22.5.2015. Omega 3 - sve o omega 3 masnim kiselinama i top 5 namirnica s najviše omege
Zorana Jagodić
Za omegu-3 stvarno možemo reći da je "vruća tema" u razgovorima o zdravlju, prehrani i načinima na koje možemo prehranom popraviti ukupnu kvalitetu života. Brojne su studije koje potvrđuju pozitivne učinke i koristi koje omega-3 ima za zdravlje.
Nutricionizam
19.5.2015. Smoothie od jagode: 5 osvježavajućih i zdravih recepata!
Zorana Jagodić
Jagode su simbol proljeća. Mirišljave, sočne i prepune hranjivih tvari, nezaobilazna su namirnica u proljetnim mjesecima. Jagode obiluju vitaminom C, folatima te biljnim fenolima koji uz antioksidans sudjeluju u borbi protiv slobodnih radikala odgovornih za nastanak niza bolesti.
Recepti
18.5.2015. Pir - vrhunska žitarica s puno proteina (prijedlog pripreme)
Zorana Jagodić
Preporučujemo da pir uvrstite u prehranu zbog niza pozitivnih učinaka koje će on imati na vaše zdravlje, ali i zbog njegovog nutritivnog bogatstva koje ga ističe među žitaricama.
Nutricionizam
15.5.2015. Slatki užitak: 3 recepta za zdravi i neodoljivi cheesecake!
Martina Banić
Recepti koji slijede bazirani su na zamjenama tradicionalnih sastojaka onim nutritivno bogatijim kao i poredani po količini ugljikohidrata koje sadrže te tako vjerujem da će, s obzirom na trenutni režim u kojem se nalazi, svatko naći nešto za sebe.
Recepti
14.5.2015. Avokado – jedna od najzdravijih namirnica na svijetu
Zorana Jagodić
Kad bi se biralo najneobičnije voće, nema sumnje da bi se titulom okitio avokado. Naime, dok je sve drugo voće ponajprije sastavljeno od ugljikohidrata, avokado u najvećem postotku čine masti. Upravo zbog svojeg sastava, avokado mnogi smatraju jednom od najzdravijih namirnica na svijetu.
Nutricionizam
13.5.2015. Za sve ljubitelje kruha: 3 recepta za proteinski kruh!
Martina Banić
Kao veliki ljubitelj kruha u vječnoj sam potrazi za raznim varijantama njegove zdrave pripreme. Dijelim s vama 3 recepta za ukusan i zdrav kruh bogat proteinima, vlaknima i mnogim drugim nutritivnim sastojcima, da i vi možete uživati u onome što volite, a pritom se osjećati i izgledati super.
Recepti
11.5.2015. U slast: recepti za zdravi snickers, bounty i raffaello!
Zorana Jagodić
Snickers, Bounty, Raffaelo… cure li vam sline? Želite li ugrabiti neku od ovih slastica i uživati u okusima kojima obiluju? Zamislite da to možete učiniti bez grižnje savjesti ili kasnijeg „kažnjavanja“ na nekoj kardio mašini? Moguće je!
Recepti
6.5.2015. Perricone dijeta – izgubite kilograme i bore, ali zaboravite na šećere!
Zorana Jagodić
Perricone dijeta je prehrana koju je, s ciljem izglađivanja bora osmislio dr. Nicholas Perricone. Ovaj liječnik dermatolog i nutricionist je osmislio plan prehrane, koji osim "uglađivanja bora" pomaže i u gubljenju viška kilograma - svoje pacijente potiče da "promijene status quo u kojem se nalaze, ...
Dijete i jelovnici
5.5.2015. 10 recepata za najzdravije palačinke na svijetu!
Zorana Jagodić
Zdrave palačinke možete jesti u kojem god obroku poželite, od doručka u kojim ćete dobiti energiju za ostatak dana, obroka prije treninga kojim ćete dobiti snagu za napore ili nakon treninga da nahranite iscrpljene mišiće.
Recepti
28.4.2015. 10 mitova o vitaminima i mineralima
Zorana Jagodić
Od malena nas uče da je dobro jesti voće i povrće jer ono u sebi ima puno vitamina i minerala koji su nam potrebni da budemo zdravi, jaki i vitalni. Vitamini i minerali su prijeko potrebni za zdravo funkcioniranje organizma jer sudjeluju u različitim biokemijskim procesima, a budući da ih naše tijel...
Nutricionizam
23.4.2015. 20 namirnica najbogatijih vlaknima
Zorana Jagodić
Jasno je, vlakna su važna u prehrani, zbog niza funkcija koje imaju. Dijetalna ili prehrambena vlakna spadaju u grupu složenih ugljikohidrata ili polisaharida, a dijelimo ih prema topivosti na topiva i netopiva. Najbolji izvori topivih vlakana su voće (citrusi, jabuke), zob, ječam i mahunarke dok se...
Nutricionizam
21.4.2015. Intolerancija na hranu - uzroci i liječenje
Zorana Jagodić
U posljednjih nekoliko godina jedan je zdravstveni pojam dobio značajan interes javnosti, a mnogi ga danas koriste bez poznavanja značenja ili razlikovanja sa drugim varijantama reakcija na hranu. To je intolerancija na hranu.
Nutricionizam