Zapečena jaja sa špinatom i mozzarellom

  • 0 komentara
  • 9 x
  • ponedjeljak, 01 kolovoza, 2016. u 10:31

jaja

Bila sam sad tjedan dana na godišnjem kod roditelja u Rijeci. Uz malo više vremena, pripremila sam i nekoliko malčice zahtjevnijih obroka, ali i dalje priprema nijednog nije trajala dulje od pola sata. Pogotovo nije toliko trajala priprema doručka. 

Jedan dan sam odlučila iskoristiti mamin domaći mladi špinat, susjedina domaća jaja i kupovnu talijansku mozzarellu za doručak za nas troje. 

Sastojci: 

  • 200 g špinata
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 150 g mozzarelle
  • 1 mladi luk
  • 10 jaja

Zagrijala sam pećnicu na 180 stupnjeva. Špinat sam doslovno samo prelila vrelom vodom i procijedila pa stavila u vatrostalnu posudu u koju sam prije toga stavila žlicu maslinovog ulja i prstima ga razmazala po cijeloj posudi. Preko špinata sam naribala mozzarellu. Preko toga sam, da malo dodam okusa, pobacala 1 mladi luk narezan na kolutiće. 

Jaja sam umutila i prelila preko smjesu u zdjeli. Vilicom sam malo sve promiješala, tako da se jaja "provuku" kroz sve slojeve. Stavila sam u pećnicu na 180 stupnjeva i pekla oko 20 minuta, odnosno dok ne vidite da rubovi počinju dobivati lijepu zlatno-smeđu boju. 

Ovo je stvarno super doručak, pa svakako probajte. 

Kakav ti je post? 
0 Komentara
Zadnji postovi od ZorroRi:
  • Mesne okruglice uz umak od posnog sira x 6
    Često u mesnici kupim mljeveno meso, ali uvijek tražim da mi neki moj odabrani komad mesa preda mnom ubace u onaj svoj apart i samelju. Tako nekako ipak imam kontrolu što jedem i da u mojim okruglicama nema i nekog mesa koje nisam željela.  S mljevenim mesom najčešće radim neke okruglice ili burgere: oni dobro podnose stajanje. napravim ih navečer ili ujutro i jedem taj dan za ručak, na poslu. Taj protek vremena od više sati zadrži ih sočnima, a čak ni podgrijavanje u mikrovalnoj im ne naštet...
  • Proteinske palačinke s malinama x 10
    Svoje doručke koji se sastoje od jaja ponekad malo transformiram. Umjesto omleta, jaja na oko ili neke treće inačic ove savršene namirnice, ponekad napravim palačinke. No, sastojci gotovo da ostanu nepromijenjeni pa zadržavam svoj trend početka dana s jajima.  Evo jedne ideje koju možete napraviti jednako brzo kao i običnu kajganu.  Sastojci (za 2 velike, tanke palačinke): 3 jaja 1 žlica chia sjemenki 1 žličica kakaa u prahu 1 žličica kokosovog brašna 1/2 žličice cimeta 1 žličica ghe...
  • Tapenada na patlidžanu x 11
    Večera. Jednostavna i sočna. Skoro pa sam napisala haiku od ove divote s kojom sam se počastila pred spavanje.  Dijelim, malo se potrudite oko tapenade i uživajte: Sastojci: 1 patlidžan Malo maslinovog ulja Za tapenadu: 100 g zelenih otkoštenih maslina 100 g crnih otkoštenih maslina 30 g sušenih rajčica 1 žličica kapara 1 slani inćun 1 žlica iscijeđenog limunovog soka 1 češanj češnjaka 1 žlica na sitno nasjeckanog svježeg ružmarina i majčine dušice 1 žlica maslinovog ulja ...
  • Moj uobičajeni ručak kad sam na dijeti x 9
    Od nove godine do danas sam skinula 6 kg. Malo sam stisnula s prehranom i uozbiljila se oko sadržaja svojih obroka, ali i količine i rezultati su tu. Isprobala sam više vrsta prehrane i moj organizam najbolje reagira na cikliranje ugljikohidratima, pa tako i radi. U danima kad treniram u jednom obroku imam ugljikohidrate čija se količina razlikuje po treninzima. U ostalim danima ne unosim ugljikohidrate. To mi je najbolji način za održati mišiće i izgubiti mast. U dane treninga, ugljikohidra...