Veganske chocolate chip pancakes

Jako jednostavne, mekane i obične palačinke u američkom stilu, gotove začas! Ja sam ih poslužila uz kolutiće banane i sirup od borovnica, najbolji dio je taj što se komadići čokolade u smjesi otope kod pečenja palačinki. Kad budete jeli palačinkice, biti će to prava poslastica.   Sastojci za 8 palačinka 1 chia jaje (1 žlica sjemenki chie sa 2 do 3 žlice vode, promiješati i ostaviti nekoliko minuta da smjesa zgusne) 250 ml biljnog mlijeka (ja sam koristila kokosovo) 2 žlice kokosovog šeće...

Prhki keksi za zobenim pahuljicama i cimetom koji se tope u ustima

Imaju tanku hrskavu koricu, a kad ih zagrizeš jednostavno potoneš u njima. Mekani su, mirišu na cimet i kokos i idealni su uz kavicu kao neki dobar snack tokom dana.   Sastojci za 12-14 keksića 150 g ekstra djevičanskog kokosovog ulja 50 g kokosovog šećera 60 g tamnog Muscovado šećera, nemojte ga preskočiti jer je on zaslužan uvelike za ovakvu teksturu keksa 8 g vanilija bourbon šećera (1 paketić) 1 žličica cejlonskog cimeta 125 g sitnih zobenih pahuljica 165 g pirovog brašna 1/2 žl...

Hrskava granola sa kikiriki maslacem i čokoladom

Davno davno davno, radila sam granolu sa kikiriki maslacem u koju sam se zaljubila. Bila je savršeno hrskava, fina i sa većim "clusterima". Odlična! Kako sam radila i zapisivala recept, papirić se izgubio i nikako da pokušam ponovo napraviti čudo od granole.   Evo, sad je stigao ponovo taj dan, ja zadovoljna, nadam se da ćete i vi biti:)   Sastojci: 200 g sitnih zobenih pahuljica 1 žličica cimeta 20 g quinoa puffs-a šaka badema 150 g kikiriki maslaca 40 g kokosovog ulja 130 g rižin...

Čoko bananko

S ponosom mogu reći, da je ovo najbolji banana bread koji sam ikad jela, ovoga puta u čokoladnoj varijanti. Inače ga radim bez kakaa sa dodatkom sjeckanih oraha, međutim ovoga puta sam malo prilagodila recept i napravila čoko verziju. Mekan je, sočan, odličan i nakon dva-tri dana, super užina koja će vas dobro zasititi. Ja ga volim poslužiti uz čašu jogurta ili kavu.   Sastojci 320 g omekšale banane, otprilike 3 banane sjemenke jedne vanilije ili jedan paketić bourboun vanilija šećera ...

Kladdkaka, švedski čokoladni raj za nepce

Znaju Šveđani kako uživati u malim stvarima... Kladdkaka je apsolutni čokoladni kolač, u mojoj varijanti bez brašna, koji se topi u ustima, tek pečen je vrlo nježan i mekan, sa prekrasnom tankom koricom. Jednostavno se stopio sa sladoledom od vanilije i višnjama iz kompota koji su osvježili ovu čoko bombu.   Vidjela sam da neki preporučaju ohladiti kolač u frižideru, za mene je onda prejak i bolji mi je kad je tek pečen ili sobne temperature.   Zasladite si vikend ovom divotom, pozovite p...

Proljetni orzotto sa porilukom i blitvom

Umjesto klasičnog rižota koji radim sa porilukom, inspiraciju za orzotto dala mi je Edita sa bloga Kuživancija. Ručak za prste polizati, savršeno kremast dok je topao, ali odličan i kao hladna salata dan poslije.   Sastojci za 3 porcije: 200 g ječma 2 manja poriluka, ne ona "XXL" 2-3 režnja češnjaka, ovisno o veličini 150 g svježe blitve maslinovo ulje Himalajska sol prstohvat kajenskog papra,  u prahu voda svježi ili sušeni vlasac  ovčja ili kozja skuta malo ribanog tvrdog sira ...


Svi postovi kronološki poredani na jednoj strani