Slano veselje: Integralna tortica sa špinatom i sirom
Prehrana

Slano veselje: Integralna tortica sa špinatom i sirom

Ukusno, jednostavno, sočno, nutritivno vrijedno i zdravo, opis je kojim najbliže pojašnjava ono što vam donosimo u novom video receptu. Pogledajte kako napraviti integralne tortice sa špinatom i sirom i uživajte u njihovom bogatom okusu. 

Pogledajte video:

Sastojci (za 8 tortica):

  • 200 g integralnog brašna
  • 2 prstohvata soli
  • 100 g kokosovog ulja
  • oko 50 ml hladne vode
  • 120 g baby špinata
  • 100 g posnog sira kremaste teksture
  • 80 g grčkog jogurta
  • 1 jaje
  • 50 g feta sira
  • Prstohvat muškatnog oraščića, papar
  • Zelena lisnata salata po želji i malo cherry rajčica
  • Kokosovo ulje u spreju za kalup

Priprema:

integralne tortice

Brašno stavite u zdjelu te ga posolite i malo promiješajte. Dodajte kokosovo ulje - ono treba biti točno određene konzistencije kako bi tijesto uspjelo - ne smije imati ni tekućih, ni prečvrstih dijelova - mora se liepo dati zagrabiti žlicom. Ukoliko Vam je ulje tekuće, staviti ga na pola sata u hladnjak, pa na pola sata na sobnu temperaturu (ovisi kolika je temperatura vani).

Vilicom izmiješajte brašno i kokosovo ulje dok ne dobite mrvičastu smjesu. Zatim dodajte vodu, promiješajte vilicom, te zamijesite glatko, kompaktno tijesto. Nemojte ga mijesiti dugo kako se ne bi previše zagrijalo od topline ruku - tek toliko da se poveže. Tijesto je odmah spremno za valjanje. Pećnicu uključite na 200°C.

integralne tortice

Tijesto razvaljajte (na silikonskoj podlozi ili običnoj radnoj površini) tanko (2-3 mm debljine) te režite krugove promjera oko 10 cm. Kalup za muffine okrenite na obrnutu stranu, te poprskajte kokosovim uljem u spreju i pobrašnite izbočine. Krugove od tijesta još malo stanjite dlanovima, položite na izbočine kalupa, pritisnite uz kalup pa ispikajte malo vilicom da se tijesto ne digne. Stavite peći u ugrijanu pećnicu oko 8 minuta. Pećnicu ostavite upaljenu, a košarice izvadite i maknite s kalupa te sada stavite u običan ravni lim obložen papirom za pečenje..

Za sirni nadjev pomiješajte posni sir, grčki jogurt, jaje, ribani muškatni oraščić i papar.

Operite špinat te ga blanširajte tako što ćete ga u cjedilu preliti kipućom vodom, da on malo povene. Dobro ocijedite te listiće posložite u košarice. Špinat prelijte s 2-3 žlice sirnog nadjeva. Povrh svake košarice stavite i natrgane komadiće feta sira, te sve vratite u pećnicu na još oko 15-20 minuta, dok se nadjev ne stisne i sve malo “zazlati”.

Košarice poslužite uz salatu po izboru.

Kakav vam je članak?
Pročitaj i ovo:
Na forumu ima 0 komentara na ovu temu
Forum
Opcije
Isprintaj
Veličina slova

Objavljeno: 07.09.2017
Piše:
Nikolina Dianežević