Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Do savršeno ravnog trbuha sa samo 10 minuta vježbi dnevno!

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Ravan i toniran trbuh ne postiže se samo vježbama za trbuh ili tzv. „trbušnjacima“. Kada se želi postići ravan trbuh mora se djelovati na dvije stvari:

  1. Redukcija potkožnog masnog tkiva
  2. Jačanje mišića trbuha

Zbog toga ću vam predložiti 4 koraka kako ćete postići da vaš trbuh bude ravan. Ovisno o početnom stanju već za 2 mjeseca možete vidjeti veliku razliku.

1. korak – Odabir redukcijskog jelovnika

Za smanjenje potkožnog masnog tkiva potrebno je u prvom redu regulirati prehranu. Izbacivanjem svega što je „bijelo“ napravit ćete ogroman korak. Pri tome mislim na redukciju na minimum svih namjernica koje sadrže rafinirani šećer i bijelo brašno.

Savjetujem vas da potražite savjet stručnjaka nutricionista, jer je to njihova struka i područje.

2. korak – Poticanje mikrocirkulacije u području trbuha

Masažom područja trbuha potaknut ćete mikrocirkulaciju i potaknuti limfu na brži rad, a time ubrzati proces redukcije potkožnog masnog tkiva u području trbuha. Izmasirajte područje trbuha prije svakog treninga!

U masaži možete koristiti kremu ili ulje, a za bolji efekt odaberite neku kremu koja djeluje na smanjenje potkožnog masnog tkiva.

3. korak – Intervalni tip treninga

U periodu kada želite postići najbrži rezultat birajte aktivnosti intervalnog tipa, koje dokazano ubrzavaju metabolizam i crpe energiju iz masnih zaliha. Intervalno ne znači uvijek HIIT trening, intervalno može  biti i hodanje.

4. korak – 10 minuta svakodnevno vježbe za trbuh

Da bi mišići trbuha bili lijepo oblikovani i da bi se izrazili morate birati ciljane vježbe za ovo područje. 10 minuta vježbi usmjerenih na mišiće trbuha bit će dovoljne, ako ne izostavite ni jedan korak prije u postizanju cilja.

Vježbe koje predlažem izvodite u početku 20 sekundi, radeći ih 10 minuta u krug. Kako raste vaša sposobnost produžujte trajanje svake vježbe, da bi na kraju svaku vježbu izvodili po 60 sekundi.

Objavljeno 29.06.2023.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!