Zapečena jaja sa špinatom i mozzarellom

  • 0 komentara
  • 9 x
  • ponedjeljak, 01 kolovoza, 2016. u 10:31

jaja

Bila sam sad tjedan dana na godišnjem kod roditelja u Rijeci. Uz malo više vremena, pripremila sam i nekoliko malčice zahtjevnijih obroka, ali i dalje priprema nijednog nije trajala dulje od pola sata. Pogotovo nije toliko trajala priprema doručka. 

Jedan dan sam odlučila iskoristiti mamin domaći mladi špinat, susjedina domaća jaja i kupovnu talijansku mozzarellu za doručak za nas troje. 

Sastojci: 

  • 200 g špinata
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 150 g mozzarelle
  • 1 mladi luk
  • 10 jaja

Zagrijala sam pećnicu na 180 stupnjeva. Špinat sam doslovno samo prelila vrelom vodom i procijedila pa stavila u vatrostalnu posudu u koju sam prije toga stavila žlicu maslinovog ulja i prstima ga razmazala po cijeloj posudi. Preko špinata sam naribala mozzarellu. Preko toga sam, da malo dodam okusa, pobacala 1 mladi luk narezan na kolutiće. 

Jaja sam umutila i prelila preko smjesu u zdjeli. Vilicom sam malo sve promiješala, tako da se jaja "provuku" kroz sve slojeve. Stavila sam u pećnicu na 180 stupnjeva i pekla oko 20 minuta, odnosno dok ne vidite da rubovi počinju dobivati lijepu zlatno-smeđu boju. 

Ovo je stvarno super doručak, pa svakako probajte. 

Kakav ti je post? 
0 Komentara
Zadnji postovi od ZorroRi:
  • Tapenada na patlidžanu x 10
    Večera. Jednostavna i sočna. Skoro pa sam napisala haiku od ove divote s kojom sam se počastila pred spavanje.  Dijelim, malo se potrudite oko tapenade i uživajte: Sastojci: 1 patlidžan Malo maslinovog ulja Za tapenadu: 100 g zelenih otkoštenih maslina 100 g crnih otkoštenih maslina 30 g sušenih rajčica 1 žličica kapara 1 slani inćun 1 žlica iscijeđenog limunovog soka 1 češanj češnjaka 1 žlica na sitno nasjeckanog svježeg ružmarina i majčine dušice 1 žlica maslinovog ulja ...
  • Moj uobičajeni ručak kad sam na dijeti x 9
    Od nove godine do danas sam skinula 6 kg. Malo sam stisnula s prehranom i uozbiljila se oko sadržaja svojih obroka, ali i količine i rezultati su tu. Isprobala sam više vrsta prehrane i moj organizam najbolje reagira na cikliranje ugljikohidratima, pa tako i radi. U danima kad treniram u jednom obroku imam ugljikohidrate čija se količina razlikuje po treninzima. U ostalim danima ne unosim ugljikohidrate. To mi je najbolji način za održati mišiće i izgubiti mast. U dane treninga, ugljikohidra...
  • Šarena salata s kvinojom i kukuruzom x 4
    Čim prođe Nova godina i siječanj, ja brojim dane do ljeta. Ma, ako ću biti iskrena, ja brojim dane do ljeta čim završi prethodno ljeto, no krajem prvoga mjeseca u godini i kroz veljaču polako krenem već umišljati da sve oko mene miriši na ljeto. „Ovo ljeto svaki vikend idemo na more. Osim godišnjeg, još i vikende idemo. I nosimo sup.“, dogovorile smo Latica i ja. I tako, kraj je veljače, ljeto samo što nije… A u skladu s tim, treba i hranu prilagoditi tome, pa sve češće na tanjuru budu neke ...
  • Divan ručak: Zapečeni punjeni batat x 5
    Ovo je ručak za 3 ili 4 osobe, ovisno kakve proždrljivce imate za stolom. Sastojaka je prilično, ali kad pogledate popis shvatit ćete da to sve već imate u kući. Dajte si malo vremena i pripremite super ručak. 4 batata (slatka krumpira) srednje veličine 1 žlica gheea ili maslaca 8 feta kuhane pancete ili šunke 1 paprika, narezana na kockice 1 zelena paprika, narezana na kockice 3 mlada luka, narezana na kolutove 2 češnja češnjaka 1 žličica crvene slatke paprike 1 žličica kima Sol,...