Vježbaj kod kuće - pogledaj fitness opremu za kućni trening!

Nestlé nastavlja smanjivati šećer u svojim proizvodima

Image

Unaprijeđena receptura FITNESS Original žitarica sada ima 30 % manje šećera

Nestlé žitarice lansirale su na hrvatsko tržište FITNESS Original žitarice za doručak s 30 % manje šećera u odnosu na raniju recepturu, uz isti okus. Količina šećera smanjena je i u ostalim Nestlé FITNESS žitaricama za doručak – s okusom čokolade, tamne čokolade, s voćem te s medom i bademima.

Ukupna količina šećera u Nestlé FITNESS Original žitaricama sada iznosi 11.8 g šećera na 100 g žitarica, što znači da jedno serviranje od 30 g sadrži 3.5 g šećera. Doda li se tome 125 ml obranog mlijeka, ukupna količina šećera u jednom obroku za doručak iznosi svega 9.1 g. Za usporedbu s uobičajenim doručkom Hrvata, jedna banana ima 20.9 g šećera, a kroasan s pekmezom 24 g šećera.

Smanjenje šećera u FITNESS žitaricama postignuto je zamjenom šećera sa cjelovitim zrnom pšenice, čiji je udio povećan s 53 % na 57 %, te rižom, čiji je udio povećan s 34.5 % na 36.9 %. Prepoznatljiv okus zadržan je bez korištenja umjetnih sladila, a u skladu s propisima EU.

Žitarice za doručak predstavljaju poželjan odabir za doručak jer sadrže visok udio složenih ugljikohidrata te su dobar izvor vlakana, cjelovitog zrna, vitamina i minerala. Nove Nestlé FITNESS žitarice s poboljšanom recepturom sadrže optimalnu količinu željeza, kalcija i folne kiseline, što je posebno važno za prehranu žena.

Nestlé žitarice za doručak obvezale su se da će nutritivno unapređivati svoje proizvode i tako omogućiti potrošačima zdrav izbor za doručak. Tako je od 2003. godine do danas na globalnoj razini uklonjeno više od 9.141 tona šećera te 884 tone soli iz proizvoda i dodano više od 3.4 milijardi serviranja cjelovitog zrna.

Za više informacija posjetite: www.nestle-fitness.com

Nestlé FITNESS žitarice možete naručiti na fitness.com.hr web shopu putem ovog linka: Nestle fitness

Objavljeno 03.07.2015.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!