20.9.2016. Žitarice - odličan izvor energije za trening
Sponzorirani članak
Žitarice pripadaju skupini kompleksnih ugljikohidrata zbog čega predstavljaju idealan obrok prije tjelesne aktivnosti.
Nutricionizam
14.9.2016. Važnost vlakana u održavanju tjelesne težine
Sponzorirani članak
Vlakna su po svojem sastavu složeni ugljikohidrati čija je glavna karakteristika da ih enzimi ljudskog probavnog sustava ne mogu razgraditi.
Nutricionizam
9.9.2016. 5 važnih pravila kako hranom dobiti mišiće, a ne salo!
Zorana Jagodić
Donosimo 5 jednostavnih savjeta kako hranu koju unosite iskoristiti za izgradnju mišićne mase, a ne taloženje masnog tkiva.
Nutricionizam
6.9.2016. Kako Jamnica ProSport sa samo dva elementa čini razliku kod vježbanja?
Sponzorirani članak
L-karnitin „topi masti“, jer sudjeluje u staničnim reakcijama u kojima se iz masti stvara energija, pa ga sportaši tradicionalno smatraju i energetskim boosterom.
Nutricionizam
4.9.2016. Sve što trebate znati o kalorijama
Katarina Vukelić, dipl.ing. prehrambene tehnologije, nutricionist
Osnova svakog plana prehrane su kalorije. Količinu kalorija prilagođavamo ovisno o našem cilju: želimo li se udebljati ili smršaviti.
Nutricionizam
26.8.2016. 4 metode za podizanje testosterona hranom
Zorana Jagodić
Studije potvrđuju da na poboljšanje razine testosterona u organizmu se može utjecati već i u razdoblju od 4 tjedna nakon uvođenja nekih promjena u prehrani. Donosimo 4 sastojka koji, ako ih se unese u određenoj količini, potiču pojačanu prirodnu proizvodnju testosterona.
Nutricionizam
11.8.2016. Koja su najmanje kalorična alkoholna pića?
Zorana Jagodić
Treba imati na umu da je alkohol sam po sebi jako kaloričan. Naime, 1 gram alkohola ima 7 kcal.
Nutricionizam
9.8.2016. 10 znakova da jedete previše šećera!
Zorana Jagodić
Poznato je koliko prehrana bogata šećerom može negativno utjecati na zdravlje. Od dijabetesa, kardiovaskularnih bolesti, karcinoma do poteškoća u radu nadbubrežne žlijezde, niz je bolesti koje su direktno povezane s prekomjernim unosom slatkoga. Ne čudi stoga što liječnici šećer, uz bijelo brašno i ...
Nutricionizam
28.7.2016. 7 znakova da ne unosite dovoljno hrane
Zorana Jagodić
Kroničan nedovoljan unos hrane krivac je mnogih stanja i bolesti, pa ovaj problem treba na vrijeme prepoznati i povećati ukupan broj kalorija koje se unesu u danu.
Nutricionizam
26.7.2016. Je li maslac od kikirikija zdrav ili ne?
Zorana Jagodić
Maslac od kikirikija je, bez premca, jedan od najprodavanijih maslaca od orašastih plodova. Njegova popularnost rapidno je porasla u posljednjim godinama, posebno sa sve većim isticanjem važnosti zdravih masti u ljudskoj prehrani, kojima je ovaj maslac jako bogat.
Nutricionizam
24.7.2016. Nadutost: Saznajte kojih 6 namirnica uobičajeno uzrokuju nadutost
Zorana Jagodić
Nadutost je neugodno stanje u želucu i gornjem dijelu crijeva koji se najčešće osjeća kao napuhanost, težina i prepunjenost u trbušnoj šupljini
Nutricionizam
20.7.2016. Bolna istina: Koliko treba hodati, trčati, plivati ili biciklirati da potrošite 10 najpoznatijih fast food namirnica?
Zorana Jagodić
Donosimo vam popis 10 najpoznatijih fast food namirnica uz navedeno vrijeme koje trebamo potrošiti na hodanje, jogging, plivanje ili bicikliranje kako bismo ih potrošili.
Nutricionizam