Prženi luk

Ovih dana sam dobila iznimno puno upita za prženi luk koji sam podijelila na Instagramu. Često ga radim kao prilog uz pulled pork, hamburgere, roštilj, ali i uz neka jela poput mujaddare.

Luk možete uvaljati u brašno po želji, pa odlučite sami, no ja sam ovaj put upotrijebila zobeno brašno. Inače sam ga pripremala i s običnim glatkim brašnom, ali i s heljdinim.

Pripremite, za 6 osoba:

4 srednje velike glavice luka

3 žlice brašna

suncokretovo ulje za prženje

sol

 

Luk očistite i narežite na tanke šnite. Razdvojite na trakice. Posipajte brašnom, posolite i dobro promiješajte.

Zagrijte ulje i zatim pržite luk.

Nemojte pretrpavati posudu, već dodavajte luk na više puta i zatim pržite dok ne pozlati. Vadite šupljikastom žlicom u posudu obloženu kuhinjskim ubrusima.

 

 

 

Kakav ti je post? 
izvrsno, jela sam luk kao prilog mesu u italiji. Lp
emilija žabčić
20.10.18. u 16:44
line
1 Komentara
Zadnji postovi od maja_jduo:
  • Zlatni med x 18
    Ako volite prirodne lijekove i pripravke, svakako isprobajte zlatni med. Sastoji se od samo dva sastojka - kurkume i meda, a pruža mnoštvo benefita. Kažu da je najjači prirodni antibiotik te da jača imunitet, štiti od prehlade i gripe, olakšava alergije i tegobe sa sinusima. Za zlatni med upotrijebite: 100g meda 1 žlicu kurkume   Pomiješajte med i kurkumu, stavite u staklenku. Med možete konzumirati svaki dan samostalno, ali i u raznim napitcima, kašama i jelima. Meni je odličan u zobe...
  • Čokoladna veganska pavlova x 7
    Kako biste pripremili ovu pavlovu, umjesto jaja će vam trebati aquafaba, neslana tekućina iz konzerve slanutka. Budući da je za pavlovu potreban ipak nekakav stabilizator, upotrijebila sam aru prah. Umjesto njega možete upotrijebiti 2 žlice gustina, u slučaju da ne možete pronaći aru prah. Voće birajte prema želji. Ja sam upotrijebila maline, ali možete staviti i voće iz domaćeg ili kupovnog kompota. Pripremite: tekućinu iz konzerve od 400g slanutka (trebalo bi biti oko 150ml tekućine) prst...
  • Veganski čokoladni (aquafaba) mousse x 7
    Za ovaj recept bit će vam potrebna tekućina iz konzerve slanutka, o kojoj sam pisala u prethodnom postu. Ne brinite, miris i okus se ne osjete i nitko neće primjetiti da je mousse drukčijeg okusa u odnosu na uobičajeni. Pripazite samo da je čokoladna kvalitetna, a i da je aquafaba sobne temperature. Sladilo i dodatke birajte po vlastitom ukusu. Pripremite: oko 240ml aquafabe, tekućine iz konzerve slanutka 150g kvalitetne tamne čokolade žličicu octa ili limunova soka/ ili prstohvat soli po...
  • Aquafaba - wannabe bjelanjak x 4
    Neki od vas vjerojatno su već čuli za aquafabu, famoznu tekućinu iz konzerve slanutka. Naime, ta tekućina može se upotrijebiti u raznim slasticama umjesto bjelanjaka. Mnogi skeptici oko mene nisu vjerovali da je u nekom desertu na prvi pogled i miris ta odbojna tekućina, ali doista je. Ona daje onu nama poznatu flafastu teksturu i u nekim slasticama vrlo dobro zamijeni bjelanjke. Naravno, ne ponaša se u potpunosti poput bjelanjaka pa ne možete samo izbaciti bjelanjke i očekivati da će ona magičn...