24.5.2016. Specifične vježbe u kondicijskoj pripremi boksača (video)
Goran Sajko, mr. kineziologije
Boks spada među jedan od fizički najzahtjevnijih sportova na svijetu. Po prirodi aktivnosti, boks je eksplozivan, visokoindividualan, anaeroban sport.
Savjeti za vježbanje
21.5.2016. 10 koraka do nove guze za ljeto
Mirjana Kolac, prof. kineziologije
Lijepa, oblikovana i čvrsta stražnjica san je kako svake žene tako i muškarca. I dok je neke majka priroda nagradila s lijepim i istaknutim atributima, drugi će se ipak morati malo potruditi kako bi ovog ljeta bili glavni magnet na plaži. No uz nekoliko kvalitetnih vježbi i malo volje gotovo svaka ...
Opisi vježbi
19.5.2016. Odredite tempo rada: Kako brzinu izvođenja vježbe prilagoditi cilju?
Marko Čakan, mr. kineziologije
Jedan od načina da unaprijedimo trening je da mijenjamo tempo izvedbe, jednostavnije rečeno mijenjamo brzinu kojom izvodimo vježbu.
Savjeti za vježbanje
17.5.2016. 12 vježbi s težinom vlastitog tijela za veliku potrošnju kalorija
Marina Soldo, viši trener fitnessa, STOTT PILATES® Certified Instructor, Progressive Pilates® Instruktor
Najučinkovitije oružje u postizanju snažnih i vretenastih mišića su bodyweight vježbe u kojima težina vlastitog tijela predstavlja jedini rekvizit. U nastavku pogledajte 12 bodyweight vježbi kojima ćete potrošiti najviše kalorija i ciljano djelovati na sve mišićne skupine.
Opisi vježbi
15.5.2016. Vježbe za core i stražnjicu s pilates loptom (video)
Zorana Jagodić
Trening se sastoji od 4 vježbe koje se izvode u krug. Vježbe izvodite u 3 kruga, jednu za drugom, bez pauze između pojedinih vježbi. Pauza među krugovima je 30 sekundi.
Programi treninga
13.5.2016. Sklekovi na jednoj ruci – uz jednostavan i učinkovit sustav
Saša Rajnović, RKC II instruktor, FMS
Jednom kad vam klasični sklekovi postanu lagani, umjesto da pumpate trideset-četrdeset ponavljanja (pravilnih!) u seriji, radije probajte neku od zahtjevnijih verzija sklekova. Sam vrhunac naprednih verzija je sklek na jednoj ruci, ali do toga nije lako doći. Ovim člankom ću vam pomoći da postignet...
Opisi vježbi
11.5.2016. Jako atraktivno: Naučite kako izvesti zmajevu zastavu! (video)
Petar Bruno Basić
Dragon flag ili zmajeva zastava je jedna od najboljih vježbi za kompletan core. No, kako se radi o iznimno teškoj vježbi, za dragon flag postoji progresija koju ćemo proći u ovom članku, kako bismo i onima slabijeg corea omogućili da postupno dosegnu snagu i vještinu potrebne za izvođenje ove vježbe...
Opisi vježbi
9.5.2016. Sve što muškarci žele: u 3 mjeseca do forme za plažu! (video)
Marko Čakan, mr. kineziologije
Zimski period obično je rezerviran za skupljanje kilograma i mišićne mase. ako već do sada niste krenuli s pripremama za plažu, krajnje je vrijeme da pojačate treninge i pripazite na prehranu. Ovaj tromjesečni program napravljen je prema željama muškaraca, s posebnim naglaskom na prsne mišiće i rame...
Programi treninga
8.5.2016. Trening u "zoni" - jedini učinkoviti tip treninga koji postoji
Tihomir Sadibašić, prof. kineziologije
Ne, nije riječ o novoj knjizi dr. Barrya Searsa, autora svjetski poznatog bestselera „Život u zoni“, nego o običnoj slučajnosti da izraz „u zoni“ savršeno opisuje tip treninga o kojemu danas želim pisati.
Savjeti za vježbanje
5.5.2016. Kratko i efikasno: Trening za noge s naglaskom na unutarnju stranu bedara (aduktore)
Lana Novota, mag.cin. kineziologije
Osnovna funkcija mišića aduktora je privlačenje noge prema sredini tijela, medijalna rotacija noge iz zgloba kuka te fleksija noge u zglobu kuka.
Savjeti za vježbanje
30.4.2016. Trening rutina s 5 osnovnih funkcionalnih vježbi za cijelo tijelo (video)
Marko Čakan, mr. kineziologije
Dosadili su vam vaši treninzi ili nemate dovoljno vremena? Pravo je vrijeme da isprobate trening rutinu s 5 osnovnih funkcionalnih vježbi i pokrenete cijelo tijelo.
Savjeti za vježbanje
26.4.2016. Funkcionalni trening snage
Saša Rajnović, RKC II instruktor, FMS
Neki se pitaju je li moguće uz kratke treninge ostvariti ozbiljne rezultate. Svakako da je moguće, no trenirali vi svaki dan tri sata ili samo 20 minuta, morate se fokusirati na određene ciljeve u treningu kako bi bili što učinkovitiji.
Programi treninga