Akcija: do 40% popusta na odabrane trake za trčanje

Testirali smo: Podesivi kettlebell Klarfit Adjustabell - 5 različitih težina u jednoj girji!

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Ovaj podesivi kettlebell (girja) je kombinacija 5 girji u jednoj. Moguće ga je podesiti na 5 različitih težina: 8, 10, 12, 14 i 16 kg. Ovakvom mogućnošću podešavanja uštedjet ćete puno mjesta, a uz to je i cjenovno prihvatljiv jer je cijena jedne podesive girje približna 5 pojedinačnih spomenutih težina. Važno je napomenuti kako prilikom treniranja nema nikakvog klackanja utega unutar girje i uopće nemate dojam da vježbate s podesivim kettlebellom.

Površina girje otporna je na vlagu i habanje, a njeno korištenje savjetujem za kućnu upotrebu, ukoliko bi se koristila u fitness centrima nisam siguran koliko bi naglo ispuštanje girje utjecalo na "sistem" za podešavanje težine i bi li se on oštetio.

Izdvojeni proizvodi iz webshopa

Podešavanje težine girje

Podešavanje težine girje na željenu kilažu je vrlo jednostavno, potrebno je samo pritisnuti rukom na gornju površinu  i nakon toga indikator namjestiti na željenu kilažu. Kada ste ovo napravili samo podignite girju i višak utega će ostati uredno složen na podu.

Za vraćanje girje na veću kilažu ponovno je stavite na pločaste utege koji su ostali na podu, pritisnite gornju površinu i podesite indikator na broj kilograma za sljedeću vježbu. Može li jednostavnije?!

Prednosti i nedostaci podesivog kettlebella:

Prednosti:

  • Čvrstoća
  • Lako i brzo mijenjanje težine
  • Širok spektar vježbi s obzirom na lako mijenjanje težine
  • Cijena koja je približna 5 pojedinačnih girji
  • Mali prostor koji zauzima

Nedostaci:

  • Maksimalna kilaža od 16 kg koja naprednim vježbačima neće biti dovoljna

Zbog čega trenirati s podesivim kettlebellom?

Uz podesivu girju možete postići zaista vrhunsku razinu fizičke spremnosti, vjerojatno brže nego s bilo kojom drugom vrstom trenažera. Pravilnom i kreativnom uporabom podesive girje možete ostvariti učinak kao i s utezima, bučicama, medicinkama, vratilima ili cardio opremom.

Girja povećava sagorijevanje masnoća bez neke posebne dijete ili kardio treninga. Treningom s girjom smanjit ćete višak tjelesnih masnoća (ako ga imate), i izgraditi dodatnu mišićnu masu ako ste premršavi.

Zaključak:

S obzirom na sve prethodno navedeno podesivi kettlebell Klarfit od mene dobiva vrlo visoku ocjenu i mislim kako je nužan dio opreme za svaku kućnu teretanu u kojoj nema mjesta za 5 ili više girji nego je naglasak na tome kako zauzeti što manje prostora.

Moram napomenuti kako me čvrstoća kettlebella oduševila, na prvu sam pomislio kako će pločasti utezi u njoj „letjeti“ na sve strane, ali sam ostao ugodno iznenađen. Jedina stavka koja bi mogla biti malo bolja/veća je kilaža, iako i s girjom do 16 kg se može odraditi kvalitetan trening kako bi ostali u željenoj formi.

Ukupna ocjena: 4,8/5 

Podesivi kettlebell Klarfit Adjustabell možete pogledati u Fitness.com.hr Webshopu i Fitness.com.hr trgovinama.

Objavljeno 19.03.2021.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!