Vježbaj kod kuće - pogledaj fitness opremu za kućni trening!

Zdravi frape sa bananama i kefirom

Image

Frape je jako ukusan, a sastojci poput lanenog ulja, sjemenki i svježeg posnog sira ili skute čine ga još posebnijim i zdravijim. Ovo je jedan od najukusnijih frapea što sam probala u životu, a probala sam ih zaista dosta.

Banana frape - sastojci

Svježi posni sir ili malo kaloričniju skutu kupim u Lidla, laneno ulje i lanene sjemenke kupim u DM. Moram napomenuti da sjemenke kupim cijele, a doma ih izlomim sa štapnim mikserom jer je takav način pripreme najidealniji za pravilnu i kvalitetnu apsorpciju lanenih sjemenki u u organizmu .

Sastojci:

  • 250 gr svježeg posnog sira ili skute
  • 3 jušne žlice lanenog ulja
  • 3 žlice lanenih sjemenki
  • 3 dcl kefira domaće izrade (ako nemate može i kupovni kefir ili jogurt)
  • 2 banane
  • 1 velika žlica domaćeg džema od šljiva
  • malo smrznutih malina ili nekog drugog bobičastog voća

Priprema:

Kod ovog frapea jako je važan način pripreme. Najprije štapnim mikserom izmiksajte svježi posni sir ili skutu kojoj lagano dodajte laneno ulje kao da radite majonezu.

Banana frape

Kad se to dobro izmiješalo i postalo pjenasto dodajte sjemenke lana pa ih dobro zdrobite štapnim mikserom.

Banana frape

Takvu smjesu možete ili premjestiti u mikser za frape ili pripremu možete nastaviti sa štapnim mikserom. Dodajte dvije banane, žlicu domaćeg džema od šljiva, par smrznutih malina, kupina ili nekog drugog bobičastog voća po želji te kefir domaće izrade. Ako nemate domaći kefir dobro će doći i kupovni kefir ili niskokalorični jogurt.

Banana frape

O količini te tekućine na kraju ovisiti će struktura, možete staviti malo više pa će biti tekući frape, ili malo manje pa eto vam ukusne kremice koja se može jesti žlicom, ali ne bi bilo loše zamrznuti i eto extra sladoleda.

Banana frape

U slast!

Ostale recepte gastrodive pogledajte ovdje.

Izvor: gastrodiva.bloger.hr

Objavljeno 25.11.2013.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!