24.8.2015. Pinjol – proteinska bomba iz šišarke bora!
Zorana Jagodić
Među orašastim plodovima, pinjol je kralj proteina. Naime, u 100 grama pinjola, pronaći ćete čak 31 gram proteina!
Nutricionizam
19.8.2015. Niacin – snižava stres i kolesterol te pomaže u stvaranju energije iz ugljikohidrata
Zorana Jagodić
Niacin (B3) je vitamin B skupine topiv u vodi koji pomaže u sintezi spolnih hormona i hormona stresa, a učinkovit je i u poboljšavanju cirkulacije i smanjenju razine kolesterola.
Nutricionizam
5.8.2015. 10 zdravih namirnica koje vam mogu uništiti trening
Zorana Jagodić
Poznato je da je, uz pravilan odabir namirnica, bitno i pravilno tempiranje njihovog unosa kako bi tijelo iskoristilo njihovu vrijednost na najbolji način. Pogledajte 10 namirnica koje vam mogu uništiti trening i zašto je tome tako.
Nutricionizam
29.7.2015. Različite vrste tjestenine - predstavljamo nove okuse i bolje nutritivne vrijednosti
Zorana Jagodić
Na tržištu je dostupan velik broj tjestenina različitog sastava: od tjestenina od drugih vrsta žitarica poput pira, kukuruza, heljde, prosa do rižinih rezanaca, rezanaca od glukomanana.
Nutricionizam
28.7.2015. Muškatni oraščić - od začina do psihoaktivne supstance
Zorana Jagodić
Muškatni oraščić se kao začin koristi u našim krajevima u pripremi kompota, nabujaka, raznih slastica, ali i mesnih jela. Preporučuje se dodavati ga na kraju pripreme jela, jer ga termička obrada oslabljuje, i kvalitetom i intenzitetom okusa.
Nutricionizam
22.7.2015. Biotin – vitamin koji čuva vaše nokte, kožu i pomaže metabolizmu
Zorana Jagodić
Biotin je vitamin B skupine koji u organizmu imaju zadatke hranu pretvoriti u energiju. Biotin se još naziva i vitamin B7, vitamin H ili koenzim R.
Nutricionizam
17.7.2015. Usporedba – kravlje, bademovo, rižino, zobeno, sojino i kokosovo mlijeko (karakteristike i prednosti)
Zorana Jagodić
Danas na policama supermarketa imate dostupno zobeno, rižino, bademovo, kokosovo i sojino mlijeko. No, kako odabrati? Koje su prednosti, a koji nedostaci svakog od navedenih mlijeka?
Nutricionizam
13.7.2015. Sjemenke bundeve - nutritivna vrijednost i prednosti konzumacije
Zorana Jagodić
Sjemenke bundeve su izvrstan izvor cinka, mangana, fosfora, magnezija, bakra i željeza. Također, čak 20% ovih sjemenki čine proteini. Sjemenke bundeve su odličan izvor primarnih bjelančevina, a i sve esencijalne aminokiseline su zastupljene u odličnom omjeru.
Nutricionizam
9.7.2015. Pšenične posije: čuvaju zdravlje i ubrzavaju probavu!
Zorana Jagodić
Pšenične mekinje su bogate celulozom, vlaknima, mineralima i vitaminima. Dobar su izvor bjelančevina i željeza, magnezija, fosfora i selena, kao i tiamina (vitamina B1).
Nutricionizam
6.7.2015. 15 savjeta kako izbjeći svakodnevni unos slatkog (čokolada, kolači)
Zorana Jagodić
Ako ste zaista donijeli odluku da ćete iz prehrane izbaciti slatko u svim oblicima, savjetujemo vam da slijedite neke jednostavne korake kako biste tu odluku održali kroz dulji vremenski period.
Nutricionizam
3.7.2015. Nestlé nastavlja smanjivati šećer u svojim proizvodima
Sponzorirani članak
Nestlé žitarice lansirale su na hrvatsko tržište FITNESS Original žitarice za doručak s 30 % manje šećera u odnosu na raniju recepturu, uz isti okus. Količina šećera smanjena je i u ostalim Nestlé FITNESS žitaricama za doručak – s okusom čokolade, tamne čokolade, s voćem te s medom i bademima.
Nutricionizam
1.7.2015. Vitamin E – vaša zaštita od bolesti
Zorana Jagodić
Vitamin E je topiv u masti i u organizmu funkcionira kao antioksidans, što znači da doprinosi zaštiti stanica od oksidativnog stresa.
Nutricionizam