Pašteta od oslića

Ovaj tjedan mi je prilično obilježen ribom. Prvo je Jura ulovio kapitalca od brancina i donio mi filet, pa sam nakon toga par večeri jela losos, nekad dimljeni, nekad svježi, a onda sam se sjetila da valjda desetljeće nisam jela neki namaz od oslića. Iako sam oslić svakodnevno jela u posljednjim pripremama za jedno fotkanje i hvatanju što bolje forme, ipak mi ta riba ne pretjerano bogata okusima nije dojadila. Možda je tajna upravo u tome što oslić nema neki karakterističan okus, pa ga lako ...

Poriluk s posnim sirom i jajima iz pećnice

U potrazi za ukusnom večerom, kod naše Natalie sam našla jednu jednostavnu kombinaciju koja je sigurno jako fina, a vrlo je jednostavna za pripremiti. Osim toga, mirisni poriluk s đumbirom i jajima zapečenim u pećnici nutritivno je bogato, zdravo i fino jelo koje se jednostavno priprema, a može se servirati kao lagani ručak, večera, ali čak i kao i doručak. Sastojci: 1 veliki poriluk 2 jušne žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja 1 žličica svježe naribanog đumbira 1/2 šalice posnog ...

Mesne okruglice u umaku od rajčica

Martina Presečan nas ne prestaje oduševljavati svojim receptima i kreacijama na tanjuru. U ozbiljnom smo premišljanju da je otmemo i zatočimo u našoj kuhinji da nas fino hrani jer nakon svakog njenog recepta cijela naša redakcija je - gladna! ;)  Evo receptića za Martinine mesne okruglice u umaku od rajčica Potrebni sastojci tikvice (1 srednje velika tikvica ide za jednu osobu) 1 poriluk 500 g mljevene junetine (ja sam koristila plećku) 2 jaja 2 jušne žlice mljevenog lana (ali dobro g...

  • 0 komentara
  • 5 x
  • ponedjeljak, 20 ožujka, 2017. u 04:04
Uhvatiti se u kostac!

Postoji ona faza samozavaravanja, i postoji tren kad ta faza zavrsi.  Tako sam ja jela i jela i jela. I tjesila se da sam visoka i da se to manje vidi, lakse sakrije. Podsjecala sam se kako sam ove (one) bitne 2016. rjesila jednu od najgorih navika - pusenje i kako sam ''zasluzila'' malo se opustiti. Zapravo, u stvarnosti, kad sam prestala pusiti, pocela sam vjezbati. I stvar je odlicno funkcionirala punih pola godine. I onda - godisnji, put doma, slom.  Kad sam se tamo slomila i pauzirala s v...

  • 0 komentara
  • 3 x
  • ponedjeljak, 20 ožujka, 2017. u 03:23
Tortilja s jajetom i domaćom kobasom od divljači

Jelena će mi prostrijeliti koljena kad vidi da sam ovo u cijelosti objavila, ali eto, njezinu kreativnost u izričaju kad je meso u pitanju jednostavno nije pošteno suzbijati. Stoga, ovo je copy-paste naše jutrošnje komunikacije:  Zorana Jagodić: Kad stigneš, šalji recept za onaj sendvič čiju si sliku postala jučer. Jelena Mijić: Aaaaa ma to je tako jednostavno Zorana Jagodić: Šalji! Jelena Mijić: Uzmeš tortilju i zgriješ je na grill tavi. Pritom na nju poslažeš fete ementalera (ili nekog d...

  • 0 komentara
  • 6 x
  • ponedjeljak, 20 ožujka, 2017. u 11:30
Prijedlog za doručak umjesto kruha

Pisala sam vam već ranije o Teinim peksimetima, nakon kojih je svima bilo jasno da sve što dođe iz kuhinje Tee Miketa ne može biti nego - inovativno, zdravo i jednostavno za pripremu.  Ovaj put nas je Tea počastila zobenim kruščićima koji su izvrsna zamjena za nezdrava peciva priremljena od bijeloga brašna. Evo recepta: 400 g sjemenki sezama 2 žlice zobenih pahuljica malo chia sjemenki  svježi sir 1/2 žličice sode bikarbone Izmiksati sjemenke sezama i zobene pahuljice. Dodati svježi...

  • 0 komentara
  • 19 x
  • ponedjeljak, 20 ožujka, 2017. u 08:20

Svi postovi kronološki poredani na jednoj strani