Klikni i iskoristi do 30% popusta na fitness kardio sprave

Fitness.com.hr izazov: Tko može najduže ostati u L-situ?

Image

Vrijeme je za Fitness.com.hr izazov br. 11. U ranijim izazovima pokazali ste zavidnu razinu forme i vrhunske rezultate i izvedbe, pa vam ovaj put donosimo jednu kompleksniju vježbu, sigurni da ćete se zabaviti izvodeći je.

U svibnju smo nagradili najbolje koji su napravili najviše naizmjeničnih čučnjeva na jednoj nozi (pistol squat). Ovaj put vam donosimo zadatak koji zahtijeva snagu cijeloga tijela, ali i balans, koncentraciju i kontrolu.

Fitness.com.hr izazov br. 11: Tko može najduže ostati u L-situ?

l-sit

Zadatak je što duže ostati u L-situ.

Minimalno vrijeme za sudjelovanje u Fitness.com.hr-ovom izazovu jest:

  • 10 sekundi u L-situ - za djevojke
  • 15 sekundi u L-situ - za muškarce

Kako se pravilno izvodi vježba iz izazova?

Sjednite na tlo, nogu spojenih i ispruženih ispred sebe. Dlanove položite na tlo, uz tijelo. Dlanovima se podignite od tla, tako da stražnjicu i noge u cijeloj dužini podignete od tla. Ruke moraju biti potpuno ispružene. Stopala moraju biti u razini s kukovima ili iznad njih. Ostanite u tom položaju što dulje možete.

Želite li u isto vrijeme ojačati core i izgraditi temelj za vježbe s vlastitom težinom, L-sit je odličan izbor. Spada u osnovni gimnastički element i najjednostavniju vježbu za trbušne mišiće. Zvuči jednostavno, no u stvarnosti nije tako lako pravilno izvesti L-sit.

Iako ga svrstavamo u vježbu za trbušne mišiće L-sit je puno više. Vježba se izvodi u statičkom režimu rada, a zahtjeva kombinaciju snage, fleksibilnosti i kontrole.

Rameni obruč i ruke moraju biti dovoljno jake da vas podignu od poda, trbuh čvrst, a noge fleksibilne i snažne da bi zadržale ravnu liniju. Slabost u bilo kojem dijelu odrazit će se na kvalitetu vježbe.

Pravilno izvođenje zadatka pogledajte na videu:

 

Pravila izazova

Za sudjelovanje u izazovu morate snimiti video materijal na kojem se vidi izvršenje zadatka.

Na početku videa, stanite pred kameru i recite "Pristajem na Fitness.com.hr izazov!", kako bismo bili sigurni da je video vjerodostojan i snimljen tijekom trajanja našeg izazova.

Kameru postavite bočno pored sebe tako da se vidi položaj cijelog tijela i ispravnost izvođenja vježbe. Važno je da se vidi da noge i stražnjica niti u jenom trenutku ne dodiruju tlo, stoga molimo da se tako obučete da se to na snimci jasno vidi. Video materijali na kojima se ne vidi cijelo vježbačevo tijelo i razmak između tijela/odjeće i tla neće ući u konkurenciju za nagradu.

U borbu za nagradu ulaze samo natjecatelji koji su L-sit odradili pravilno (pogledajte video u tekstu). Sve video materijale će pregledavati stručni žiri Fitness.com.hr-a.

Rok za slanje video materijala je ponedjeljak, 13. lipnja 2016.
Imena pobjednika objavljujemo u petak, 17. lipnja 2016. u 16 sati.

Svoje video materijale ili YouTube linkove s videom šaljite na adresu: [email protected]. Sudjelovati u izazovu mogu sve osobe s prebivalištem na području Republike Hrvatske.

Nagrade

Nagradu dobivaju 1 muškarac i 1 žena koji najduže ostanu u L-situ. Pravilno izveden L-sit pogledajte u videu u tekstu.

Pobjednici biraju nagradu po želji u Fitness.com.hr webshopu u iznosu od 300 kuna. Fitness.com.hr webshop dobitnicima šalje odabrane artikle na kućnu adresu, besplatnom dostavom.

Objavljeno 01.06.2016.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!