Prženi luk

Ovih dana sam dobila iznimno puno upita za prženi luk koji sam podijelila na Instagramu. Često ga radim kao prilog uz pulled pork, hamburgere, roštilj, ali i uz neka jela poput mujaddare.

Luk možete uvaljati u brašno po želji, pa odlučite sami, no ja sam ovaj put upotrijebila zobeno brašno. Inače sam ga pripremala i s običnim glatkim brašnom, ali i s heljdinim.

Pripremite, za 6 osoba:

4 srednje velike glavice luka

3 žlice brašna

suncokretovo ulje za prženje

sol

 

Luk očistite i narežite na tanke šnite. Razdvojite na trakice. Posipajte brašnom, posolite i dobro promiješajte.

Zagrijte ulje i zatim pržite luk.

Nemojte pretrpavati posudu, već dodavajte luk na više puta i zatim pržite dok ne pozlati. Vadite šupljikastom žlicom u posudu obloženu kuhinjskim ubrusima.

 

 

 

Kakav ti je post? 
izvrsno, jela sam luk kao prilog mesu u italiji. Lp
emilija žabčić
20.10.18. u 16:44
line
1 Komentara
Zadnji postovi od maja_jduo:
  • Bezglutenski keksi s komadićima čokolade x 8
    Nekoliko meni dragih osoba ima problema s intolerancijom na gluten pa se trudim osmisliti recepte koji im mogu poslužiti, pogotovo u situacijama kada žele neke klasične recepte zamijeniti bezglutenskim. Takav je i ovaj recept za svima poznate chocolate chip cookies ili kekse s komadićima čokolade. Upotrijebila sam Alnavit Bio Saatenbrot bezglutensku mješavinu za kruh, kupljenu u Muelleru, no recept funkcionira i s mješavinom iz Lidla. Znam, recept je specifičan jer zahtijeva to brašno, ali vj...
  • Dravski diver ili deverika u kukuruznom brašnu x 4
    Dravski diver, poznat još kao deverika, riječna je riba iz porodice šarana. Meso joj je izuzetno ukusno i slatkasto i mene čak podsjeća na neke vrste bijele morske ribe. S obzirom da je moj tata strastveni ribič, često jedemo ribu, kako morsku, tako i riječnu. Najčešće su to smuđ, šaran ili som, a nešto rjeđe diver. Budući da nisam često nalijetala na recepte s tom ribom, kad je tata donio svježe ulovljene divere, odlučila sam ovaj recept podijeliti s vama. Pripremite: 2 divera ili deverike ...
  • Bezglutenska keto granola x 10
    Ova hrskava granola prava je eksplozija okusa. Začine možete birati prema vlastitom ukusu, no meni je kombinacija cimeta, vanilije i kurkume jedna od najukusnijih pa je najčešće upotrjebljavam. Ja granolu volim rastresitu pa je pripremam s vodom, ali ako volite "chunky" granolu, onda izostavite vodu i pomiješajte sastojke sa snijegom od dva bjelanjka. Na taj će se način granola više povezati i dobit ćete hrskave hrpice. Pripremite: 50g mljevenih badema 150g krupno rezanih badema 50g mljev...
  • "Snickers" zobena kaša x 15
    Ja sam u onoj skupini čudaka koji ne vole kikiriki i maslac od kikirikija. No, volim Snickers pa sam pomislila da bih možda trebala dati priliku nekoj kombinaciji koja nalikuje toj čokoladici - i jako mi se svidjela. Upotrijebila sam kakao prah, a vi možete upotrijebiti whey s okusom čokolade i dodati i nasjeckanu čokoladu, ako vam se to uklapa u kalorijski unos. S obzirom da mene maslac od kikirikija automatski asocira na PB&J sendviče, koji se najčešće jedu s pekmezom od jagoda, kašu sam uk...