Vježbaj kod kuće - pogledaj top 50 najpopularnijih rekvizita za kućni trening!

Pogledajte kako je bilo na 2. Kongresu Fitnes učilišta!

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Najveća ponuda fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Zagrebački velesajam je 10-12. ožujka 2017. u sklopu „Dana ljepote & fitnesa“, ugostio i 2. Kongres Fitnes učilišta na kojem su najbolji stručnjaci iz područja kineziologije, nutricionizma i psihologije održali niz predavanja, radionica i panela.

Trodnevni Kongres podijeljen u 3 tematske skupine (predavanja o prehrani, fitnes radionice i sportska predavanja i paneli) okupio je brojne kineziologe, sportaše, ali i rekreativce koji su na jednome mjestu mogli steći mnoga nova znanja i biti ukorak s trendovima koji obilježavaju fitness industriju.

konfres fitnes ucilista

Predavanja koja su obilježila prvi dan ticala su se nutricionizma, a Kongres je otvorio Nenad Bratković s predavanjem o ketogenoj prehrani koja je trenutno jedna od "vrućih tema" u svijetu fitnessa, ali i općenito među dijetama na koje se odlučuju oni s viškom kilograma.

Nakon Bratkovića, uslijedila su predavanje Marije Andrijašević, Alme Bunić, Nine Ivičić i Mašenjke Katić, koje su, svaka na svoj način dotakle se širokog područja nutricionizma u karakterističnim segmentima, dajući sudionicima niz informacija, ali i smjernice za daljnje proučavanje i dublji ulazak u ovu problematiku.

kongres fitnes ucilista

Nakon petka i klasičnih predavanja, subota je bila "aktivnija" za sve okupljene. U dvije dvorane održalo se 10 radionica koje su tematski zadovoljile očekivanja i najizbirljivijih vježbača. Subota je započela predavanjem Marina Bašića, "Basic training for life", kojem je ovo bila prilika i za predstavljanje svoje nove knjige, istoimenoga naslova.

Kao i uvijek, na Bašićevoj radionici se okupilo mnoštvo vježbača željnih stjecanja nova znanja i ideja od najboljeg hrvatskog kondicijskog trenera. No, "nabrijani" treningom i puni želje za znanjem, vježbači su s jednakim entuzijazmom pohodili i sva ostala predavanja/radionice toga dana.

kongres

Nedjelja je, prema tematskoj podjeli, bila rezervirana za predavanja i panele na kojima su sudjelovali vrhunski stručnjaci, treneri i psiholozi, ali i naši olimpijski sportaši (braća Sinković, Damir Martin, Filip Hrgović), što je osim stručne dimenzije, dalo i jednu dodatnu - životnu i iskustvenu.

No, kako su mnogi i očekivali, Pero Kuterovac, jedan od naših najtrofejnijih i najboljih trenera doslovno je ostavio bez daha okupljene u predavaonici, svojim znanjem i baratanjem podacima, utemeljenima na višegodišnjem radu s vrhunskim sportašima.

Kako je komentirala jedna osobna trenerica nakon Perinog predavanja: "Nakon svakog Perinog predavanja svjesna sam koliko malo znam, ali i napaljena da što više želim naučiti. On je Bog!"

kongres fitnes ucilista

2. Kongres Fitnes učilišta pokazao je da su potrebna zbivanja ovoga tipa kako bi treneri, osobni treneri, ali i rekreativci na jednome mjestu mogli dobiti informacije i podijeliti iskustva s kolegama i vrhunskim stručnjacima.

Fitnes učilište se ovim Kongresom, baš kao i na prvome izdanju, učvrstio na vodećem mjestu kao institucija za obrazovanje odraslih koja želi doprinijeti podizanju kvalitete i standarda usluge u fitnes industriji kroz razvoj vrhunskih kadrova i njihovo motiviranje na trajno stručno usavršavanje. Sigurno smo da će 3. Kongres Fitnes učilišta biti još i bolji i već mu se radujemo!

Objavljeno 24.03.2017.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!