28.9.2015. Koncept treninga za razvoj repetitivne snage
Ivan Lepčin, osobni trener
Repetitivna snaga ili mišićna izdržljivost je definirana kao sposobnost izvođenja velikog broja ponavljanja sa submaksimalnim opterećenjem u određenom razdoblju. Osoba koja ima veliku repetitivnu snagu ima sposobnost ponavljati određeni pokret, a da se pritom ne umara.
Savjeti za vježbanje
24.9.2015. Motivacija za trening: što napraviti kada izgubimo volju za treninzima?
Martina Banić
Ako trenutno osjećate da ste zapeli i da bi ovaj članak mogao biti baš za vas, sljedećih 8 motivirajućih metoda pokazat će vam kako začiniti svoj režim, učiniti ga zanimljivim i uzbudljivim i uspjeti u onome što je najvažnije za dobre rezultate kojima težite – održati ga što duže, kako bi postao nač...
Savjeti za vježbanje
23.9.2015. Kako nam vježbanje utječe na mozak?
Zorana Jagodić
Kombinacija aerobnih i anaerobnih aktivnosti kroz duži vremenski period ublažava simptome depresije. Na smanjenje osjećaja tjeskobe značajno utječe aerobna aktivnost.
Savjeti za vježbanje
22.9.2015. Vijača - vrhunski rekvizit za topljenje masti, povećanje snage, koordinacije i izdržljivosti
Zorana Jagodić
U 60 minuta preskakanja vijače moguće je potrošiti i do 1000 kcal, a vježbama s vijačom moguće je poboljšati ukupnu snagu, agilnost, koordinaciju i izdržljivost.
Savjeti za vježbanje
11.9.2015. Kućna teretana - što nam je sve potrebno od opreme?
Zorana Jagodić
Osim što ćete značajno uštedjeti na vremenu i srezati troškove, kućna teretana vam daje i slobodu da možete vježbati doslovno kad god poželite, pa čak i usred noći.
Savjeti za vježbanje
9.9.2015. 40 pravila ponašanja u teretani!
Zorana Jagodić
Bez obzira jeste li tek odlučili krenuti u teretanu ili ste već dugogodišnji vježbač, postoje neka nepisana pravila ponašanja u teretani s kojima svi trebaju biti upoznati, kako bi boravak i trening svima bio ugodniji i produktivniji.
Savjeti za vježbanje
4.9.2015. 4 razloga zašto vaš trening ne daje rezultate!
Zorana Jagodić
4 najčešća razloga zbog koja dolazi do usporavanja napretka i nepostojanja željenih rezultata aktivnosti kojom se bavite.
Savjeti za vježbanje
1.9.2015. Trening partner - prednosti treninga u dvoje i primjeri vježbi
Zorana Jagodić
Kvalitetan trening partner će vas potaknuti na dolazak na trening kada niste raspoloženi, natjerati na još koje ponavljanje kad poželite odustati ili jednostavno: s njim ćete odraditi vježbe koje sami ne možete.
Savjeti za vježbanje
29.8.2015. Sled - vrhunski rekvizit za povećanje brzine, kapaciteta, snage i izdržljivosti
Zorana Jagodić
Sled je izvrstan alat za povećanje radnog kapaciteta, mišićne izdržljivosti, brzine (i ubrzanja) i snage. Mnogi ovaj rekvizit nazivaju „prijelazom između klasičnog treninga snage u klasičan aerobni trening“ jer sadrži elemente svakog od njih.
Savjeti za vježbanje
25.8.2015. Izbjegnite stagnaciju: koliko često, što i kako mijenjati u konceptu treninga
Ivan Lepčin, osobni trener
Ako tijelo kontinuirano izlažemo adekvatnom treningu (stimulaciji), ono će s vremenom postajati sve snažnije, veće i u doslovnom smislu “upgrade-ati” u svoju učinkovitiju verziju. Upravo tome težimo – superkompenzaciji! Međutim, svatko od nas je iskusio što znači dosegnuti plato, tj. zastoj u napret...
Savjeti za vježbanje
23.6.2015. 7 najčešćih razloga zbog kojih odgađate trening i kako im se oduprijeti
Marina Soldo, viši trener fitnessa, STOTT PILATES® Certified Instructor, Progressive Pilates® Instruktor
Ako je vježbanje vaš stil života, neće vam biti teško odvojiti vrijeme za trening. Ipak, većinu vježbača treba stalno motivirati, bez obzira što je poznato koliko je redovito vježbanje zdravo. Pročitajte koja su najčešća opravdanja zbog kojih odgađate vježbanje i savjete kako im se oduprijeti.
Savjeti za vježbanje
5.6.2015. Koje su vrste kardio (aerobnog) treninga?
Zorana Jagodić
Cilj kardio treninga je razvoj, održavanje i poboljšanje funkcionalne sposobnosti organizma koju nazivamo aerobna izdržljivost. To je sposobnost koja omogućava dugotrajno provođenje određene aktivnosti definiranim intenzitetom prije pojave umora.
Savjeti za vježbanje