Hrskava granola sa kikiriki maslacem i čokoladom

Davno davno davno, radila sam granolu sa kikiriki maslacem u koju sam se zaljubila. Bila je savršeno hrskava, fina i sa većim "clusterima". Odlična!

Kako sam radila i zapisivala recept, papirić se izgubio i nikako da pokušam ponovo napraviti čudo od granole.

 

Evo, sad je stigao ponovo taj dan, ja zadovoljna, nadam se da ćete i vi biti:)

 

Sastojci:

200 g sitnih zobenih pahuljica

1 žličica cimeta

20 g quinoa puffs-a

šaka badema

150 g kikiriki maslaca

40 g kokosovog ulja

130 g rižinog slada

 

Komadići sušene banane i tamna čokolada, kao dodaci nakon pečenja.

 

Kikiriki maslac, kokosovo ulje i otprilike 80 g rižinog slada staviti u lončić i zagrijati kako se sastojci sjedinili/stopili.

 

Zobene pahuljice, nasjeckani badem, cimet i quinoa puffs preliti sa mokrom smjesom i rukama promiješati.

Smjesu raspodijeliti na pleh obložen masnim papirom, zatim ravnomjerno preliti ostatak rižinog slada i "gužvati" smjesu rukama kako bi dobili veće komade/grudice. 

Rižin slad super služi kao ljepiljo za pločice ili granolu i dovoljno je slatko.

 

Nakon što ste napravili malo "clustera", pazite da vam smjesa bude ravnomjerno raspodjeljena, zatim pecite na 180C stupnjeva, 10-ak minuta.

Izvaditi smjesu i malo promiješati da ne bi zagorila, smanjiti pećnicu na 160C stupnjeva i nastaviti peći 10-ak minuta ponovo ili nešto mrvu dulje.

Pazite na granolu i promiješati nakon 10 minuta ako ju treba još malo zapeći.

 

Izaditi gotovu granolu, pobacati komadiće tamne čokolade (ja sam koristila 1 rebro), promiješati kako bi se čokolada otopila, ostaviti sa strane da se malo ohladi, zatim na kraju pobacati komadiće sušene banane i spremiti u zatvorenu posudu.

 

Kakav ti je post? 
0 Komentara
Zadnji postovi od MakeItHealthy:
  • Veganske chocolate chip pancakes x 5
    Jako jednostavne, mekane i obične palačinke u američkom stilu, gotove začas! Ja sam ih poslužila uz kolutiće banane i sirup od borovnica, najbolji dio je taj što se komadići čokolade u smjesi otope kod pečenja palačinki. Kad budete jeli palačinkice, biti će to prava poslastica.   Sastojci za 8 palačinka 1 chia jaje (1 žlica sjemenki chie sa 2 do 3 žlice vode, promiješati i ostaviti nekoliko minuta da smjesa zgusne) 250 ml biljnog mlijeka (ja sam koristila kokosovo) 2 žlice kokosovog šeće...
  • Prhki keksi za zobenim pahuljicama i cimetom koji se tope u ustima x 4
    Imaju tanku hrskavu koricu, a kad ih zagrizeš jednostavno potoneš u njima. Mekani su, mirišu na cimet i kokos i idealni su uz kavicu kao neki dobar snack tokom dana.   Sastojci za 12-14 keksića 150 g ekstra djevičanskog kokosovog ulja 50 g kokosovog šećera 60 g tamnog Muscovado šećera, nemojte ga preskočiti jer je on zaslužan uvelike za ovakvu teksturu keksa 8 g vanilija bourbon šećera (1 paketić) 1 žličica cejlonskog cimeta 125 g sitnih zobenih pahuljica 165 g pirovog brašna 1/2 žl...
  • Čoko bananko x 10
    S ponosom mogu reći, da je ovo najbolji banana bread koji sam ikad jela, ovoga puta u čokoladnoj varijanti. Inače ga radim bez kakaa sa dodatkom sjeckanih oraha, međutim ovoga puta sam malo prilagodila recept i napravila čoko verziju. Mekan je, sočan, odličan i nakon dva-tri dana, super užina koja će vas dobro zasititi. Ja ga volim poslužiti uz čašu jogurta ili kavu.   Sastojci 320 g omekšale banane, otprilike 3 banane sjemenke jedne vanilije ili jedan paketić bourboun vanilija šećera ...
  • Kladdkaka, švedski čokoladni raj za nepce x 6
    Znaju Šveđani kako uživati u malim stvarima... Kladdkaka je apsolutni čokoladni kolač, u mojoj varijanti bez brašna, koji se topi u ustima, tek pečen je vrlo nježan i mekan, sa prekrasnom tankom koricom. Jednostavno se stopio sa sladoledom od vanilije i višnjama iz kompota koji su osvježili ovu čoko bombu.   Vidjela sam da neki preporučaju ohladiti kolač u frižideru, za mene je onda prejak i bolji mi je kad je tek pečen ili sobne temperature.   Zasladite si vikend ovom divotom, pozovite p...