Vježbaj kod kuće - pogledaj fitness opremu za kućni trening!

"Train Together. Gain Together." - trening u paru s medicinkom!

Image

Medicinka je izvrstan rekvizit koji možete koristiti za izvedbu jako velikog broja vježbi. Različite težine medicinke daju mogućnost da s njome kvalitetan trening rade početnici, ali i jako napredni vježbači kojima će ovo također biti izazov.

Ako trening s medicinkom radite sa svojim trening partnerom, jedno je sigurno, dobro ćete se zabaviti, a pritom ćete odraditi kvalitetan trening.

Donosimo 5 atraktivnih vježbi koje možete odraditi sa svojim najdražim trening partnerom. Težinu medicinke odredite prema vlastitoj formi. Ako vam je lopta prelagana, povećajte broj ponavljanja ili jednostavno, usporite izvedbu i uključite zadrške u krajnjim točkama pokreta.

Vježbe koje slijede možete raditi u kružnom načinu rada, a svaku vježbu možete raditi zadan broj ponavljanja (primjerice 30) ili određen vremenski period (45 sekundi).

Čučanj s dodavanjem medicinke u rotaciji

reebok

Stanite okrenuti leđa o leđa jedan prema drugome pa se spustite u počučanj. Medicinku jedan partner drži među dlanovima u visini prsa. Rotacijom u torzu, medicinku bočno dodaje drugom partneru, koji medicinku prima i rotacijom u suprotnom smjeru, vraća je natrag na drugom boku.

Polovicu ponavljanja zadanih u seriji (ili polovicu vremena) rotirajte u jednom smjeru, pa drugu polovicu u drugom smjeru. iskorak s dodavanjem lopte u visini prsa

Trbušnjaci s dodavanjem lopte

reebok

Sjednite na pod, okrenuti jedan prema drugome, savinutih koljena i stopala oslonjenih o pod. Jači partner neka stavi svoja stopala na stopala slabijeg partnera. Jedan partner uzima loptu i spušta se leđima na tlo te ruke iznad glave spušta do trena kad medicinka dotakne tlo.

Iz te pozicije diže se u početni položaj i pruža medicinku drugom partneru. Dok jedan partner radi pokret s loptom, drugi partner isto radi bez lopte. Preuzimanjem lopte, isti pokret rade samo u zamijenjenim ulogama.

Iskorak s dodavanjem lopte u visini prsa

reebok

Stanite uspravno jedan prema drugome, na udaljenosti od oko metra. Jedan partner medicinku drži na prsima. Vježba se izvodi tako da jedan partner radi prednji iskorak, a drugi stražnji. Iz te pozicije vraćaju se u početni uspravni položaj gdje partner s medicinkom dodaje loptu drugome, a potom i rade suprotne iskorake: onaj koji je prethodno radio prednji, sada radi stražnji iskorak i obrnuto.

Polovicu ponavljanja zadanih u seriji (ili polovicu vremena) iskoračujte u jednom smjeru, pa drugu polovicu u drugom smjeru, kako biste jednak broj ponavljanja s loptom napravili i jedne i druge vrste (prednji i stražnjih) iskoraka.

Ruski zasuk s dodavanjem lopte

reebok

Sjednite na pod, okrenuti jedan prema drugome leđa o leđa, na par centimetara udaljenosti. 

Jedan partner drži loptu u razini prsa te izvodeći rotaciju u torzu, na jednu stranu dodaje loptu drugom partneru. Ovaj loptu preuzima, izvodi rotaciju u trupu u suprotnom smjeru te na drugoj strani loptu vraća partneru. Tijekom izvedbe vježbe, rotacija se radi u trupu, a pozicija nogu mora ostati maksimalno mirna i stabilna.

Bočni iskoraci s bacanjem lopte

Stanite okrenuti jedan prema drugome na udaljenosti oko 3 koraka. Jedan partner radi korak bočno ulijevo i na lijevu nogu se spušta u iskorak, dok drugi partner to isto radi u desnu stranu. Partner koji drži loptu je iz početne pozicije, ispred prsa, spušta, u trenutku iskoraka u poziciju s vanjske strane koljena koje koja je u iskoraku. Druga noga u ovoj poziciji treba biti potpuno opružena.

Iz ove pozicije partneri se vraćaju u početnu poziciju te partner koji ima medicinku u ruci je baca drugom partneru te kreće u iskorak, ovaj put bez medicinke u rukama. Ruke su tada prekrižene ispred prsa.

reebok sprint tr

Zajedno ste snažniji. Trening s prijateljima može povećati motivaciju za 100%,  a za sve ostalo tu je Reebok oprema za trening. Odaberite nove tenisice Sprint TR za višenamjenski trening i odjeću koja izgleda odlično. Reebok kolekciju pronađite u INTERSPORTU!

Želimo vas potaknuti da postanete snažniji, zajedno! Kupi nove Sprint TR s prijateljem i oboje ostvarite 20% popusta! Dođite zajedno u odabrane prodavaonice Intersport ili ostvarite popust kupnjom na web shopu koristeći kod REEBOK-SPRINT koji vrijedi ukoliko se u tvojoj košarici nalaze 2 para novih Reebok Sprint TR tenisica! Javi prijatelju i požurite jer akcija vrijedi do 20.03.!

Foto: Jaka Ažman, Lea Kovačić

Model: Rebeka Fink

Objavljeno 08.03.2018.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!