Omlet s batatom i brokulom

jaja omlet

Kaže mi maloprije kolega da mu nedostaje ideja za pripremu jaja za doručak. Evo, donosim još jednu, valjda tisućitu ;)

Tavu sam pošpricala kokosovim uljem u spreju pa stavila da se zagrije. Za to vrijeme sam jaja sa začinima umutila u jednoj zdjelici. Batat sam narezala na sitne ploškice, brokulu na što manje cvjetiće, a cherry rajčice na polovice i četvrtine, ovisno o veličini. 

Na tavu sam prvo istresla batat i brokulu pa dodala malo vode i poklopila da se povrće malo ukuha i omekša. Potom sam, kad je sva voda isparila, sve prelila jajima i po vrhu stavila cherry rajčice i poklopila. 

Sad sma malo smanjila vatru da jaja ne zagore odozdo. Za par minuta ovaj doručak je gotov: sočan je, hrskav i nutritivno bogat vitaminima i mineralima. A o proteinima da i ne govorim. 

Kakav ti je post? 
Zanima me da li ste za ovaj recept prvo prokuhali batat ili ga sirovog stavili i ako jeste koliko ste ga onda kuhali zajedno s brokulom? Nedavno sam ga kupila, ali ga do sad nikad nisam pripramala no svida mi se jako ovaj recept pa bi ga voljela probati. :)
aginjo
19.10.18. u 09:29
line
Pozdrav, batat narežete na malo ploškice, a brokulu nakidate na cvjetove i stavite u tavu s malo vode i pustite tako desetak minuta, to će biti dovoljno da se povrće malo skuha, a da brokula ipak ostane hrskava i zadrži što više svoje nutritivne vrijednost. Vode stavite toliko da pokrije povrće i kuhate dok voda ne ispari, pa potom prelijete jaja.
ZorroRi
19.10.18. u 11:36
line
Zahvaljujem!
aginjo
19.10.18. u 12:22
line
treba probati
LelaS
27.10.18. u 22:33
line
4 Komentara
Zadnji postovi od ZorroRi:
  • Tapenada na patlidžanu x 10
    Večera. Jednostavna i sočna. Skoro pa sam napisala haiku od ove divote s kojom sam se počastila pred spavanje.  Dijelim, malo se potrudite oko tapenade i uživajte: Sastojci: 1 patlidžan Malo maslinovog ulja Za tapenadu: 100 g zelenih otkoštenih maslina 100 g crnih otkoštenih maslina 30 g sušenih rajčica 1 žličica kapara 1 slani inćun 1 žlica iscijeđenog limunovog soka 1 češanj češnjaka 1 žlica na sitno nasjeckanog svježeg ružmarina i majčine dušice 1 žlica maslinovog ulja ...
  • Moj uobičajeni ručak kad sam na dijeti x 9
    Od nove godine do danas sam skinula 6 kg. Malo sam stisnula s prehranom i uozbiljila se oko sadržaja svojih obroka, ali i količine i rezultati su tu. Isprobala sam više vrsta prehrane i moj organizam najbolje reagira na cikliranje ugljikohidratima, pa tako i radi. U danima kad treniram u jednom obroku imam ugljikohidrate čija se količina razlikuje po treninzima. U ostalim danima ne unosim ugljikohidrate. To mi je najbolji način za održati mišiće i izgubiti mast. U dane treninga, ugljikohidra...
  • Šarena salata s kvinojom i kukuruzom x 4
    Čim prođe Nova godina i siječanj, ja brojim dane do ljeta. Ma, ako ću biti iskrena, ja brojim dane do ljeta čim završi prethodno ljeto, no krajem prvoga mjeseca u godini i kroz veljaču polako krenem već umišljati da sve oko mene miriši na ljeto. „Ovo ljeto svaki vikend idemo na more. Osim godišnjeg, još i vikende idemo. I nosimo sup.“, dogovorile smo Latica i ja. I tako, kraj je veljače, ljeto samo što nije… A u skladu s tim, treba i hranu prilagoditi tome, pa sve češće na tanjuru budu neke ...
  • Divan ručak: Zapečeni punjeni batat x 5
    Ovo je ručak za 3 ili 4 osobe, ovisno kakve proždrljivce imate za stolom. Sastojaka je prilično, ali kad pogledate popis shvatit ćete da to sve već imate u kući. Dajte si malo vremena i pripremite super ručak. 4 batata (slatka krumpira) srednje veličine 1 žlica gheea ili maslaca 8 feta kuhane pancete ili šunke 1 paprika, narezana na kockice 1 zelena paprika, narezana na kockice 3 mlada luka, narezana na kolutove 2 češnja češnjaka 1 žličica crvene slatke paprike 1 žličica kima Sol,...