Velika akcija: do 30% popusta na najpopularnije kardio fitness sprave

Ovo je 5 najboljih joga studija u Zagrebu!

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Sve proizvode za ostvarenje svojih fitness ciljeva pronađi u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Najveća ponuda fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Joga je skupina fizičkih, mentalnih i duhovnih praksi koje svoje porijeklo imaju u staroj Indiji, oko 6. ili 5. stoljeća prije nove ere. Iako se radi o drevnim vještinama, u našim krajevima ona popularnost stječe tek u nekoliko zadnjih desetljeća. Ipak, popularnost joge raste iz godine u godinu te u Hrvatskoj otvara sve veći broj joga studija ili pokreću satovi joge unutar fitness i drugih sportskih centara.  

Da bismo vam olakšali izbor kako odabrati najbolji joga studio u Zagrebu, napravili smo malo istraživanje među polaznicima satova joge i prema njihovim glasovima, ovo je 5 najboljih joga studija u Zagrebu.

1. The House of Dharma

Adresa: Ul. Pavla Hatza 10, Zagreb

dharma

The House of Dharma ili Dharma yoga centar je jedan od najnovijih joga centara u Zagrebu, a njegova osnivačica Sandra Petra Pintarić njime sada samostalno nastavlja svoje gotovo 20-godišnje iskustvo u jogi.

U lijepom prostoru tople i ugodne atmosfere pronaći ćete sve što vam je potrebno za vašu praksu i bogati program koji zadovoljava sve aspekte joge. Svi tečajevi u Dharma yoga centru prilagođeni su razini polaznika i podučavaju ih kvalificirani i iskusni učitelji.

Program Dharma Yoga Centra je u skladu sa standardima Yoga Alliance i temelji se na znanju o Hatha-Raja Yogi i drugim glavnim yoga tradicijama.

2. Divya yoga centar i škola

Adresa: Ul. kralja Držislava 14, Zagreb

divya

Divya yoga je studio sa dugom tradicijom, iskusnim učiteljima i mala oaza u koju je svatko dobrodošao. Yogu i meditaciju podučavaju prilagođavajući ih modernom urbanom ritmu, potrebama i obavezama - pragmatično i praktično. To su vještine kojima održavamo zdrav duh u zdravom tijelu kroz praksu tjelesnih položaja, disanja i meditacije.

Yoga je izvrstan sistem balansiranja tjelesne energije kroz pokrete i položaje popraćene dubljim disanjem kojim reduciramo stres, održavamo zdravlje svih tjelesnih sustava te gradimo izdržljivost i fleksibilnost. Mindfulness meditacija je praksa obraćanja pozornosti na trenutno iskustvo s prihvaćanjem, strpljenjem i suosjećanjem.

Svjesnim vježbanjem postajemo prisutniji za vlastiti život i funkcioniramo manje na "automatskom pilotu".

3. OM joga

Adresa: Ul. Andrije Žaje 10, Zagreb

om joga

OM joga je oaza radosti i utočište u kojem svi mi - i učitelji i polaznici - nalazimo osmjeh, podršku i prihvaćanje. 

OM joga je jogijski kolektiv koji broji desetak strastvenih i iskusnih učitelja joge te brojne učenike koji su na putu da postanu učitelji, kao i zaljubljenike koji žele istražiti sve dijelove jogijske filozofije i prakse: asane (jogijske položaje) kao i tradicionalne transformirajuće jogijske prakse. Poligon za učenje joge YogaPRO okupljalište je entuzijasta koji žele produbiti svoje razumijevanje života i iskoristiti neizmjerna praktična znanja koja joga pruža, a koja život čine sretnijim i potpunijim. 

Studio OM joge oaza je mira i veselja, u kojoj nalazimo recepte za svakodnevnu sreću, jer joga nije "vježbanje" tijela, nego podrška i recept za sretan život. 

Učitelji OM joge svoja znanja dijele i virtualno - besplatno - pa se tisuće praktičara i znatiželjnika iz svih dijelova svijeta svakodnevno educira o jogijskoj filozofiji i praksi na njihovom YouTube kanalu YogaPRO

4. GaiaYoga

Adresa: Gundulićeva ul. 19/3, Zagreb

gaya joga

Dijeleći svoje iskustvo dugogodišnjeg prakticiranja različitih stilova sa različitim učiteljima, u Gaia Yogi se nadaju dati vam širi uvid u ono što yoga može biti: putokaz prema autentičnom življenju, u dubokom kontaktu s nama samima i našim neograničenim mogućnostima.

Želja im je pružiti polaznicima tradicionalan način prakticiranja – u opuštenom, ugodnom i prijateljskom okruženju manjih grupa, gdje nema žurbe, čak ni wifi zračenja, te stvoriti individualan i prisan odnos učitelja i studenta, kako bi vježbanje bilo sigurno i ugodno, a napredak očit.

5. Pink Elephant Yoga House

Adresa: Gundulićeva ul. 63, Zagreb

pink elephant

Pink Elephant Yoga House je poznata joga kuća s bogatom ponudom satova u kojem vježbanje yoge postaje dostupno baš svim Zagrepčanima, potpunim početnicima svih uzrasta, iskusnim vježbačima i joga učiteljima. Prati ih glas kvalitetnog sadržaja i prepoznatljivog osoblja, urbanog ali tradicionalnog pristupa jogi, snažnog communitija ljubitelja joge i kvalitetne škole za učitelje u kojoj je stasalo puno učitelja koji danas imaju svoje vlastite studije joge.

Baziraju se na dinamičnom stilu Ashtanga joge i specijalizirani su za tradicionalni pristup Ashtangi odnosno Ashtanga Mysore satove, ali i za satove meditacije, pranayame i Yin joge.

Ambijent Pink Elephanta osmišljen je kao meeting point u kojem, osim bogate ponude satova, možete poslušati zanimljiva predavanja, sudjelovati na radionicama svjetski poznatih učitelja i edukatora, prolistati zanimljivu jogijsku literaturu, prepustiti se u ruke izvanrednom fizioterapeutu  ili se jednostavno opustiti uz čaj i besplatan internet point.

joga

Danas yoga uspješno uspostavlja harmoniju i balans na svim planovima ljudske egzistencije. Yoga je tako i znanosti i umjetnost, savršeno sugestivna, mudra i potpuna. Ako vježbamo s predanošću i ljubavlju zasigurno donosi očite rezultate bolje kvalitete življenja.

Objavljeno 20.06.2019.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!