Osvježite se uz mediteransku salatu!

Image

Dolaze velike vrućine i što se hrane tiče često si, osim nekih kaloričnih i jakih jela, možemo priuštiti i koju svježu salaticu. Ovo je jedna od onih salata koje možete koristiti kao prilog jelu, ali i kao samostalan obrok.

Mediteranska salata

Ja sam je napravila kao dodatak piletini sa žara, jer time još više osvježimo napravljenu piletinu.

Sastojci:

  • 1/2 kg krumpira
  • 2 crvene paprike
  • 2 zelene paprike
  • 2 mala luka
  • 4-5 rajčice ili 200 gr cherry rajčica
  • 150 gr feta sira
  • sol, papar,
  • maslinovo ulje, kvasina (ocat)

Priprema

Krumpir skuhajte u kori pa ga očistite. Luk te crvenu i zelenu papriku nasjeckajte na trakice, malo posolite pa stavite 20-min. u peć na 180 C. Rajčice isjeckajte. Ohlađeni krumpir, ohlađenu pečenu papriku i luk, rajčice (u obzir dolaze i cherry rajčice) pomiješajte pa začinite dresingom od maslinova ulja, kvasine, soli i papra. Kad dobro promiješate natrgajte feta sir pa lagano promiješajte.

Mediteranska salata

Eto, gotovo, brzo, ne previše kalorično. Ako salate ostane viška i sutra ju možete iskoristiti kao prilog. U slast!

Mediteranska salata

Ovoj salati isto tako možete dodati i gljive (njih onda stavite peći sa paprikama i lukom), krastavce, pečene tikvice i patlidžane, masline, sušene rajčice i sl.

Mediteranska salata

Ostale recepte gastrodive pogledajte ovdje.

Izvor: gastrodiva.bloger.hr

Objavljeno 02.07.2010.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Dojam sadržaja
3
0
Podijeli s prijateljima!