Hrskava granola sa kikiriki maslacem i čokoladom

Davno davno davno, radila sam granolu sa kikiriki maslacem u koju sam se zaljubila. Bila je savršeno hrskava, fina i sa većim "clusterima". Odlična!

Kako sam radila i zapisivala recept, papirić se izgubio i nikako da pokušam ponovo napraviti čudo od granole.

 

Evo, sad je stigao ponovo taj dan, ja zadovoljna, nadam se da ćete i vi biti:)

 

Sastojci:

200 g sitnih zobenih pahuljica

1 žličica cimeta

20 g quinoa puffs-a

šaka badema

150 g kikiriki maslaca

40 g kokosovog ulja

130 g rižinog slada

 

Komadići sušene banane i tamna čokolada, kao dodaci nakon pečenja.

 

Kikiriki maslac, kokosovo ulje i otprilike 80 g rižinog slada staviti u lončić i zagrijati kako se sastojci sjedinili/stopili.

 

Zobene pahuljice, nasjeckani badem, cimet i quinoa puffs preliti sa mokrom smjesom i rukama promiješati.

Smjesu raspodijeliti na pleh obložen masnim papirom, zatim ravnomjerno preliti ostatak rižinog slada i "gužvati" smjesu rukama kako bi dobili veće komade/grudice. 

Rižin slad super služi kao ljepiljo za pločice ili granolu i dovoljno je slatko.

 

Nakon što ste napravili malo "clustera", pazite da vam smjesa bude ravnomjerno raspodjeljena, zatim pecite na 180C stupnjeva, 10-ak minuta.

Izvaditi smjesu i malo promiješati da ne bi zagorila, smanjiti pećnicu na 160C stupnjeva i nastaviti peći 10-ak minuta ponovo ili nešto mrvu dulje.

Pazite na granolu i promiješati nakon 10 minuta ako ju treba još malo zapeći.

 

Izaditi gotovu granolu, pobacati komadiće tamne čokolade (ja sam koristila 1 rebro), promiješati kako bi se čokolada otopila, ostaviti sa strane da se malo ohladi, zatim na kraju pobacati komadiće sušene banane i spremiti u zatvorenu posudu.

 

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Dojam sadržaja
3
0
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija