1.7.2015. Vitamin E – vaša zaštita od bolesti
Zorana Jagodić
Vitamin E je topiv u masti i u organizmu funkcionira kao antioksidans, što znači da doprinosi zaštiti stanica od oksidativnog stresa.
Nutricionizam
29.6.2015. Kalij – mineral koji neutralizira mliječnu kiselinu i regulira vodu
Zorana Jagodić
U ljudskom se organizmu kalij uglavnom nalazi unutar stanica, a potreban je za reguliranje ravnoteže vode, kiselo-bazne ravnoteže, krvnog tlaka i neuromuskularnih funkcija.
Nutricionizam
26.6.2015. Što jesti za zdravu kosu, kožu i nokte?
Zorana Jagodić
Koža, kosa i nokti su ogledalo našeg zdravlja. Najmanje promjene u općem stanju organizma odrazit će se na kvalitetu kose, kože i noktiju pa su upravo oni jasni pokazatelj nekih promjena ili nedostatka u organizmu.
Nutricionizam
20.6.2015. Koji ocat odabrati: vinski, jabučni ili aceto balsamico?
Zorana Jagodić
U našim kuhinjama najčešće susrećemo ova tri octa: jabučni ocat, vinski ocat i aceto balsamico (balzamični ocat). Pročitajte koji od njih je nutritivno najbolji.
Nutricionizam
19.6.2015. Suncokretove sjemenke - nutritivna vrijednost i prednosti konzumacije
Zorana Jagodić
Suncokretove sjemenke su bogate vitaminima E, B1, B3, B6, folnom kiselinom te mineralima poput bakra, mangana, selena, fosfora i magnezija. Savjetuje se 1 šaka suncokretovih sjemenki na dan.
Nutricionizam
15.6.2015. Đumbir – jedna od najzdravijih namirnica na svijetu!
Zorana Jagodić
Đumbir se koristi najčešće u liječenju smanjenog apetita, mučnine i povraćanja nakon operativnog zahvata, mučnine nakon kemoterapije, želučanih problema, kolitisa, jutarnje mučnine i mučnine u vožnji.
Nutricionizam
12.6.2015. Otkrivamo tajnu: 10 namirnica za koje niste ni znali da su krcate šećerom
Zorana Jagodić
10 namirnica za koje niste ni znali da su krcate šećerom: saznajte koje kalorijske bombe vjerojatno imate u prehrani!
Nutricionizam
10.6.2015. Krumpir vs slatki krumpir: koji je bolji?
Zorana Jagodić
Slatki krumpir, poznat i kao batat, i običan bijeli krumpir ne potječu čak ni iz iste botaničke porodice, a nutritivna vrijednost batata znatno je različita pa mnogi smatraju da mu treba dati prednost i na tanjuru.
Nutricionizam
6.6.2015. Raw food - sirova hrana na našem tanjuru
Zorana Jagodić
Najjednostavnija definicija sirovojedstva je konzumiranje namirnica u njihovu prirodnom stanju, neprocesirane ili minimalno procesirane, termički obrađene do 45 stupnjeva Celzija.
Nutricionizam
3.6.2015. Šparoga – nutritivna bomba i kraljica proljeća
Zorana Jagodić
Šparoga je izvrsna namirnica za one na redukcijskim dijetama ili na načinima prehrane sa smanjenim unosom ugljikohidrata.
Nutricionizam
2.6.2015. Vodič kroz zdravi doručak: što jesti, a što svakako izbjegavati?
Zorana Jagodić
I vrapci na granama znaju: doručak je najvažniji obrok u danu! Koliko kvalitetno započnete dan doručkom, toliko će vam ostatak dana biti kvalitetan: nutrijenti koje unesete tim obrokom će vas voditi kroz dan i određivati vam razinu energije, raspoloženja i snage u aktivnostima koje budete radili.
Nutricionizam
1.6.2015. Biramo za vas: Koje zdrave krekere odabrati?
Zorana Jagodić
Pomažemo vam odrabrati krekere koji nutritivno zadovoljavaju standarde zbog kojih ih možemo uvrstiti među poželjne i onda kada smo na dijeti i kada pazimo na unos ugljikohidrata i njihovu vrstu i porijeklo.
Nutricionizam