Jagode i maline u kokosovoj kremi

Nakon juhe od mrkve i đumbira, pa glavnog jela od povrća i piletine u kokosovom mlijeku i curryju, Ivana nam je poslala i desert da naše zadovoljstvo bude potpuno. Ako se ne želite pretrpati, ovaj obrok može biti i kvalitetan doručak! Sastojci za 4 osobe: 500 grama svježih jagoda i malina 50 grama kokosovog šećera 250 grama posnog sira 1 žlica soka od limete 200 ml kokosovog mlijeka 25 grama kokosovih mrvica 25 grama kokosovog brašna pistacije, limunska trava Priprema: Jagode o...

Povrće i piletina u kokosovom mlijeku i curryju

Nakon Ivanine fine juhe od mrkve i đumbira, na red je došlo njezino glavno jelo. Čim sam vidjela fotku, bilo mi je jasno da ću ovo pripremati prvom prilikom kad ulovim vremena. Povrće i piletina u kokosovom mlijeku i curryju Potrebno je, za 4 osobe: 200 grama pilećih prsa (za vegetarijance može i tofu) 400 ml kokosovog mlijeka 1 žlica mljevenog curryja 4 žlice umaka od soje 2 žlice kokosovog ulja 1 tikvica 1 crvena paprika 1 mrkva 1/2 svježeg poriluka začini (sol, papar, vegeta) ...

Juha od mrkve i đumbira

Kada bih autoricu sljedećeg recepta trebala predstaviti u jednoj rečenici, napisala bih ovako: "Ivana Markanović je medicinska sestra zaljubljena u healthy lifestyle, teretanu, kuhanje i putovanja." Sve bi vam iz toga bilo jasno: Ivana je pozitivna, otvorena, željna novih iskustava na svim poljima: od kulturoloških, do kulinarskih. A kad je netko takav, jasno vam je da u Ivaninoj kuhinji uvijek možete očekivati neku kreativnu i ukusnu divotu. Danas mi je Ivana poslala 3 svoja recepta koje ću...

Čokoladne čili kockice

"Nemoj cure gnjaviti trening vratolomijama već im radije napravi neke kolače", poručila mi je nekidan Jelena, nakon što sam Sanji i Mileni u gymu predložila (jednu u nizu) "trening poslastica". Njenu sam uputu ozbiljno shvatila i prionula pripremi kolača, a kada ih je (kolače, ne cure) jučer vidjela nasrnula je na mene: "Sad radiš kolače, kad sam ja na dijeti!!! Kad si meni zadnji put pekla kolače", orilo se Knežijom. Moj odgovor "Pa prije godinu dana", očito nije bio zadovoljavajući pa je n...

Škampi u umaku od rajčice

Moja kolegica Josipa voli škampe, a još više voli kad ih netko fino pripremi i pozove je u goste na gozbicu sa škampima. Ovoga puta joj je to veselje priuštila prijateljica Anamarija koja je škampe napravila na ukusan i jednostavan način.  Evo kako:  800 g škampa 1,5 glavica luka 100 ml maslinovog ulja šaka listića peršina 5 češanja češnjaka 100 ml bijelog vina 2 oguljene rajčice srednje veličine U duboljoj tavi zagrijete maslinovo ulje pa ubacite na sitno nasjeckan luk. Kad se lu...

Prhki graham zobeni keksići s brusnicama i lješnjacima

Često dobijem upite kako ispeći keks što sličniji klasičnim prhkim keksima, ali da je ipak od nekog drugog brašna, a ne uobičajenog bijelog. Ovo je jedan od meni najdražih keksa, od graham i zobenog brašna. Bitno je da imate fino zobeno brašno, inače nećete dobiti strukturu prhkog keksa. Pripremite, za 40ak keksa: 250g graham brašna 250g zobenog brašna 1 prašak za pecivo pola žličice mljevene vanilije pola žličice cimeta 50g nasjeckanih brusnica 50g nasjeckanih lješnjaka 125g kokosovo...


Svi postovi kronološki poredani na jednoj strani