Rajska kašica: Vanilija-chia puding s voćem i bademima

smoothie smokve

Pisala sam vam prije par dana o Olji i njezinim delicijama. Započela sam s "pizzom" od lubenice i proteinelle, a obećala sam s vama podijeliti što više njezinih recepata jer su svi - brutalni! Kako i treba, krećemo s doručkom. No, kad kažemo doručak, meni to obično znači jaja s nekim povrćem ili neka jednostavna kombinacija od par namirnica koja završi kao chia puding, zobena kaša s voćem ili slično. 

U Oljinom slučaju, pojma doručka dobiva jedno novo, prošireno snačenje. To više nije obrok koji se napravi i pojede s jednim zatvorenim okom, već - gozba!

Pa ako samo pogledate fotke u tekstu sve će vam biti jasno. 

Evo sastojaka: 

  • 10 g chia sjemenki
  • 10 g zobenih pahuljica
  • 5 grama lanenih sjemenki 
  • 5 grama badema
  • 100 g breskve
  • 100 g posnog sira
  • 1 mjerica whey proteina, okus vanilija
  • 20 g smokve
  • 70 g banane
  • voda

Chia sjemenke prvo treba ostaviti u vodi da odstoje 10-ak minuta da nabubre. Potom treba dodati sve ostale sastojke i u blenderu izmiksati dok se ne dobije jednolična smjesa. Po vrhu dekorirajte nasjeckanim bademima, smokvama i/ili breskvom, a može i bilo koje drugo sezonsko voće. 

Naravno, Oljina predanost nadilazi samo pripremu i fotografiranje hrane, već nam je poslala i nutritivnu vrijednost ovoga obroka. Evo što ćete sve unijeti ovim obrokom: 

  • Energetska vrijednost: 441 kcal
  • UH: 49 g
  • Proteini: 39 g
  • Masti: 12g

Ne znam za vas, ali veselim sve novim kreacijama iz Oljine kuhinje. 

E da, da vam malo dočaram o kakvom se čudu od osobe radi: Jučer sam bila u kinu. Prije početka filma smo nešto sitno tipkale oko filma koji sam gledala pa je nabrzinu pao dogovor da sljedeći put u kino idemo skupa, a ona će "za papanje tijekom filma napraviti sushi!" Sve vam je jasno!! ;)

smoothie

Objavljeno 19.08.2016.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija