Ona ima 100 godina i učiteljica je joge!
Lifestyle

Ona ima 100 godina i učiteljica je joge!

Tao Porchon-Lynch je rođena 1918. godine i 1926. godine se prvi put upoznala s jogom. Danas ona ima 100 godina i vodi 6-8 satova joge tjedno u jednom njujorškom studiju, ali i putuje kao gostujući učitelj joge po cijelome svijetu!

Tao je prošla svije operacije zamjene zgloba kuka, no ni to je nije zaustavilo u njezinom vježbanju i podučavanju drugih zdravom načinu života i redovnoj fizčkoj aktivnosti. 

2019. godina je nezaboravna za Tao. Indijska vlada je objavila da će Tao dobiti prestižnu nagradu predsjednika Indije - nagradu Padma Shri za "istaknuto djelovanje visokog reda". Nagrada se dodjeljuje za istaknuta i izuzetna postignuća / djelovanja u svim područjima rada.

2012. godine Porchon-Lynch je u 93. godini ušla u Ginessovu knjigu rekorda kao najstarija učiteljica joge, kad je pobijedila dotadašnju nositeljicu tog rekorda, 91-godišnju Berniece Bates.

Osim što je učiteljica joge, Tao je aktivistkinja, ljubiteljica vina i natjecateljica u plesu.

U intervjuu za ABC World News u studenom 2015. godine Porchon-Lynch nazvana je "Real-Life Forrest Gumpom" jer je sudjelovala na mnogim povijesnim događajima tijekom gotovo jednog stoljeća.

tao porchon-lynch

Foto: Abhishek Suryawanshi

Kakav vam je članak?
Pročitaj i ovo:
  • Vježbe protiv stresa x 4
    Stres je postao vjeran pratioc svih naših poslova i zadataka kojima se bavimo, a više ga gotovo i ne možemo izbjeći, već samo naći način na koji ćemo se obračunati s njim. Svatko ima svoj način, a mi ...
  • Mala škola power joge x 14
    Power joga je najatletskiji od svih oblika joge jer vježbanjem se postiže kompletniji workout (duh, tijelo i disanje) nego u bilo kojem fitnessu. Zapravo je riječ o aštanga vinjasa jogi, tipu joge koj...
  • Svakoj ženi sport po mjeri ! x 5
    Kad se vratimo s odmora stvari idu uvijek istim slijedom. Prepuni smo dobre volje, obećavamo da ćemo si posvetiti više vremena, baviti se nekom sportskom aktivnošću da bismo ostali u formi i boravili ...
Na forumu ima 0 komentara na ovu temu
Forum
Opcije
Isprintaj
Veličina slova

Objavljeno: 10.06.2019
Piše:
Zorana Jagodić