Vježbaj kod kuće - pogledaj fitness opremu za kućni trening!

Pet zlatnih pravila prehrane za sportaše

Image

„Što pojesti prije, a što poslije treninga?“ – pitanje je koje si postavljamo gotovo svaki put kada želimo da naše vježbanje bude upotpunjeno pravilnom prehranom kako bismo ostvarili što bolje rezultate.

Većina rekreativnih sportaša dobro je informirana o zdravstvenoj vrijednosti namirnica te zna uskladiti svoj svakodnevni ritam s osnovnim načelima zdrave prehrane – jesti nekoliko manjih obroka, unositi dovoljno vitamina, minerala i osnovnih hranjivih sastojaka.

Međutim, mnoga od tih pravila prečesto zanemarujemo jer smatramo kako su zdrava jela izrazito složena za pripremu, zahtijevaju mnogo vremena i nisu naročito ukusna. To se pogotovo odnosi na dva, za vašu kondiciju najvažnija obroka – ona prije i poslije treninga. Dobra vijest je da namirnice za njih ipak ne morate tražiti u specijaliziranim trgovinama, već ih možete pronaći u najbližem dućanu.

Losos sa špinatom – primjer idealnog obroka nakon treninga
Losos sa špinatom – primjer idealnog obroka nakon treninga

Stoga su Ledovi nutricionisti za vas pripremili posebnu edukativnu brošuru „5 zlatnih pravila prehrane za sportaše“, u kojoj su detaljno objašnjena osnovna pravila prehrane sportaša rekreativaca. Svako pravilo obogaćeno je prigodnim receptom za obrok prije i poslije treninga.

Provjerite sami - na www.smrznutojezdravo.com preuzmite brošuru s 5 zlatnih pravila i 10 recepata.

Objavljeno 14.05.2012.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!