 2 osobe:

  • 1 ljubičasti luk
  • 200 g šampinjona (ili mješavine gljiva)
  • Po ½ crvene, žute i zelene paprike
  • 250 g odreska od puretine
  • 100 g quinoe
  • Sol, papar
  • Kokosovo ulje u spreju

Dressing:

  • 50 ml maslinovog ulja
  • 3 žlice soka od limuna
  • 2 češnja sjeckanog češnjaka
  • 1 žličica senfa
  • 1 žličica sjeckanog peršina

salata kvinoja

Priprema:

Svo povrće narezati na trakice i na ploškice - ljubičasti luk, gljive i paprike. Meso oprati, posušiti i narezati na trakice.

Quinou isprati pod mlazom vode da se prestane pjeniti (da uklonimo saponin), pa staviti kuhati u oko 0,5 l posoljene kipuće vode. Kuhati oko 15-20 minuta (probajte da li je omekšala), pa ocijediti i isprati.

U ugrijanoj tavi poprskanoj s malo kokosovog ulja u spreju, prepržiti meso. Pržiti ga oko 8 minuta dok posmeđi sa svih strana, pa posoliti i popapriti. Izvaditi ga, staviti u zdjelicu koju pokrijemo folijom, da meso ostane toplo.

Na masnoću od prženja mesa dodajemo redom ljubičasti luk, nakon par minuta gljive, a nakon još koju minutu i paprike. Sve pržimo dok ne omekša, po potrebi uz podlijevanje s malo vode da se povrće na primi. Izvadimo i stavimo sa strane.

Pripremimo dressing tako da pomiješamo sve sastojke za njega. Posolimo i popaprimo.

U većoj zdjeli za salatu pomiješamo kuhanu i ocijeđenu quinou, pečeno meso i povrće te dressing. Sve dobro izmiješamo i poslužimo još toplo, posuto s malo sjeckanog peršina.

Dobar tek! :)

Objavljeno 31.07.2017.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Dojam sadržaja
9
0
Podijeli s prijateljima!