Proteini s probioticima
Prehrana

Proteini s probioticima

U današnje vrijeme kada se na tržištu nalazi jako puno proteinskih prašaka od različitih proizvođača teško je naći nešto zbog čega se možemo jasno opredjeliti, odnosno dati prednost jednom proizvodu u odnosu na drugi.

No, pojavljuje se novi trendovi i zahtjevi na tržištu proteina, a to je da ne samo da moraju biti ukusni, tehnološki napredni i usmjereni samo na izgradnju mišićnog tkiva već se od današnjeg vrhunskog proteinskog praška traži da cjelokupno podržava zdravlje tj. zdravi životni stil i navike sportaša i aktivnih pojedinaca.

Tako se na tržište polako probijaju proteinski prašci s dodatkom probiotika.

Prema definiciji Svjetske zdravstvene organizacije probiotici su živi mikroorganizmi (tzv. "dobre" bakterije) koji primijenjeni u adekvatnoj količini imaju povoljne učinke na zdravlje domaćina.

Postoje brojne kliničke studije koje dokazuju njihovu korist u očuvanju zdravlja probavnog sustava, jačanju imuniteta i poboljšanju probave itd. Uz sve ove prednosti koje nude logično je da svatko tko se brine o svome zdravlju želi da probiotici čine sastavni dio njihove prehrane.

Jedna učestala zabluda o probioticima jest da je potrebno da se unesu u količinama od 5, 10, 20 milijardi kako bi bili učinkoviti. Ovo se pokazalo istinitim za neke sojeve probiotika, dok su neki drugi jednako učinkoviti u puno manjim količinama, poput patentiranog probiotika Ganeden BC30,6086.

Razlika između Ganedena BC30 i drugih probiotika poput različitih laktobacila i bifidobakterija jest u tome što je probiotička kultura Ganeden BC30 okružena zaštitnom ovojnicom (sporom), a ovi drugi nisu. Ovo joj omogućuje da preživi procese proizvodnje koji uključuju povećanu temperaturu i tlak te djelovanje želučane kiseline kako bi netaknuta i potpuna stigla do ciljnog mjesta svojeg djelovanja, crijeva.

Za usporedbu, većina drugih probiotičkih spojeva biva u najvećoj mjeri uništena u želučanoj kiselini i djelovanjem žučnih kiselina i enzima u dvanaesniku.

Ganeden BC30 se stoga pokazao superiornim u svim pogledima u odnosu na konkurenciju te danas predstavlja probiotik izbora za sve koji žele da ojačaju svoj imunološki sustav i probavu.

Myofusion Probiotic

Kod nas se pojavio prvi (za sada i jedini) proteinski prašak s probiotikom, a to je MYOFUSION PROBIOTIC SERIES od Gaspari Nutritiona. Pored činjenice da je iznimno ukusan i kremast, sadrži i patentiranu probiotičku kulturu Ganeden BC30, 6 proteinskih izvora (od kojih je najzastupljeniji protein sirutke), dodan glutamin i taurin te preko 9.000 mg esencijalnih aminokiselina po serviranju. Ne sadrži aspartam, gluten niti umjetna bojila.

Sve ovo čini MYOFUSION PROBIOTIC SERIES idealnim izborom za sve koji žele da uz izgradnju mišićne dobiju i svoju „dozu zdravlja“.

Kakav vam je članak?
Pročitaj i ovo:
  • Nutricionistički savjeti za sportaše vegetarijance x 17
    Ne jedete li meso morat ćete utrošiti malo više truda u planiranje vašeg jelovnika da biste dobili primjerenu količinu proteina za izgradnju mišića i trening. Vegetarijanci trebaju pripaziti na manjak...
  • Top 7 dodataka prehrani najčešće korišteni u fitnessu x 25
    Svakome sportašu mora se pristupati individualno što se tiče dodavanja suplemenata prehrani zbog različite potrošnje energije, snage i izdržljivosti te različitih potreba za poboljšanjem fizičkih perf...
  • Ubrzavanje oporavka suplementima x 14
    Leucin je esencijalna aminokiselina razgranatih lanaca koja se nalazi u svakom boljem izvoru proteina (mlijeko, meso). Prema američkim istraživačima (dr D. Layman) sveučilišta u Illinoisu, unos leucin...
Na forumu ima 5 komentara na ovu temu
Forum
ma fino, ne sadrži aspartam ali sadrži acesulfam što je isto sranje drugo pakovanje, ne kužim zašto je takav problem proizvoditi (ponuditi) whey bez zaslađivača :-(
Bla!
09.04.12. u 13:55
line
nije, imaš ih samo nisu tako fini Wink 
Gym_girl
09.04.12. u 16:43
line
da ima 1:50 Istina, sam whey nije ukusan no s zobenim mlijekom, dekstrozom i ekstraktom vanilije predobro, bez da ostavlja metalan okus kao kod zaslađivača. Navedeni se čini zgodna kombinacija koju probam kad izbace višak :-)
Bla!
10.04.12. u 19:43
line
Imaš od Inkospor-a whey bez zasladjivača i umjetnih bojila,i što kažeš dodaš cimta,vanilije ili malu žlicu kakaa u zobene i super je okus. Igor2012-04-11 23:11:44
Igor
11.04.12. u 23:07
line
ovo je zanemarujuce jer jedemo puno gore smece od hrane.
deejay
16.04.12. u 23:04
line
Opcije
Isprintaj
Veličina slova

Objavljeno: 05.04.2012
Piše:
Emil Anadolac