Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Kako najbolje trošiti kalorije kad smo na moru?

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Prirodno je da dolazak toplih dana budi ljubav prema aktivnostima na svježem zraku. Bila to odbojka na pijesku, vožnja bicikla ili obična šetnja uz more, motivirani smo da istražujemo, igramo se i uživamo onako kako to po zimi rijetko radimo, tražeći zabavne načine da vrijeme provedemo na suncu i zraku, a pritom potrošimo nešto energije.

Ako mislite da na ovim neizdrživim temperaturama morate trenirati kao profesionalci kako biste ostali u formi preko ljeta, varate se. Razne aktivnosti na otvorenom bit će dovoljne kako biste trošili suvišne kalorije i održali vitku figuru bez napornih treninga u zatvorenim, zagušljivim prostorima.

U nastavku pogledajte primjere takvih aktivnosti te odaberite nešto za sebe, kako biste ljeto proveli aktivno, a jesen dočekali u još boljoj formi!

plivanje

Plivanje

Kada temperature krenu prema maksimumu, ima li boljeg načina trošenja kalorija od plivanja? Uz osvježenje koje nam hladna voda nudi dobit ćemo i odličnu aerobnu vježbu, a pritom uživati. Ne morate biti stručnjak u plivanju da biste potrošili kalorije. Pronađite svoj stil i dobro se zabavite.

Vježbe u vodi

Ako niste veliki ljubitelj samog plivanja pokušajte s vježbama u vodi. Povećani otpor kojeg pruža voda predstavlja opterećenje kojim se može djelovati na jačanje muskulature, a samim vježbanjem u toploj vodi pospješuje se cirkulacija, umiruje živčani sustav, smanjuje mišićna napetost čime se omogućuje bolja pokretljivost u pojedinim zglobovima. Iskušajte ovu zabavnu aktivnost kojoj ćete se sigurno vraćati.

Razgledavanje

Ako ste negdje na odmoru imate savršenu priliku da malo razgledate ljepote prirode, znamenitosti ili jednostavno malo prošećete na svježem zraku u novom okruženju. Šetnja je uvijek izvrstan način trošenja kalorija, bez puno napora i s benefitima za cijelo tijelo. Izazovite svoju zadnju ložu i stražnjicu te odaberite brdovit put, kako biste si dali malo dodatnog izazova i testirali svoje granice.

setnja

Vožnja bicikla

Vožnja bicikla izvrstan je način da uz razgledavanje prirode odradite dobar trening nogu. Lagano bicikliranje troši više kalorija od hodanja, a ukoliko odaberete brdovit teren, još i više! Ovo je savršena aktivnost na otvorenom, izvrstan trening te zabava za cijelu obitelj.

Odbojka na pijesku

Ako ste sretni da boravite blizu plaže ili na plaži imate tu mogućnost, odbojka na pijesku je odličan način da se aktivirate, pronađete nove prijatelje i oblikujete svoje tijelo. Ovom igrom možete potrošiti mnoštvo kalorija, a pritom se itekako dobro zabaviti.

Tenis

Nabavite si opremu za tenis ako nemate, unajmite teren te izazovite svog prijatelja, susjeda ili partnera na meč. Ne samo da ćete time potrošiti brdo kalorija, već ćete i odraditi dobar trening cijelog tijela zamahujući reketom i trčeći s jedne strane na drugu.

Badminton

Ova popularna igra podignut će vaš puls, a vašem tijelu osigurati izvrstan trening. Odlična aktivnost za cijelu obitelj i način da potrošite kalorije istovremeno se dobro zabavljajući.

joga

Yoga

Yoga je opuštajuća aktivnost kojoj se možete vraćati kroz cijelu godinu, no poseban užitak ju je izvoditi na svježem zraku. Istražite razne pokrete, pronađite sebe, te ovoj umirujućoj aktivnosti dajte priliku da vas opusti nakon cijelog dana ili pak razbudi na početku istog.

Rolanje

Rolanje je idealan način trošenja kalorija i istovremenog oblikovanja tijela, pogotovo nogu i stražnjice. Rolati možete sami i u društvu i gdje god to zaželite, a što jači tempo uhvatite, više će vas hladiti vjetar i brže ćete trošiti kalorije.

Igra dodavanja lopte (picigin)

Ova vam je igra sigurno dobro poznata! Ako niste baš tip od izležavanja po plaži, dodavanje loptom u plićaku savršen je način da izbjegnete prženje na suncu i malo se aktivirate. Što vas je više, zabava je veća zato skupite ekipu i dobro se zabavite.

vrt

Vrtlarenje

Ako mislite da za uređivanje vrta nema mjesta na ovoj listi, niste u pravu. Ova lagana aktivnost je još jedan od dobrih načina da utrošite poneku kaloriju, radeći nešto korisno i kreativno. Konstantno saginjanje, dizanje i spuštanje u čučanj te šetnja po vrtu odličan je način da aktivirate donji dio tijela, a ono što pritom napravite bit će svima melem za oči.

Ako imate priliku i ljubitelj ste vrtlarenja, posvetite malo vremena ovoj laganoj i kreativnoj aktivnosti. Potrošnja sama po sebi nije velika, ali uz sve drugo bit će dobar dodatak i zabava za svaki dan.

Objavljeno 16.06.2022.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!