Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

izvor zivota

svi smo se tu na stranici pozabavili ( blogirali i postali) razlicitim menijima dorucak - rucak - vecera, kako i s cim sto kombinirati, ali netreba zaboraviti vaznos dovoljnog unosa tekucine. poznato je da je voda izvor zivota. nephodna nam je da bi mogli prezivjeti, te djeluje na nase zdravlje, kondiciju, izgled ( inace nebi bili takvi lijepi :D) te tvrdim da je voda nazdravije pice,  jeli uistinu ?????????????iako smo danas postali konzumenti "flasirane" vode. jedan moj prijatelj prije dosta godina mi je dosao i reko da ce on prodavati vodu, na to sam se samo slatko nasmijala, ali danas vidim da je bio u pravu i da je pitke izvorne vode sve manje, a njemu dan danas cvijeta posao, eh.... ko bi znao..... :D :Dsve vise se razmislja o prehrani i njezinom utjecaju, a rijedje o unosu tekucine jer cesto spontano i nesvjesno konzumiramo vodu, kada osjetimo zedj, ili onako usput kada smo blizu nekog izvora vode. poznato je da ljudski organizam moze izdrzati nekoliko tjedana - do nekoliko mjeseci bez hrane, ali to nije slucaj s vodim, inace znamo sta se dogadja i kako se manifestira nedostatak vode - dehidracija.
kako kazu prosjecan dnevni unos bi trabao biti 1,5 - 2,5 litre. netraba zaboraviti da i kroz hranu koju unosimom tjekom dana opskrbljujemo organizam tekucinom. svaki pojedinac bi sam po sebi trebao unositi tekucinu koja je dovoljan za njegov organizam, jer nismo svi isti. nekom je potrebna veca , a nekom manje. osobno nisam neka vodopija, ali trudim se da se ne dovedem do zedji a kamoli do dehidracije. uz trening " strusim" u sebe dosta vode ali ne ni previse jer ko moze trenirati s koliko - tolikog punog zeludca. 

unositi tekucinu traba nauciti unosti, bas kao sto razmisljamo i kalkuliramo sto cemo danas pojesti. nije dovoljno uzeti tekucinu samo kad osjetimo zedj. pravilni unos tekucine omogucava zdraviji i kvalitetniji zivot, te potice probavu. osim unosa tekucine traba se pozabaviti pitanjem odabira tekucine.

trziste je danas takvo da nudi bezbroj napitaka, voda, sokova te ostalih osvjezavajucih napitaka ( voda s mineralima, voda s limunom, sok od mrkve, sok od neznam ti ni ja cega...). kako izabrati najkvalitetnije.
moram navesti ovaj primjer - neki dan sam pravila sok ( tamo neki kupovni, necemo imenovati koji) , malo sirup soka i do vrha vode, ponudila sam svoje goste sokicem. naime nismo popili cijeli bokal pa sam odlucila ga ostaviti, i nakanom da ce se popiti sutra - preksutra. poslje sam imala sta i vidjeti ; nakupila se pljesanj i sok je prokisao, pa se sad ja pitam sta svega nema u njemu. sto nam sve nude pod nazivom sok, ili jos bolje prirodni sok

moje top tekucine:
voda - definitivo broj 1. 


mlijeko - definitvno neophodno. pijem ga uz kavu ali i zasebno. obozavam miris i okus mlijeka. uz to je i hranjiva. zanimljivost : 1 litar mlijeka ima istu hranjivu vrijdenost kao 1 kg govedjeg mesa, 7 - 8 komada jaja, 2 kg graska ili 200 g rize) zato nemojte zanemariti mlijeko.

caj - volim sve vrste caja, od zelenog do sljezovog caja. uz dodatak limuna i meda - savrsenstvo... zelenim cajem zavrsavam navecer svoj dan. 



vocni sok - domaci ( home made) gledam da jedna casa prirodnog soka vrijedi kao i 1 obrok voca. u jutarnjim satima i za pocetak dana , idealno. a tek domaci  sokic od bazge i visnje... um......

super clanak : https://www.fitness.com.hr/prehrana/nutricionizam/Prirodni-sokovi.aspx

vino - dopustim si casu vina, a ionako kazu da ga je zdravo popiti, te da u umjerenim kolicinama smanjuje LDL ( za one koji neznaju : losi kolesterol). u onim subotnjim pijankama moze samo nastetiti, pa izbjegavam takve situacije.  


ako vi stojite s tekucinama?  hocemo svi zajedno na jednu cajanku ???? dali ste vodopija, pivopija, vinopija... ili...?????????





Objavljeno 10.09.2009.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji15komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji15komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija