Kukuruzna pita od poriluka i blitve

Super jednostavna pita koju možete poslužiti za doručak, užinu ili laganu večeru. Poriluk i blitvu obožavam, tako da je pita nakrcana sa tim namirnicama, a tu je posni sir za svježinu. Pita je i gluten free, budući da se radi sa kukuruznim brašnom. Sastojci 2 veće glavice poriluka 200 g svježe blitve ili špinata 3 jaja 150 g posnog sira 50 g feta sira 75 ml maslinova ulja 75 g kukuruzna brašna Himalajska sol, papar Priprema Poriluk narezati na kolutove i pirjati na maslinovom ulju...

  • 1 komentara
  • 10 x
  • ponedjeljak, 31 prosinca, 2018. u 07:56

Pumpkin pie miriši na zimu

Pitu sa bundevom radila sam davno sa orasima i tahinijem i kremom od pire-a i jogurta, ali uhvatila me želja da isprobam i američku inačicu.   Bogata je mirisima Božića i zime, prhke kore sa integralnim pirovim i kokosovim brašnom, a punjenje od bundeve je skroz "light".   Sastojci za tijesto 50 g kokosova brašna 100 g integralna pirova brašna 40 g šećera kokosove palme 75 g kokosova ulja (može i bezmirisna) 1 jaje prstohvat soli 1 žlica bademova mlijeka    Sastojci za kremu 350 ...

Integralni linzeri sa lješnjacima

Vrijeme je za predbožićno pečenje kolačića, stoga evo jednog super recepta za keksiće, točnije linzere. Moji su integralni, napravljeni od pirovog brašna i mljevenih lješnjaka, a punila sam ih džemom od marelice, šljive i brusnice. Ova tura od 30-ak keksića je kod nas nestala u jednom danu, al ponoviti ćemo sigurno! Sastojci za 30-ak linzera 100 g lješnjaka, samljeti na sitno 150 g integralna pirova brašna 1 paketić bourbon vanilija šećera 1 žličica cimeta ribana korica jednog limuna...

Mekani keksi sa bundevom i mirisom blagdana

Prekrasni mekani keksi divne žute boje sa narančinom koricom i začinom za medenjake koji griju tijelo i dušu. Od ovih sastojaka radila sam isti dan i "pumpkin bread" sa još ponekim dodacima i zapravo neznam što mi je bolje!   Sastojci za 16-18 keksa 1 jaje prstohvat Himalajske soli 75 g šećera kokosove palme 150 g pire-a od bundeve korica jedne naranče ili nešto manje 100 g extra djevičanska kokosova ulja 1 žličica začina za medenjake 100 g integralna pirova brašna 80 g pirova braš...

Njoki u umaku od buče

Volim talijansku kuhinju i svaki put kad želim isprobati nešto novo idem na Food-Tube Jamie Olivera i nađem g. Gennara Cotalda koji ima super jednostavne i prefine recepte. Inspiracija je stigla ponovo u obliku bundeve, njegov recept sam sebi malo prilagodila i oduševila, pa probajte i vi! Recept je zapravo vege i vegan, jedino njoki imaju u sebi jaje, pa ako želite da bude skroz vegansko jelo, samo prilagodite sebi recept za njoke.   Sastojci za 2-4 porcije 500 g bundeve 5 režnja češnja...

Irski kolač od jabuke u Make it Healthy stilu

Kolač od jabuke bilo koje vrste je sigurno jedan od mojih omiljenih deserta. Nedavno sam naletila na irski kolač do jabuke koji je izgledao prefino da ga ne bih i sama napravila kod kuće, pa evo moje inačice te delicije.   Sastojci za kalup od 22 cm 650 g jabuka (okvirno 4 jabuke), po mogućnosti domaćih 1 žličica celonskog cimeta 8 g bourbon vanilija šećera 370 g pirova brašna 100 g šećera kokosove palme 45 ml agavina/rižina slada 130 ml extra djevičanska kokosova ulja 2 žličice pra...


Svi postovi kronološki poredani na jednoj strani