19.1.2016. Iskoristite svoj potencijal: Koje dodatke prehrani uzimati prije, tijekom i nakon treninga?
Zorana Jagodić
Upravo su dodaci prehrani za prije, tijekom i nakon treninga najvažniji dodaci u danu te im se treba posvetiti posebna pozornost kako bi sadržavali nutrijente koji su tijelu potrebni u određenom trenutku.
Dodaci prehrani
31.12.2015. Koliko vrijeme unosa i vrsta proteina utječu na mišićni rast i snagu?
Zorana Jagodić
Postoji li najbolje vrijeme za unos proteina te koji su utjecaji pravog "tajminga" na mišićnu hipertrofiju i snagu kod osoba koje se bave treningom snage?
Dodaci prehrani
21.12.2015. Abeceda aminokiselina: od alanina do valina, sve što trebate znati o aminokiselinama
Zorana Jagodić
Aminokiseline su gradivni blokovi od kojih se sastoje proteini te posrednici u metabolizmu, a unutar proteina u ljudskom organizmu nalazi se 20 aminokiselina. Obradili smo svih 20 aminokiselina - sve najbitnije o svakoj pojedinačno pročitajte u nastavku.
Dodaci prehrani
17.12.2015. Tulsi - "sveta" indijska biljka koja liječi prehladu, čuva kožu, kosti i bubrege i liječi glavobolje
Zorana Jagodić
Tulsi je vrlo snažan germicid (ubija bakterije i viruse) i fungicid (ubija gljivice) te ima antibakterijska i antibiotska svojstva što je izvrsno u borbi protiv groznice.
Dodaci prehrani
4.12.2015. Multipowerova škola: Sve što trebate znati o whey proteinu!
Sponzorirani članak
Jedan od svakako najpoznatijih i najprodavanijih dodataka prehrani je - protein sirutke (whey). Zasluga za popularnost whey proteina leži u njegovoj iskoristivosti, kvaliteti, dostupnosti, ali i okusu. Osim toga, whey protein je prikladan za sve ciljeve (i mršavljenje i stjecanje mišićne mase), blag...
Dodaci prehrani
30.11.2015. Čemu zapravo služi kreatin i kako djeluje?
Ivan Lepčin, osobni trener
U današnjem labirintu sportskih suplemenata, sve je teže odlučiti što kupiti, u kojem obliku (tablete, kapsule, tekućina, prah,...) i kako i kada je najbolje vrijeme za primjenu određenog suplementa. Jedan od kraljeva konfuzije među sportašima je svakako kreatin.
Dodaci prehrani
5.11.2015. Moringa - "čudesno drvo" s 90 nutritivnih sastojaka i 45 antioksidansa
Zorana Jagodić
Zbog niza zdravstvenih prednosti koje mu se pripisuju te svojeg iznimno bogatog nutritivnog sastava, moringu se nativa i "čudesnim drvetom".
Dodaci prehrani
27.10.2015. Triphala - indijska kombinacija 3 biljke za zdravlje
Zorana Jagodić
Triphala je bogata antioksidansima koji pomažu u borbi protiv slobodnih radikala, krivaca za razvoj mnogih bolesti, među kojima su i upalni procesi u organizmu i karcinom.
Dodaci prehrani
23.10.2015. Istraživanje: Najbolji suplementi u 2015. godini!
Zoran Rudman
Pozivamo sve fitness.com.hr posjetitelje da glasaju u anketi i pomognu nam odabrati najbolje suplemente u 2015. godini. Samo 1 minuta je dovoljno kako bi ispunili anketu. Nakon završetka ankete dobiti ćete na poklon kupon kod s kojim ostvarujete 10% popusta na fitness.com.hr web shopu.
Dodaci prehrani
19.10.2015. Citrulin malat - aminokiselina koja popravlja performanse i smanjuje umor nakon treninga
Zorana Jagodić
Kao dodatak prehrani, l-citrulin se koristi za poboljšanje sportskih performansi, ali i održavanje kardiovaskularnog zdravlja. Suplementacija l-citrulinom smanjuje osjećaj umora te poboljšava izdržljivost i u aerobnim i u anaerobnim treninzima.
Dodaci prehrani
6.10.2015. Sibirski ginseng - ruska tajna za poboljšanje sportskih performansi
Zorana Jagodić
U tradicionalnoj medicini ovih dvaju naroda, sibirski ginseng se koristi u pripravcima za održavanje i jačanje imuniteta te za sprječavanje razvoja infekcija.
Dodaci prehrani
29.9.2015. Hijaluronska kiselina – za zdravlje naše kože i zglobova
Zorana Jagodić
Hijaluronska kiselina se nalazi u svim kostima i hrskavičnim strukturama u cijelom tijelu. Ove strukture omogućavaju elastičnost i čvrstoću ljudskoga tijela.
Dodaci prehrani