Vježbaj kod kuće - pogledaj fitness opremu za kućni trening!

Masaže za opuštanje mišića nakon trčanja

Image

Stručnjaci preporučuju, kako bi izbjegli osjećaj neugode te ujedno pomogli vlastitom tijelu da se brže oporavi, masažu nakon svakog trčanja ili intenzivne vježbe.

Bilo bi idealno da živimo u svijetu gdje je moguće da nakon svake tjelovježbe ili napornog dana odemo na masažu, no moramo se pomiriti da su nam takve stvari financijski nepristupačne. Stoga smo osuđeni da sami sebi pomognemo.

Trčanje

Donosimo vam masaže koje će opustiti vaše mišiće nakon trčanja, a osmišljene su tako da sami sebe masirate.

Stražnja loža

Sjednite na pod, savijte jedno koljeno te opustite butne mišiće. Koristeći obje ruke, obuhvatite nogu tako da vam prsti gledaju jedni prema drugima, te malim kružnim pokretima masirajte zadnju ložu. Počnite od koljena prema preponama. Isti postupak ponovite i na drugoj nozi.

Kvadriceps

Sjednite na stolac i smjestite podlakticu na spoj kuka i bedra, ovisi koju nogu želite prvo masirati tu ruku koristite, desna noga - desna podlaktica. Nakon što ruku postavili u pravilan položaj, na spoj kuka i bedra, lagano se nagnite prema naprijed te nježno podlakticom pritisnite mišić i lagano gurajte prema koljenu. Za ovu masažu umjesto podlaktice možete koristiti obje šake. Postupak ponovite na drugoj nozi.

List

Stanite jednom nogom na stolac tako da vam je koljeno pod pravim kutom. Prvo s jednim dlanom lagano pritisnite mišić te klizite njime od pete prema stražnjoj strani koljena, nakon toga ponovite isti postupak s obje šake. Nakon nekoliko ponovljenih poteza stisnite list palčevima radeći kružne pokrete. Postupak primijenite na drugom listu.

Stopala

Stanite punom težinom na malu lopticu-hopsicu, te laganim pokretima noge kotrljate ju naprijed nazad, od pete prema prstima. Kada loptica dođe do baze prstiju potrebno ih je raširiti kako bi vježba bila u potpunosti uspješna. Istu stvar ponovite na drugom stopalu, a prilikom vježbe trebali bi se primiti za neki čvrsti predmet da slučajno ne padnete.

Za masažu pojedinog dijela noge može vam poslužiti i foam roller odnosno rekvizit koji nudi velik raspon vježbi s ciljem stabilizacije trupa, jačanja, ravnoteže, masaže, istezanja i sl.

Vježbe s foam rollerom možete vidjeti ovdje.

Objavljeno 03.12.2011.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!