13.2.2016. 3 zdrava recepta kako i s čime zamijeniti kavu
Zorana Jagodić
Ako ste bilo zbog liječničke preporuke ili samovoljno odlučili smanjiti ili potpuno prestati s ispijanjem kave, evo nekoliko prijedloga čime zamijeniti ovaj napitak.
Recepti
5.2.2016. 10 recepata za proteinske kolačiće
Martina Banić
Slijedi 10 recepata za zdrave proteinske kolačiće kako biste slobodno mogli uživati u slatkom okusu bez grižnje savjesti.
Recepti
2.2.2016. 10 niskokaloričnih i zdravih međuobroka koje ćete obožavati
Zorana Jagodić
Smisao međuobroka je unos nutritivno kvalitetne hrane, kako se u sljedećem obroku ne bi dogodilo prejedanje zbog predugog trajanja gladi i vremena bez hrane.
Recepti
28.1.2016. Kuhinjska pomagala bez kojih nema vitke linije!
Zorana Jagodić
Bez obzira jeste li tek nedavno odlučili više brige posvetiti svojoj prehrani ili ste iskusni u pripremi zdravih obroka, jedan je kućanski aparat koji morate imati – blender! Blender je početak i kraj svakog pripremanja obroka, od prvog do zadnjeg obroka u danu. Stoga, može se reći: bez dobrog blend...
Recepti
26.1.2016. 10 ideja za uživanje u rižinim krekerima
Zorana Jagodić
Rižini krekeri su izbor mnogih koji ne jedu kruh, izbjegavaju različita peciva i tijesta, a pogotovo onih koji paze na kalorijski unos i količinu unesenih ugljikohidrata. Istovremeno, zbog jednostavnosti pripreme i obilja ideja, rižini krekeri su jednostavan i brz obrok. Donosimo vam 10 ideja kako j...
Recepti
8.1.2016. 10 recepata za dijabetičare za sve obroke u danu
Zorana Jagodić
Donosimo vam 10 recepata koje mogu jesti osobe koje boluju od dijabetesa, jer sadrže kvalitetne izvore ugljikohidrata koji ne izazivaju nagle poraste razine šećera u krvi.
Recepti
5.1.2016. 4 zdrava recepta s palentom
Zorana Jagodić
Jedno od tradicijskih jela koje pripada našoj kuhinji zacijelo je palenta. Palenta je nutritivno vrijedna namirnica koja u jednom serviranju (od prilike 60 g kuhane palente) sadrži svega 44 kcal.
Recepti
25.12.2015. Zasladite se zdravim "Ferrero" i "Raffaello" kuglicama!
Kristina Feldvari
Donosimo vam recepte kako napraviti svoju, ali i zdraviju verziju omiljenih vam slastica. Primjetiti ćete da je razlika u okusu zaista zanemariva, a nutritivna vrijednost puno pogodnija za dijetni režim prehrane.
Recepti
23.12.2015. 3 ukusne, zdrave i proteinske Božićne torte
Katarina Vukelić, dipl.ing. prehrambene tehnologije, nutricionist
Božić je pred vratima i svugdje se prave kolači. Kako održati formu i napraviti ukusne torte? Slijedi nekoliko tradicionalnih torti s malim izmjenama koje će vam pomoći u ostvarivanju tog cilja – izbjegavanje prevelikog kalorijskog suficita.
Recepti
22.12.2015. Kurkuma: 6 recepata s najzdravijim začinom na svijetu!
Zorana Jagodić
Kurkuma je, bez dvojbe, jedan od najzdravijih začina na svijetu. Pisali smo o tome kako kurkuma loše masti pretvara u dobre i pomaže u mršavljenju, a niz je i studija koje potvrđuju da ovaj istočnjački začin pozitivno utječe na održavanje zdravlja te zaštitu od bolesti. Predlažemo 6 recepata s kurku...
Recepti
20.12.2015. 3 super recepta s tahini namazom!
Zorana Jagodić
Tahini je maslac od sezama koji je izrazito energetski bogata namirnica: sadrži visok udio nezasićenih masnih kiselina te 18% bjelančevina. Pogledajte nekoliko prijedloga kako možete koristiti tahini namaz.
Recepti
16.12.2015. Super kombinacije s pirovim brašnom: palačinke, kolačići od banane i pirov kruh sa sjemenkama
Zorana Jagodić
Jedna od zdravih vrsta brašna koja se polako, ali sigurno probija na tržište svakako je pirovo brašno. Osim što pir sadrži vrijedne aminokiseline u odličnom omjeru te ugljikohidrate, sadrži i masti, vitamine B skupine i vitamin E i K, te mnogobrojne minerale
Recepti