Evo par ukusnih recepata za sutrašnji ručak

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Riba će vas svojim raskošnim okusom zagrijati i u hladnim danima ožujka. Naučite tunjevinu, bogatu proteinima i mineralima, pripremati u foliji! Osim tunjevine tu su i par ostalih ukusnih recepata, koje već sutra možete pripremiti za ručak !

Tunjevina sa povrćem

Želite ukusno, ali lagano jelo? Pripremite ribu pečenu u foliji. Ovaj način pečenja omogućuje vam da izbjegnete dodavanje masnoća ili da ih dodate u minimalnoj količini. Osim toga, budući da je potpuno omotana folijom, riba reapsorbira svu tekućinu koja isparava pri visokoj temperaturi pečenja te tako zadrži hranjive sastojke i punoću okusa.

Za četiri osobe potrebna su 4 odreska tunjevine, po 20 dag svaki.

Priprema :

Priprema je vrlo jednostavna : na dva komada folije ili papira za pečenje stavite po dva odreska ribe, pola glavice luka (oko 5 dag) narezane na ploške, žlicu nasjeckanog začinskog bilja, iscijedite sok jednog limuna, malo soli i žlicu ekstra djevičanskog maslinovog ulja.

Po želji možete dodati i 15 dag mini rajčica, koje zarežete s jedne strane. Ribu začinite naribanom koricom neprskanog limuna. Zamotajte foliju i pritisnite rubove pa stavite u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva i pecite najviše 15 do 20 minuta. Nemojte ribu dulje ostavljati u pećnici jer će se previše osušiti. Poslužite u foliji.

Svaka porcija sadrži : 340 kalorija, 2,3 g ugljikohidrata, 17,6 g masnoća (većim dijelom "dobrih"), 43, 6 g proteina (gotovo u potpunosti zadovoljavaju dnevnu potrebu žene, koja iznosi 1 gram po kilogramu tjelesne težine), 83 mg kalcija, 543 mg fosfora i 1129 mcg vitamina A.

Uz tunu poslužite rižu, po mogućnosti integralnu: 6 dag sadrži 46 g ugljikohidrata. Drugi prijedlog za prilog je kuhani krumpir i salata od rukole i matovilca.

Pureće rolice s povrćem u jesenskom umaku

puretina 220 g
brokula 100 g
cvjetača 100g
šampinjoni 200 g
krumpir 400 g
paprika crvena 20 g
vrhnje za kuhanje 20 g
celer, mrkva, poriluk 30 g
krastavac, češnjak 20 g
sol, papar, maslinovo ulje

Priprema :

Puretinu narežemo na tanke odreske i posolimo. Na tanke rezance narežemo krastavce, mrkvu, celer te stavimo na šniclu koju umotamo u rolicu. Rolicu umotamo u foliju i kuhamo u vodi 20-ak minuta. Šampinjone lagano popržimo te dodamo crvenu papriku, prethodno narezanu na tanke rezance, da lagano omekša.Brokulu, cvjetaču i krumpire kuhamo u slanoj vodi.

Umak : Na malo maslinova ulja lagano popirjamo sitno naribanu mrkvu, celer i bijeli dio poriluka. Zalijemo vrhnjem za kuhanje da prokuha te začinimo solju i paprom.

Teleći odrezak punjen kivijem s povrćem

teleći odrezak 300g
brokula 400g
krumpir 200g
karfiol 100g
mrkva 200 g
špinat 200 g
kivi 2 kom.
sol, papar, ulje

Priprema :

Teleći odrezak napuniti nadjevom od sjeckanog kivija i blanširanog karfiola. Popržiti na malo ulja uz dodatak vode (kao naravni odrezak). Poslužiti uz povrće kuhano u slanoj vodi.

Pureći svitak s povrćem i kremom od komorača

pureća prsa 180 g
gljive vrganji suhi 20 g
crvena paprika 20 g
mrkva 40 g
tikvice 40 g
cvjetača 40 g
komorač 100 g
kelj 2 lista
sol, papar, peršin, limunov sok, sojino vrhnje

Priprema :

Pureća prsa prorezati po sredini (ne do kraja) te rastvoriti. Meso istući, obložiti prethodno blanširanim listovima kelja. Na listove kelja složiti gljive koje smo prethodno skuhali i papriku te sve zamotati. Obložiti alufolijom i peći u pećnici bez masnoće uz dolijevanje vode. Peći na temperaturi od 180 stupnjeva 20 minuta. Kada je meso gotovo, roladu izrezati na odreske i složiti na tanjur, preliti kremom od komorača i poslužiti s kuhanim povrćem.

Krema od komorača: komorač (korijen) narezati na krupnije komade i prokuhati u slabije soljenoj vodi i limunovom soku toliko da tekućina tek pokrije komorač. Kada veći dio tekućine ispari, mikserom od kuhanog koromača napraviti kremu. Kremi dodati sojino vrhnje. Lagano kuhati oko pet minuta i poslužiti uz pureću roladu.

Objavljeno 08.10.2006.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!