Kremasto zadovoljstvo: Proteinske košarice s posnim sirom i voćem
Prehrana

Kremasto zadovoljstvo: Proteinske košarice s posnim sirom i voćem

Izvrsna ideja za ukusan desert ili međuobrok s visokim udjelom proteina. Ove proteinske košarice sadrže i kvalitetne kompleksne ugljikohidrate što ih čini izvrsnim odabirom prije treninga ili neke druge fizičke aktivnosti. Uživajte u svakom zalogaju bez grižnje savjesti, a košarice podijelite i s prijateljima ili članovima obitelji. 

Sastojci:

Košarice:

Krema:

  • 1 šalica posnog sira
  • 2 žlice grčkog jogurta
  • 2 žlice meda
  • 2 žlice kokosovog ulja
  • 1 mahuna vanilije

proteinske kosarice

Postupak:

Košarice: banane zgnječiti u pire, dodati med i sve dobro promiješati. U smjesu dodati zobene pahuljice, usitnjene bademe, cimet, mjericu proteina i sol. Sve sastojke povezati i staviti u kalupe za muffine tako da prstima oblikujete košarice. Peći 15 minuta na 180 stupnjeva.

Krema: sve sastojke dobro izmiksajte mikserom dok ne dobijete glatku kremu. Kremu stavite u hladnjak 20-tak minuta da se ohladi.

Kremu dodajte u ohlađene košarice i na vrh poslažite svježe voće po želji.

Košarice možete zaliti preljevom od čokolade po želji.

Kakav vam je članak?
Pročitaj i ovo:
  • Zobene pahuljice: Sve što trebate znati i top recepti koje morate probati! x 478
    Kada razmišljate o zobenim pahuljicama, vjerojatno vam na pamet pada samo doručak kao obrok. Našim receptima pokazat ćemo vam kako zobi nije mjesto samo u jutarnjem dijelu dana već ju na mnogobrojne n...
  • Proteinske palačinke u tri jednostavna koraka x 74
    Svi znamo kako se rade klasične palačinke: jaja, brašno, šećer, sol, mlijeko, možda mineralna, baci sve na tavu, okreni i premaži marmeladom ili nutellom. Što međutim kad želimo dobru finu palačinku a...
  • Posni sir na uzbudljiv način x 60
    Računajući s tim da ljubitelji vježbanja i zdravog života su već upoznati s posnim sirom, uvodnim dijelom članka obratit ćemo se onima koji ga jedu samo za blagdane kao što je npr. Uskrs. E pa dragi m...
Na forumu ima 0 komentara na ovu temu
Forum
Opcije
Isprintaj
Veličina slova

Objavljeno: 20.08.2017
Piše:
Tamara Savić