Jednostavno savršeni losos u foliji

losos

Imam jednu ogromnu sreću u životu da s vremena na vrijeme od prijatelja dobijem polovicu ili četvrtinu lososa. A losos je - kralj! Doslovno!

Osim toga, losos je namirnica koju je zapravo jaaako jednostavno pripremiti. Bitno je da ga ne prepečete jer će se onda isušiti i izgubiti svoju prekrasnu sočnost i aromu.

Evo jednostavnog načina kako pripremiti gospodina lososa ;)

  • 1 polovica lososa, oko 500g
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 3 žlice svježe iscijeđenog limunovog soka
  • naribana korica 1 limuna
  • 3 češnja češnjaka, stisnuta
  • sol, papar
  • 1 žličica sušenog kopra
  • 1 žličica svježeg kopra

Pećnicu zagrijte na 170 stupnjeva. Na protvan stavite veći komad aluminijske folije pa na nju stavite losos. Važno je da folije ima dovoljno jer ćete losos s gornje strane zatvoriti u foliju. U posudi promiješajte ulje, limunov sok, koricu limuna, sušeni kopar, sol i papar. Žlicom polako zalijte losos smjesom začina i ulja. Po vrhu naslažite fetice svježeg limuna.

Povucite rubove folije i losos zatvorite po vrhu, spajajući vrhove folije, tako da bude što bolje zatvoren. Pecite u pećnici oko 15-20 minuta.

Otvorite i ukrasite svježim koprom. Servirajte odmah i uživajte u ovoj vrhunskoj ribi dok je topla.

Prilog?

Ja obično napravim samo neku zelenu salatu.

Objavljeno 23.08.2016.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija