Pesto "genovese" sa indijskim oraščićima

Htjela sam napraviti domaći pesto već stoljećima i nakon strke zbrke, evo ga!

Recept je ful jednostavan, sa indijskim orašćićima umjesto pinjolima, svježim bosiljkom (koliko ga se našlo), parmezanom, češnjakom i maslinovim uljem.

Ne može biti loše sa ovakvim sastojcima!

Pesto možete koristiti uz tjesteninu ili čak kao namaz jer je prilično kremast i gust.

 

Sastojci za cca 500 g pesta

 

200 g indijskih oraščića (namakati preko noći)

4-6 većih režnja češnjaka

50 g ribanog parmezana ili ovčjeg/kozjeg tvrdog sira

60-100 g svježeg bosiljka

cca 130 ml maslinova ulja

Himalajska sol

malo svježe cijeđena limunova soka, po okusu

 

Sirove indijske oraščiće potrebno je namakati preko noći, tako se dobije kremastija struktura pesta.

Ocijediti oraščiće i staviti u multipraktik te blendati kako bi dobili kompaktnu usitnjenu smjesu.

Postepeno dodavati češnjak, zatim i sir.

Svakako testirati okus pesta tokom cijelog procesa kako bi vidjeli što vam najviše odgovara.

Dodati svježi bosiljak, barem 60 g kako bi se fino osjetio, a svakako može i više za pravi pesto genovese!

Postepeno lijevati maslinovo ulje i pulsirati kako bi dobili što kremastiju smjesu.

Dodati sol i malo limunova soka po po okusu.

 

Odmah iskoristiti ili čuvati u staklenci u hladnjaku.

 

Kakav ti je post? 
Savršeno, recepti su i inače takvi :-)
batanona
30.08.18. u 15:43
line
1 Komentara
Zadnji postovi od MakeItHealthy:
  • Mekani Snickers vafli x 4
    Vafli su mi oduvijek onako tiha patnja...rijetko ih radim, iako su mi divnog izgleda i moguće je zbilje napraviti puno varijacija; od mekših, do hrskavijih, klasičnih do onih sa neobičnim dodacima. Gledala sam u kikiriki brašno koji sam eto, na ovaj način, prvi put i iskoristila, pa odlučila izvući svoj pekač vafli iz naftaline i za 10 minuta dobila desert i po! Evo što vam treba.... Sastojci 140 g extra djevičanska kokosova ulja 65 g šećera kokosove palme* 3 jaja prstohvat Himalajske s...
  • Začinjeni čips od kelja, pravo otkriće! x 1
    Svi smo čuli za čips od kelja i svjesna sam da na prvu to ne zvuči baš primamljivo...ali kad tu nastupe začini, stvar se dakako mijenja!   Postupak je zapravo vrlo jednostavan i brz ako ga pečete u pećnici, sa dehidratorom je stvar malo dulja, međutim po informacijama koje sam dobila hrskavost se fino očuva, dok kad ga pečete hrkavost kraće traje pa je najbolje poslužiti odmah nakon pečenja.   Nekoliko trikova kako postići i malo dulje održati hrskavost kod pečenog čipsa od kelja: 1. nemo...
  • Veganski proteinski popečci x 3
    Super popčeci koji mogu stajati i nekoliko dana u frižideru i koje možete nositi sa sobom na posao. Zapakirajte ih u tortillu, domaću jednostavnu verziju naan lepinje, kruh ili pak na salatu.   Inspiracija je došla iz kuharice Dunje Gulin i interneta naravno, možete ih peći na tavi na malo maslinova ulja (meni osobno ukusnije) ili u pećnici, imaju fini blagi okus, a začini pomažu upotpuniti kompletni dojam.   Sastojci za 20ak komada 100 g poriluka 130 g kvinoje  250 g karfiola 240 g ku...
  • Kukuruzna pita od poriluka i blitve x 11
    Super jednostavna pita koju možete poslužiti za doručak, užinu ili laganu večeru. Poriluk i blitvu obožavam, tako da je pita nakrcana sa tim namirnicama, a tu je posni sir za svježinu. Pita je i gluten free, budući da se radi sa kukuruznim brašnom. Sastojci 2 veće glavice poriluka 200 g svježe blitve ili špinata 3 jaja 150 g posnog sira 50 g feta sira 75 ml maslinova ulja 75 g kukuruzna brašna Himalajska sol, papar Priprema Poriluk narezati na kolutove i pirjati na maslinovom ulju...