Posni kruh sa tikvicom

posni kruh

 

Ponovo nešto jednostavno i ljetno od mene, ali ovoga puta slano!

Recept bi se zapravo trebao zvati "ono što se u tom trenu našlo u frižideru i špajzi", može se reći da je kruh, projara ili čak slani kolač.

 

Sastojci za kruh 

10 procija

 

2 jaja

1 žličica Himalajske soli

150 g posnog sira

100 g jogurta

10 g praška za pecivo

60 g feta sira

50 ml maslinova ulja

1 tikvica (cca 260 g), očišćena, naribana i ocijeđena cca 125 g

125 g pirova brašna

100 g integralna pirova brašna

 

Mogući dodaci

- malo sjeckanih oraha

Zobene sjemenke kao posip

 

Tikvicu oprati, maknuti vrhove i oguliti. Malo posoliti i ostaviti sa strane.

Umutiti pjenjačom jaja sa soli, dodati posni sir i jogurt sa praškom za pecivo, te promiješati.

Namrviti feta sira i umiješati u smjesu.

Tikvicu jako dobro procijediti prije nego što dodate smjesi.

Dodati tikvicu i zatim za sam kraj i brašna.

Sve sastojke dobro sjediniti i uliti smjesu u kalup za kruh obložen masnim papirom.

 

Peći na 180 C stupnjeva, otprlike 45-50 minuta.

Gotov kruh ne smije biti ljepljiv, iako će nakon hlađenja biti mekan i vlažan.

 

Ispećeni kruh pustiti nekoliko minuta u kalupu, zatim izvaditi na rešetku na hlađenje.

U slast! :)

 

Kakav ti je post? 
0 Komentara
Zadnji postovi od MakeItHealthy:
  • Kladdkaka, švedski čokoladni raj za nepce x 0
    Znaju Šveđani kako uživati u malim stvarima... Kladdkaka je apsolutni čokoladni kolač, u mojoj varijanti bez brašna, koji se topi u ustima, tek pečen je vrlo nježan i mekan, sa prekrasnom tankom koricom. Jednostavno se stopio sa sladoledom od vanilije i višnjama iz kompota koji su osvježili ovu čoko bombu.   Vidjela sam da neki preporučaju ohladiti kolač u frižideru, za mene je onda prejak i bolji mi je kad je tek pečen ili sobne temperature.   Zasladite si vikend ovom divotom, pozovite p...
  • Proljetni orzotto sa porilukom i blitvom x 0
    Umjesto klasičnog rižota koji radim sa porilukom, inspiraciju za orzotto dala mi je Edita sa bloga Kuživancija. Ručak za prste polizati, savršeno kremast dok je topao, ali odličan i kao hladna salata dan poslije.   Sastojci za 3 porcije: 200 g ječma 2 manja poriluka, ne ona "XXL" 2-3 režnja češnjaka, ovisno o veličini 150 g svježe blitve maslinovo ulje Himalajska sol prstohvat kajenskog papra,  u prahu voda svježi ili sušeni vlasac  ovčja ili kozja skuta malo ribanog tvrdog sira ...
  • Energetske pločice sa orašidima x 4
    Skoro paleo ploškice sa orašidima i rižinim sladom, skroz crunchy i zarazne! Brzo su gotove, priprema je jednostavna, nema smisla više kupovati ovakve ploškice. Slažete se?   Sastojci za 15-ak ploškica 200 g sirovih indijskih oraščića 130 g sirovih badema 30 g amaranth popsa sa medom* 60 g sušenih brusnica/grožđica 2 žlice oljuštenih sjemenki konoplje žličica cimeta, opcionalno 120 g kikiriki maslaca** 50 g extra djevičanska kokosova ulja 140 ml rižina sirupa   Kockice tamne čokol...
  • Mekani zobeni keksići sa kikiriki maslacem i čokoladom x 6
    Keksi bez brašna, sa kikiriki maslacem i zobenim pahuljicama, mekani, blago žvakasti, sa divnom tankom koricom. Od dodataka možete staviti tamnu čokoladu kao ja, nego sušeno voće po želji ili malo grublje sjeckane orašide ili pečeni neslani kikiriki.  Ja sam koristila hrskavi kikiriki maslac, sa komadićima kikirikija, tako da nisam dodavala orašide. Poslužite uz doručak, kao desert nakon ručka...ma kako želite! :)   Sastojci za cca 12 keksa 2 jaja prstohvat Himalajske soli 65 g šećera ...